De Schrijverspodiumprijs: de €700,- dichtwedstrijd voor iedereen!

Het Schrijverspodium organiseert openbare dichtwedstrijden voor iedereen. Zowel beginnende als ervaren schrijvers maken kans op leuke prijzen. Deze 15e editie van de schrijverspodiumprijs worden er niet minder dan zeven prijzen uitgereikt, namelijk drie redactioneel geselecteerde genreprijzen à €50,- elk, waarvan er elke anderhalve maand eentje wordt toegekend, drie prijzen aan democratisch bepaalde winnaars (€150,-, €75,- en €25,-) en een redactioneel gekozen hoofdprijs in de vorm van een eigenboekpublicatie ter waarde van €300,-. Met één gedicht kunt u mogelijk meerdere prijzen winnen. Het totale prijzenpakket heeft dus een waarde van maar liefst €700,-.

Elke anderhalve maand wordt er een redactioneel gekozen prijs voor het beste gedicht binnen een specifiek genre uitgereikt. Als u uiterlijk op de sluitingsdatum van een genreprijs (dat mag ook maanden van tevoren zijn) één of meer toepasselijke gedichten instuurt dan maakt u kans op die genreprijs. De drie uiterlijke inzenddatums voor de genreprijzen en hun genres zijn als volgt:
15 augustus: gedichten op rijm (rijmschema en dichtvorm ter keuze)
30 september: plezierdichten
15 november: qua inhoud, structuur en/of vorm originele gedichten
Gedurende de hele wedstrijdperiode mag u uiteraard ook gedichten inzenden die niet binnen het genre voor een genreprijs vallen.
Als deelnemer mag u elk ingezonden gedicht op kwaliteit beoordelen. De punten die dat oplevert, worden uiteindelijk opgeteld, waarmee de democratische uitslag een feit is. Tijdens de wedstrijd worden auteursnamen bovendien geanonimiseerd zodat een eventuele reputatie bij de democratische beoordeling geen rol speelt. De redactionele keuze staat los van de democratische uitslag.
De inzendtermijn voor de 15e editie van de Schrijverspodiumprijs loopt van 28/06/2020 t/m 11/12/2020. Gedichten beoordelen kan echter tot en met 16/12/2020 18:00 uur, waarna de uitslag dezelfde avond al bekend wordt gemaakt.
In het kort zijn de voorwaarden als volgt:
- Er mogen maximaal 9 gedichten per deelnemer worden ingestuurd.
- Ingezonden gedichten mogen niet al voor een eerdere editie zijn ingestuurd en mogen ook niet eerder bekroond zijn met een prijs of door een uitgever zijn gepubliceerd.
- Het inschrijfgeld bedraagt €3,- per gedicht.

Deadline

Wie

Het Schrijverspodium

Winnen

Het totale prijzenpakket heeft een waarde van €700,-.