Start » Schrijfgids » Schrijfgids: Uitgeverijen

Schrijfgids: Uitgeverijen

Eddy Vereycken

Eddy Vereycken schreef een roman Mijn handen zijn gelijk de jouwe en kreeg de debuutprijs De Gouden Meeuw. Later volgde een 3-delige schelmen-autobiografie Ed Eyck, een schelm die bleef schrijven tot het vlees van zijn gebeente viel. Tevens is hij gespecialiseerd in scenarioschrijven en volgde hij diverse workshops o.a. bij Robert MacKee. Richtte een eigen uitgeverijtje op: Jabulon. Organiseert sinds 4 jaar in
Antwerpen en Portugal schrijfweken.

Verder lezen

Geert Kimpen

Moet je nog aan je boek beginnen? Bij Geert Kimpen kun je terecht voor een conceptbespreking. Of ben je al een heel eind, en loop je vast in de plot van je fictie-boek, of de structuur van je non-fictie boek? Hij helpt je met de grote lijn van je boek.

JouwBoek.nl (Uitgeverij U2pi)

‘Uitgeven waarbij de auteur zich het prettigst voelt.’

A.W. Bruna

De uitgaven van A.W. Bruna omvatten fictieve en non-fictie literatuur in de vorm van literaire thrillers, romans, waargebeurde verhalen, chicklit en mumlit. Het fonds kent zowel Nederlandse als internationale schrijvers. A.W. Bruna is een onderdeel van WPG Uitgevers.

Ad. Donker

Deze kleine Rotterdamse uitgeverij publiceert met enige regelmaat kinderboeken, vaak van het intelligente en wat dromerige soort (denk Lewis Carroll).

Ambo|Anthos

Uitgeverij Ambo en Anthos vormen sinds 1996 Ambo|Anthos uitgevers. Uitgeverij Anthos heeft bijzondere aandacht voor de uitgave van zowel Nederlandse als vertaalde literaire thrillers. Daarnaast bestaat het fonds uit literaire fictie. Uitgeverij Ambo richt zich op algemene boeken ondermeer op het gebied van geschiedenis. Ambo|Anthos uitgevers zijn een onderdeel van NDC|VBK De Uitgevers.

Amphora Books

Kleine uitgeverij van boeken op het gebied van het jodendom, Israël en het joodse leven in Nederland.

Ark Media

Ark Media is gespecialiseerd in kinderbijbels en Bijbelse verhalen- en prentenboeken. Tevens uitgever van gedichtenbundels en Bijbelse jongerenuitgaven.

Aspekt

Aspekt heeft een zeer breed fonds: literatuur, erotica, maar vooral veel non-fictie op het gebied van filosofie, sport, religie en politiek. De uitgever wil soms dat je meebetaalt aan de uitgaven.

Athenaeum-Polak & Van Gennep

Uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep maken deel uit van Em. Querido. De uitgeverij geeft Nederlandse en vertaalde klassieken uit. Daarnaast heeft de uitgeverij een non-fictiefonds met werken op het gebied van politiek en wetenschap.

Atlas

Uitgeverij Atlas geeft literaire fictie en non-fictie uit, zowel vertaald als oorspronkelijk Nederlands. Naast fictie en literaire non-fictie is de uitgever gespecialiseerd in reisboeken, filosofie en literaire strips. Uitgeverij Atlas is onderdeel van Amstel Uitgevers en NDC|VBK De Uitgevers.

Augustus

Uitgeverij Augustus is een uitgeverij van Nederlandstalige romans, poëzie en verhalen van aanstormend talent en auteurs van internationale naam. Augustus geeft tevens De Schrijfbibliotheek uit, i.s.m. Schrijven Online. De uitgeverij is een onderdeel van Amstel Uitgevers en NDC|VBK De Uitgevers.

Balans

De uitgaven van uitgeverij Balans betreffen hoofdzakelijk maatschappelijk relevante onderwerpen, waaronder journalistiek, biografieën, dagboeken en memoires. Balans is een onderdeel van WPG Uitgevers.

