Start » Schrijftips » 4 redenen om geen pseudoniem te nemen

4 redenen om geen pseudoniem te nemen

27 Maart 2018

4 redenen om niet een pseudoniem te nemen.Hoewel het een aantal voordelen heeft om als schrijver een pseudoniem te nemen, heeft het ook enkele nadelen. Lees hier de 4 redenen om het niet te doen.

1. Een andere naam gebruiken dan die van jezelf kan voor afstand tussen jou als schrijver en de lezer creëren. We leven nu in een tijdperk waar sociale media groter en belangrijker zijn dan ooit. Door sociale media willen lezers de schrijvers volgen en de afstand dus verkleinen. Persoonlijk en authentiek contact wordt nu meer gewaardeerd.

2. Als je een pseudoniem neemt, kan je niet zomaar naar literaire festivals of evenementen. Ook is het lastiger om gefotografeerd te worden door kranten of open te zijn over persoonlijk succes. Als auteur met een pseudoniem moet je jezelf verborgen houden, waardoor bovenstaande feestelijkheden niet kunnen.

3. Wanneer je al bekend bent door bijvoorbeeld een populaire blog of Twitteraccount die op je eigen naam staat, kan het handig zijn om onder je eigen naam een boek te schrijven. De bekendheid die je al verworven hebt, kan dan als opstapje dienen naar je schrijverssucces.

4. Je wil dat jouw naam op de kaft van je boeken staat, zodat iedereen kan zien dat jij dat boek geschreven hebt. Mocht je bekend willen worden als auteur en willen dat mensen het boek aan jou gaan koppelen, dan kun je beter geen pseudoniem nemen.

Door Nicolette Hendriks

« terug naar het overzicht van schrijftips

Gerelateerd nieuws:

- 6 redenen om voor een pseudoniem te kiezen
- Deze 10 schrijvers schrijven onder pseudoniem
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Schrijven als Stephen King? Lees schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee!