Start » Schrijfwedstrijd » ss Rotterdam verhalenactie: 60 jaar schip in 60 verhalen

ss Rotterdam verhalenactie: 60 jaar schip in 60 verhalen

Wie: Sweek

Ter ere van het 60-jarig jubileum van het ss Rotterdam zijn we op zoek naar al deze verhalen! Het team van het ss Rotterdam hoort dagelijks de meest bijzondere verhalen van zowel bezoekers als de vrijwilligers op het schip en wilt deze verhalen vastleggen.

Heb jij een herinnering aan het ss Rotterdam? Of ken je iemand – een vriend, oma of buurman – die echt zijn of haar verhaal moet opschrijven? Laat deze verhalenactie dan zeker niet voorbij gaan!

VERLOOP VAN DE VERHALENACTIE

1. Schrijven: maak een schrijversprofiel aan op Sweek en publiceer jouw verhaal. Je kunt publiceren en aanpassen vanaf de start van de actie: 16 oktober 2018 t/m de deadline: 31 maart 2019. Stuur je liever je verhaal per e-mail in? Neem contact op via support@sweek.com. Jouw verhaal/gedicht mag maximaal 2000 woorden zijn, en mag geen fictie zijn. 

2. Jurybeoordeling: het team van het ss Rotterdam en Sweek lezen in april en mei alle verhalen en selecteren de meest bijzondere, beste, grappigste en meest ontroerende 60 verhalen.

3. Bekendmaking van de 60 geselecteerde verhalen: via mail en sociale media maken wij 4 juni 2019 bekend welke verhalen opgenomen worden in de bundel. Deze auteurs ontvangen ook een uitnodiging voor de feestelijke uitreiking in juni! Tijdens dit evenement maken wij de winnaar van de prijs voor het meest bijzondere verhaal over het ss Rotterdam bekend!

4. Lezen: vanaf de start van de verhalenactie kun je verhalen over het ss Rotterdam vinden en gratis lezen door op Sweek te zoeken op ssrotterdam of door op deze link te klikken. Ook na afloop van de actie kun je blijven lezen!

Deadline: 30 juli 2019
Winnen: Een overnachting en dinerarrangement voor 2 personen, plaatsing in digitale bundel
Meer informatie: https://blog.sweek.com/nl/ss-rotterdam-verhalenactie-60-jaar-schip-60-ve...

Schrijftips van Murakami? Lees Schrijven Magazine
  • De 9 grootste schrijfvalkuilen – en hoe je ze voorkomt
  • Het geheim van goede personages
  • Tutorial schrijven met al je zintuigen.
  • Schrijftips krijgt van de Japanse grootmeester Haruki Murakami.
  • Jaap Robben over het  geheim van de perfecte zin.
  • Schrijven gelukkig maakt - nu wetenschappelijk bewezen!.
  • Schrijftips van Paolo Giordano (De eenzaamheid van priemgetallen).
  • Bouw je eigen fantasywereld.
  • Show don't tell in non-fictie/

Wie zich vóór maandag 21 januari 16:00 u. heeft aangemeld als abonnee, krijgt dit nummer thuisbezorgd.

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!