Start » Schrijfwedstrijd » UitJeErvaring-gedichtenwedstrijd 2019

UitJeErvaring-gedichtenwedstrijd 2019

Wie: Stichting UitJeErvaring

Wie maakt het mooiste gedicht rond één van de uitdagende thema’s ‘eenzaamheid’, ‘isolement’ ,‘geliefd zijn’ en ‘verbondenheid’? De onderwerpen kunnen zo breed als mogelijk en poëtisch worden beschreven, maar de thema’s moeten wel tot uiting komen. Vanuit de wedstrijd zullen er twee bundels verschijnen: GEZIEN en ONGEZIEN. Alle kwalitatief goed bevonden inzendingen worden hierin opgenomen. Voor de mooiste drie gedichten is er een prijs, namelijk een publicatie en een eervolle vermelding in de door ons uit te geven gedichtenbundels. De winnaars krijgen de bundel, waarin zijn of haar gedicht staat, van ons cadeau. Daarnaast krijgt de schrijver van het beste gedicht een boekenbon.

Deze gedichtenwedstrijd is een initiatief van stichting UitJeErvaring. Als ervarings- en uitgeefplatform bieden wij op laagdrempelige wijze een podium om ervaringen met en over sociaal-maatschappelijke thema’s te delen. Denk hierbij onder andere aan, de (geestelijke) gezondheidszorg, het hebben van een psychische kwetsbaarheid, maar ook aan sociale uitsluiting, vergrijzing, discriminatie en armoede.

Een deel van de opbrengst zal naar de Luisterlijn gaan. Deze organisatie biedt mensen die daaraan behoefte hebben via telefoon, chat en mail een luisterend oor. Dit 24 uur per dag, 365 dagen per jaar vanaf 28 locaties in Nederland. Dagelijks voeren 1500 vrijwilligers gesprekken met mensen die eenzaam zijn, problemen het hoofd moeten bieden of zich zorgen maken.

Gedichten moeten origineel van de auteur zijn en mogen niet eerder zijn gepubliceerd. Ook wordt het erg op prijs gesteld als ze niet door de betreffende dichter worden gepubliceerd vóór de datum waarop de gedichtenbundels verkrijgbaar zijn.

Deadline: 31 juli 2019
Winnen: publicatie in gedichtenbundel, een exemplaar van de bundel, een boekenbon
Meer informatie: https://www.uitjeervaring.nl/schrijfwedstrijden.html

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
  • Zo repareer je een haperend plot
  • 8 manieren om taalvouten te voorkomen
  • De 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
  • Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
  • Schrijftips van bestseller auteur Abdelkader Benali
  • Alles wat je moet weten over het schrijven van dialogen
  • De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
  • Waar let een bureauredacteur op?
  • Een nieuwe editie van ons literaire katern Alice met daarin o.a. de winnaars van onze schrijfwedstrijd 'De Bruiloft'

Als je je aanmeldt vóór maandag 25 maart 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN