Start » Schrijfwedstrijd » Parade der Poëten Eemland

Parade der Poëten Eemland

Wie: De Literaire Werkplaats Eemnes, Gerard Beentjes

Parade der Poëten, Eemland

In het voorjaar van 2018 vindt in opdracht van de provincie Utrecht de dichtwedstrijd PARADE DER POËTEN plaats in 3 regio’s: Wijk bij Duurstede en de Utrechtse Heuvelrug, Amersfoort en omgeving, en Eemland.

Het thema is lokaal cultureel erfgoed, zoals landhuizen, boerderijen en kerken, maar ook herkenbare plekken met een persoonlijke betekenis. Een jury nomineert een top10 voor elke regio en uit deze tien kiest de jury de winnaar. Elke streekwinnaar wint honderd euro.

Deze wedstrijd gaat over Cultureel Erfgoed in de regio Eemnes, Baarn en Bunschoten/Spakenburg. In deze drie gemeenten kunt u denken aan het Pontje bij Eemdijk, Kasteel Groeneveld, Het Dikke Torentje van Eemnes, maar ook aan dorpsverhalen, de klederdracht van Spakenburg, de veldslag van 1481 bij Eemnes. De dichter Gerard Beentjes organiseert de Parade der Poëten, Eemland.

Gedichten insturen Tot en met maandag 4 juni, 24:00 uur, mag iedereen drie gedichten insturen over het thema naar: info@deliterairewerkplaats.nl Slotavond & Prijsuitreiking Parade der Poëten, Eemland: 12 juni 2018 Dinsdagavond 12 juni a.s., van 20:00 tot 22:00 uur, is de feestelijke slotbijeenkomst van de Parade der Poëten, in de Openbare Bibliotheek van Eemnes. De tien genomineerden dragen hun gedicht voor.

Deadline: 3 juni 2018
Winnen: honderd euro eerste prijs
Meer informatie: www.facebook.com/paradederpoeten

Geen schrijfwedstrijd meer missen? Volg Schrijven Magazine op Facebook!

Like Schrijven Magazine op Facebook!

Vind ik leuk!
Schrijven Magazine

Heel veel schrijftips natuurlijk! Maar wat nog meer?

Lees het hier!

Door ervaren, professionele redacteuren. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Dit móet je weten over het schrijven van dialogen

Je leest er alles over in Schrijven Magazine Plus!

Meld je aan