Brabantse Poëzieprijs Pien storm van Leeuwen 2022

In het najaar van 2022 maakt Brabant kennis met een nieuwe prijs voor dichters. Deze prijs is een blijvend eerbetoon aan Pien, de bedenker en uitvoerder van de Poosplaatsen: landelijke plekken met arduinen banken waarin machinaal een gedicht is gegraveerd of granieten keien waarin een gedicht met de hand is gebeiteld, geplaatst zijn. De meeste gedichten werden speciaal voor de plek geschreven. Pien beoogde met deze projecten een intensere ervaring van het landschap of van een bepaalde gedachte d.m.v. poëzie. Er zijn meer dan honderd Poosplaatsen. Op uitnodiging van Pien leverden Brabantse en Vlaamse dichters een bijdrage aan dit project. Na haar overlijden in 2020 is er een stichting opgericht met als doel haar ideeën voort te zetten. Daarom is de tweejaarlijkse poëzieprijs in het leven geroepen.
Het reglement van de wedstrijd is op te vragen bij de secretaris van de wedstrijd Helma Michielsen, brabantsepoezieprijs@gmail.com

Deadline

Wie

De stichting Poosplaatsen

Winnen

De winnaar van de gedichtenwedstrijd wordt uitgenodigd een nieuw gedicht te schrijven, dat wordt vereeuwigd op een bank of een steen die ergens in Brabant een plek zal krijgen die wordt aangewezen door de leden van de stichting in overleg met de gemeente waar de nieuwe Poosplaats komt.
Off