Baarnse Literatuurprijs

De Baarnse Literatuurprijs is een landelijke wedstrijd in het schrijven van korte verhalen, met als uitgangspunt de lengte van een column.
De opdracht is simpel: schrijf een kort verhaal van maximaal 850 woorden.

Er wordt elk jaar gewerkt met een thema. In eerdere jaren zijn onder meer aan bod geweest: Schaduw, De laatste keer, Kleur bekennen, De ontmoeting, Metamorfose, Alle tijd van de wereld, Suikerspin, Volle Maan en De laatste trein.

In 2024 is het thema: “HET GASTENBOEK”.
Inzenden van verhalen kan van maandag 18 maart tot en met zondag 14 april.

De deskundige jury bestaat uit vijf leden. Zij nomineren twaalf verhalen en kiezen daaruit drie winnaars. De uitspraak van de jury volgt na 10 juni 2024. De genomineerde verhalen worden in augustus 2024 voor de verkiezing van de Baarnsche Courant Publieksprijs gepubliceerd in het gelijknamige blad.

De prijsuitreiking wordt op feestelijk wijze gevierd tijdens het Cultureel Festival Baarn op zaterdag 31 augustus 2024. Tijdens de bijeenkomst is er een inspirerende gastspreker en worden de juryrapporten en de verhalen van de prijswinnaars voorgelezen. Traditiegetrouw reikt Baarns burgemeester Mark Röell de oorkondes uit.

Deadline

Wie

Stichting Cultureel Festival Baarn

Winnen

Eerste prijs:
Officiële oorkonde en een uniek werk van een Baarnse kunstenaar (de organisatie selecteert drie kunstwerken waaruit de de winnaar mag kiezen).

Tweede en derde prijs: Officiële oorkonde

Baarnsche Courant Publieksprijs: Officiële oorkonde

Alle genomineerden:
– Publicatie in de Baarnsche Courant
– Publicatie op de website van de Baarnse Literatuurprijs
– Literaire cadeautas