AMAI Award 2023

DING MEE NAAR DE AMAI Awards 2023!

De AMAI Award is de jaarlijkse verkiezing van het beste gedicht, het beste spoken word, de beste quote en het meest favoriete dichtersaccount op Instagram van 2022.

Inzenden kan van 15 december 2022 t/m 15 januari 2023 via de website van AMAI.

Zend je gedicht, quote of spoken word, dat je op Instagram hebt geplaatst in 2022, in en doe mee!

AMAI is de afkorting van Alle Monden Award Instagram en is een jaarlijks terugkerende verkiezing, waarbij door de vakjury (zie: www.amaiaward.nl/vakjury2023) uit alle inzendingen een longlist wordt samengesteld.

Uit de genomineerde gedichten, quotes en spoken words op deze longlist, wordt vervolgens door zowel de vakjury als door het publiek, het beste Nederlandstalige gedicht, de beste Nederlandstalige quote en de beste Nederlandstalige spoken word gekozen.

Daarnaast wordt door het publiek gestemd voor het meest favoriete account op Instagram van een Nederlandstalige dichter, quoter of spoken word artiest.

Stemperiode voor publiek: 28 januari t/m 28 februari

Uitreiking van de AMAI 2023: zaterdag 25 maart 2023
Tijdens de Avond van de AMAI in het Parktheater Eindhoven

* Voorprogramma met open podium
* Theaterprogramma met uitreiking AMAI Awards 2023 en 12 verschillende optredens!
(met o.a. Ingmar Heytze, Maud Vanhauwaert, Tsead Bruinja, Tom Driesen, Suzanne Krijger, Myron Hamming, Lies & Saar e.a.)
Tickets zijn de verkrijgen via: www. amaiaward.nl/avondvandeamai

Stichting AMAI
De verkiezing en stichting AMAI is in het leven geroepen om dichters, quoters en spoken word artiesten onder de aandacht te brengen van een groter publiek en Instapoëzie in al haar facetten de verdiende erkenning te geven.

Deadline

Wie

Stichting AMAI

Winnen

o.a. AMAI Award, dichtbundelpakket
Aan deelname zijn kosten verbonden