Start » Schrijfwedstrijd » Poëzieslag Festina Lente

Poëzieslag Festina Lente

Wie: Festina Lente

Als sinds 1998 organiseert Festina Lente in samenwerking met de stichting Poëzieslag 1 keer in de maand een poëziewedstrijd in het café. Elke derde maandagavond van de maand. In deze wedstrijd strijden (maximaal) 12 aanstormende dichters om zowel een jury- als een publieksprijs met gedichten die ze zelf geschreven hebben

Aanmelden

Aanmelden kan per email naar: svenariaans@hotmail.com. Je krijgt dan doorgaans binnen 48 uur bericht terug met een bevestiging.

Tijdstip en locatie

Van september t/m mei op elke 3e maandag van de maand om 20.15. Locatie: cafe Festina Lente, Looiersgracht 40b, Amsterdam (Jordaan). Je wordt om 20.00 verwacht aanwezig te zijn en je te melden bij de presentator, zodat deze jouw aankondiging met je kan doornemen.

Hoe gaat het in zijn werk?

In de eerste ronde van de Festina Poezieslag krijgt iedere deelnemer 3 minuten de tijd.De 4 a 5 beste dichters worden door de jury aangewezen voor een tweede ronde, waarin ze ieder 4 minuten (mag ook korter) de tijd krijgen.De 2 beste van de tweede ronde gaan door naar de finale, waarin ze ieder 5 minuten (mag ook korter) de tijd krijgen.

Het publiek heeft ook een stem!

Na de 2e ronde krijgt het publiek de mogelijkheid om haar favoriet aan te wijzen (waarbij ze mogen kiezen tussen alle kandidaten, dus ook degenen die zijn afgevallen in de 1e ronde). Is deze publiekswinnaar een andere dan de 2 finalekandidaten die de jury heeft gekozen, dan wordt de publiekswinnaar toegevoegd aan de line-up van de finale, en kan deze alsnog de poetryslam winnen.

Grande Finale

Op de 3e zaterdag van juni om 14.00 komen alle maandwinnaars van het seizoen tegen elkaar uit in de Grande Finale. De winnaar en de nummer 2 van deze Grande Finale plaatsen zich automatisch voor de halve finale van het NK Poetryslam.

Historie

De Festina Poezieslag is de oudste slam van Nederland en bestaat al sinds juni 1998. In de loop der jaren heeft Festina vele Nederlands Kampioenen Poetryslam voortgebracht, zoals Erik Jan Harmens, Kira Wuck en Laura van der Haar. Ook schrijvers/dichters als Tjitske Jansen, Ellen Deckwitz en Marieke Lucas Rijneveld wonnen ooit hun eerste poetryslam in cafe Festina Lente.

Jury

De jury van Festina mag er eveneens wezen. Bekende namen als Simon Vinkenoog, Rick de Leeuw en Def P. zijn jarenlang vast jurylid geweest. Tevens zit er steevast een voormalig Nederlands Kampioen Poetryslam in de jury.

Deadline: 19 mei 2019
Winnen: De winnaars ontvangen 70 euro en komen terug in de Grande Finale. Deze staat ieder jaar gepland op de derde zaterdag van juni om 14.00 uur. De winnaar en de nummer 2 van deze Grande Finale plaatsen zich vervolgens automatisch voor de halve finale van het NK Poetryslam.
Meer informatie: http://cafefestinalente.nl/poezieslag.php

  • De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
  • Zo repareer je een haperend plot
  • 8 manieren om taalvouten te voorkomen
  • De 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
  • Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
  • Schrijftips van bestseller auteur Abdelkader Benali
  • Alles wat je moet weten over het schrijven van dialogen
  • De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
  • Waar let een bureauredacteur op?
  • Een nieuwe editie van ons literaire katern Alice met daarin o.a. de winnaars van onze schrijfwedstrijd 'De Bruiloft'

Als je je aanmeldt vóór maandag 25 maart 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!