De rommelzolder

Bij de Online Schrijfschool op zolder, hebben we iets spannends gevonden: een mysterieus boek met alleen maar witte, lege bladzijden. Maar wat heb je aan boek zonder verhalen? We dagen jullie uit om het boek te vullen met 15 spannende avonturenverhalen voor lezers van 8 tot 12 jaar!

Op 1 april opent de Online Schrijfschool de inschrijving voor de cursus ‘Kinderverhalen schrijven’, die op 15 april van start gaat. Als je de cursus ‘Kinderverhalen schrijven’ volgt, leer je hoe je schrijft voor deze superleuke doelgroep. Tijdens de cursus volg je videolessen, maak je schrijfoefeningen en opdrachten die je instuurt voor feedback. Je schrijft tijdens de cursus dus al aan je eigen verhaal en krijgt daarop meerdere keren feedback!

Om te vieren dat de Online Schrijfschool deze cursus aan haar aanbod toevoegt, organiseren we in samenwerking met Thrillers & More en uitgeverij Neckar een toffe schrijfwedstrijd met de naam ‘De rommelzolder’.

Start: 1 april
Deadline: 15 mei
Uitslag: 27 juni
Thema: De rommelzolder
Genre: avonturenverhaal
Doelgroep: 8 – 12 jaar
Omvang: maximaal 2.000 woorden
Inzenden: per e-mail aan inge@marelleboersma.nl

De verhalen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Hierin nemen plaats:
- Natuurlijk lezers uit de doelgroep! Zusjes Isabel (11) en Rosalie (9) nemen gezamenlijk plaats op één jurystoel. Je weet wel, net als Nick & Simon bij de Voice!
- Lilian Brugel, recensent en beheerder bij Thrillers & More
- Alexander Roessen, namens uitgeverij Neckar
- Suzanne Buis, kinderboekenschrijfster van o.a. de series Lizzy en Floortje

Voor de top 3 hebben we een toffe goodiebag met daarin o.a. een gesigneerde bundel van deel 1 en 2 uit de Lizzy-serie van Suzanne Buis. Daarnaast wordt het winnende verhaal geplaatst op de website en social media kanalen van Thrillers & More.

Maar dat is nog niet alles… want dat mysterieuze boek op de zolder van de Online Schrijfschool moet natuurlijk worden gevuld! De 15 beste verhalen worden daarom gepubliceerd in de verhalenbundel ‘De rommelzolder’, uitgegeven door uitgeverij Neckar. De 15 schrijvers ontvangen na de uitslag van de wedstrijd schrijfcoaching van Inge Spaan, docent van de cursus ‘Kinderverhalen schrijven’, waarna zij hun verhaal nogmaals aanscherpen, zodat de beste versie van hun verhaal in de bundel verschijnt. Naast deze 15 verhalen, worden er verhalen geplaatst van Inge Spaan en Suzanne Buis. Van elk verkocht exemplaar gaat € 1 naar Stichting Kika.

Deadline

Wie

Online Schrijfschool i.s.m. uitgeverij Neckar en Thrillers and More

Winnen

- voor de top 3 goodiebag met o.a. gesigneerde boeken van Suzanne Buis
- verhaal van de winnaar wordt gepubliceerd op website en social media van Thrillers and More
- 15 beste verhalen worden gepubliceerd in bundel De rommelzolder, uitgegeven door uitgeverij Neckar.
Van elk verkocht exemplaar gaat € 1 naar stichting KiKa!