DichtWerk poëziewedsrijd voor Rotterdammers

DichtWerk is een prachtige poëziewedstrijd voor alle Rotterdammers. Voor beginnende schrijvers, getalenteerde en gelauwerde dichters en spoken woordenaars. Insturen kan nog tot en met 10 juni.

Het thema van de poëziewedstrijd is Verbinding. Kom je uit Rotterdam, ben je 16 jaar of ouder?
Dan mag je tot en met 10 juni een zelfgeschreven, en niet eerder gepubliceerd, gedicht insturen van maximaal 20 regels. Je kan gedicht mailen of met het formulier op de website insturen.

DichtWerk biedt naast de wedstrijd een vijftal gratis workshops aan met masterclasses poëzie schrijven en voordracht door grote namen (o.a. Myrte Leffring, Peter Swanborn). Hier kan je je gedicht een boost geven. Dat kan bij de Centrale Bibliotheek Rotterdam, Bibliotheek Zuidplein en Huis van de wijk aan de Kade. Iedereen kan zich hier gratis voor aanmelden op de website.

Deadline

Wie

De kunstenaars van de Noordereiland Studio’s organiseren voor de tweede keer het project RaamWerk; RaamWerk II. Dan doen ze samen met veertig dichters en beeldend kunstenaars uit de stad, die per duo één kunstwerk op de ramen van de NEstudio’s, ateliers voor kunst, maken. Maar ze weten dat er nog veel meer talent is in Rotterdam en daarom is er DichtWerk.

Winnen

Alle teksten worden beoordeeld door een deskundige jury.
Een selectie van de ingezonden gedichten wordt op de website geplaatst.
Vijftien gedichten zullen onderdeel worden van een tijdelijke geografische poëzieroute die op 25 juni wordt aangebracht op het Noordereiland.
Drie van de vijftien deelnemers van poëzieroute worden genomineerd en mogen hun dichtwerk diezelfde dag voordragen tijdens het poëzie- en kunstfestival RaamWerk (waar DichtWerk onderdeel van uitmaakt). Dat vindt plaats op zondag 25 juni. Dan wordt ook bekendgemaakt wie de DichtWerk Poëzieprijs 2023 heeft gewonnen.