De Schrijverspodiumprijs: de €300,- dichtwedstrijd voor iedereen!

Het Schrijverspodium organiseert openbare dichtwedstrijden voor iedereen. Zowel beginnende als ervaren schrijvers maken kans op leuke prijzen. Deze 16e editie van de Schrijverspodiumprijs worden er niet minder dan acht prijzen uitgereikt, namelijk vijf maanden lang elke maand een redactioneel gekozen “beste gedicht van de maand” (dat wordt beloond met €25,- elk en een week lang publicatie van het betreffende gedicht op de voorpagina van de website) en drie prijzen aan democratisch bepaalde winnaars (€100,-, €50,- en €25,-). Het totale prijzenpakket heeft dus een waarde van €300,-.
Als deelnemer mag u elk ingezonden gedicht op kwaliteit beoordelen. De punten die dat oplevert, worden uiteindelijk opgeteld, waarmee de democratische uitslag een feit is. Tijdens de wedstrijd worden auteursnamen bovendien geanonimiseerd zodat een eventuele reputatie bij de democratische beoordeling geen rol speelt.
De inzendtermijn voor de 16e editie van de Schrijverspodiumprijs loopt van 17/12/2020 t/m 31/05/2021. Gedichten beoordelen kan echter tot en met 05/06/2021 18:00 uur, waarna de uitslag dezelfde avond al bekend wordt gemaakt.
In het kort zijn de voorwaarden als volgt:
- Er mogen maximaal 9 gedichten per deelnemer worden ingestuurd.
- Ingezonden gedichten mogen niet al voor een eerdere editie zijn ingestuurd en mogen ook niet eerder bekroond zijn met een prijs of door een uitgever zijn gepubliceerd.
- Het inschrijfgeld bedraagt €3,- per gedicht.

Deadline

Wie

Het Schrijverspodium

Winnen

De totale prijzenpot heeft een waarde van €300,-