Start » Schrijfwedstrijd » Werken met Erfgoed: Schrijvers Gezocht!

Werken met Erfgoed: Schrijvers Gezocht!

Wie: Vzw de Scriptomanen in samenwerking met schrijfcoach Patrick Bernauw

Het productiehuis annex digitale uitgever Vzw de Scriptomanen organiseert in samenwerking met schrijfcoach en auteur Patrick Bernauw een wedstrijd voor schrijvers (m/v), professioneel, amateur of in de dop, rond het thema ‘Werken met Erfgoed in Fantastisch Vlaanderen’ – en meer bepaald dus: sagen, legenden, historische mysteries…

Gezocht wordt: een sterk verhaal, of een reeks verhalen, liedjes, gedichten, theater… rond het vooropgestelde thema, met een min of meer uitgewerkt concept, als het even kan origineel en vernieuwend, waarin het lokale erfgoed naar het grote publiek wordt gebracht. Denken we aan een boek, een stadswandeling, een citygame, digital storytelling, podcast, een poëzieroute, straattheater… of een combinatie van dit alles?

De auteur woont in een van de volgende regio’s in Vlaanderen: kustgemeentes, streek rond Ieper, streek rond Roeselare, Kortrijk en Zuidwest-Vlaanderen, Meetjesland, Leiestreek (Deinze, Sint-Martens-Latem,…), de rand van Gent (van Lochristi tot Oosterzele), Land van Dendermonde, Denderland (met Aalst, Ninove, Erpe-Mere,…), Pajottenland-Zennevallei, Brussel en randgemeenten, Leuven, Waasland, Kempen (streek rond Turnhout, Geel, Herentals, Heist-op-den-Berg, Noorderkempen), Haspengouw en de mijnstreek (van Beringen over Genk tot Maasmechelen). Een volledige lijst van steden en gemeenten vindt u op de website.

De auteur koopt een "demo" aan van een erfgoedproject, zijnde het boek "Een Gids voor Utopia", vóór 10 juni, aan 15 euro, en kan in dat geval ook deelnemen aan een literaire wandeling op 13 of 20 juni 2018, en dit in Aalst met een partner naar keuze. Indien volzet, wordt er een tweede ronde voorzien met inschrijvingen tot eind juni, en wandelingen annex workshop op een nog te bepalen zaterdagnamiddag in juli en augustus, in Affligem, Gent, Antwerpen en/of Brugge (20 euro per persoon).

Deadline: 30 augustus 2018
Winnen: Realisatie van jouw erfgoedproject in boekvorm, live, met een digital storytelling productie, enz...
Meer informatie: http://www.schrijfcoaching.be/2018/05/24/werken-met-erfgoed-schrijvers-g...

Schrijven
  • 5 essentiële schrijftips van Jonas Jonasson (De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween)
  • Alles over het schrijven van een familieverhaal
  • Zo maak je tijd om te schrijven
  • Stoomcursus literaire non-fictie
  • Wat kunnen romanschrijvers leren van toneelschrijvers?
  • Niet de plot, maar het ritme is essentieel voor een goed verhaal
  • Suspense opbouwen? Doseer je informatie

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 23 juli 16:00 u. een abonnement!

WORD ABONNEE
Schrijven

Ontvang de gratis nieuwsbrief boordevol tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!