Start » Schrijfwedstrijd » Eiland haiku

Eiland haiku

Wie: Atelier Beeldmakers Christel van Vliet

Dichterlijke inzichten

Tijdens de opening van het derde eiland haiku seizoen, is Marja Oosterman begroet als het vierde jurylid. Marja is journaliste en zij heeft als pionierster bergen verzet op het gebied van studentenbelangen (in 1968) en het ontwikkelen van nieuwe media (Nopapers1988). Samen met schrijfster Marike Leeuwenkamp, journaliste Loethe Olthuis en beeldend kunstenares Christel van Vliet deelt zij haar dichterlijke inzichten met veel plezier. Het is fijn omringd te zijn door zoveel erudiet talent. Tijdens het bespreken van het toekomstig speelveld voor de eiland haiku wedstrijd 2020, leek het zelfs alsof de dageraad het eiland raakte, maar dat kan ook de invloed van een haiku zijn:

de eiland haiku
geeft de taalminnaressen
zinsbegoocheling

Het eiland van Schalkwijk nodigt je uit om haar te huldigen in een gedicht dat zich kenmerkt door de terloopse eenvoud van een heldere waarneming : de haiku.

Een eiland haiku bestaat uit drie regels van beurtelings 5-7-5 lettergrepen.

Stuur jouw eiland haiku naar beeldmakers@planet.nl en maak kans op de eeuwige roem en een plaats op het Dichtpad op het inundatieveld nabij “Het geheim van man en paard,” het kunstwerk van Atelier Beeldmakers in de polder Blokhoven.

Voor meer informatie :https://www.beeldmakers.nl/

Deadline: 19 december 2019
Winnen: de eerste drie krijgen een plaats op het dichtpad een oorkonde met een prijs
Meer informatie: https://www.beeldmakers.nl/

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!