Bas Lubberhuizen

Uitgeverij van (vooral) boeken over Amsterdam (fotoboeken, literaire wandelgidsen, Amsterdamse herinneringen) en daarnaast wat poëzie, brievenboeken, boeken over drank en eten en boeken over Multatuli.

BBNC

De speerpunten van BBNC Uitgevers zijn inspiratie, geschiedenis en cadeauboeken. De uitgeverij geeft ondermeer fictieve boeken en e-boeken uit. Terugkerende genres zijn het historische roman en thrillers.

Boekencentrum

Uitgever van christelijke kinder- en jeugdboeken voor diverse leeftijdscategorieën en leesniveaus.

Books of Fantasy

Books of Fantasy specialiseert zich in Fantasyboeken. De uitgeverij biedt naast begeleiding en verspreiding via zusterorganisatie Pure Fantasy nieuw talent de kans om hun boek onder de aandacht van de doelgroep te brengen.

Brevier

Een onafhankelijke uitgeverij van literaire fictie, prentenboeken en non fictie (psychologie, mens en maatschappij, religie). Brevier hanteert de vuistregel 'we geven alleen uit waar we zelf wat mee hebben.'

Site bezoeken

C. de Vries - Brouwers

Het fonds van uitgeverij C. de Vries – Brouwers is gericht op een jong publiek. Het merendeel van de uitgaven wordt gevormd door prentenboeken voor peuters vanaf 3 jaar tot romans voor Young-Adults. Ook is er aandacht voor Nederlandstalige proza en poëzie, lokale geschiedenis en kunst.

Cargo

Deze zelfstandige imprint van de Bezige Bij richt zich op thrillers, literaire romans en verhalende non-fictie. De uitgeverij is naar eigen zeggen een trendsetter op het gebied van spannende boeken en geeft zowel naam aan internationale en Nederlandse schrijvers.

Carrera

Carrera is de nieuwe uitgeverij van uitgevers Harold de Croon en Arjan Weenink. Carrera richt zich op sport, muziek, entertainment, politiek, literatuur en media gerelateerde uitgaven.

Catullus

Uitgeverij van strips, cartoons en graphic novels. Uitgeverij van Jean-Marc van Tol en de andere schrijvers van Fokke en Sukke. Ook met grafische romans.

Christofoor

Uitgeverij Christofoor is opgericht in 1975 en heeft zich sindsdien gevestigd als uitgever van spiritueel georiënteerde en kwalitatief hoogwaardige boeken. Verhalen vormen een groot deel van het fonds, evenals kinder- en prentenboeken. Andere pijlers omtrent Christofoor zijn boeken met thema’s als religie, opvoeding en onderwijs, hobby en creativiteit, voeding.

Clavis

Uitgeverij van kinder- en jeugdboeken. Clavis Uitgeverij is steeds op zoek naar nieuw talent.

Compaan

Compaan streeft naar een breed scala van genres, stijlen en smaken – maar publiceren niet alles. Hoe bekend of onbekend een auteur is, doet er niet toe. De uitgeverij laat zich verrassen door historische verhalen, meeslepende betogen of fictie – kortom door geschriften die raak zijn.

Conserve

Uitgeverij Conserve geeft historische romans, spannende boeken en reisliteratuur (van NOS-verslaggevers of –correspondenten) uit. Conserve ontvangt alleen manuscripten wanneer daar van te voren contact over is geweest.

Contact

Uitgeverij Contact is uitgever van zowel fictie als non-fictie met als thema de jongste generatie die opnieuw aankijkt tegen de jongste geschiedenis. Het fictiefonds bestaat uit schrijvers die met beide benen in de samenleving staan. De uitgeverij is een onderdeel van NDC|VKB De Uitgevers.

Cossee

Uitgeverij Cossee is opgericht in 2001 en richt zich op Nederlandse en vertaalde fictie, non-fictie en poëzie.

D'Jonge Hond

d'jonge Hond is opgericht in het voorjaar van 2007 met het doel uit te groeien tot een uitgeverij van kwaliteitsboeken op het gebied van beeldende kunst, fotografie, mode en hieraan gerelateerde onderwerpen.
De boeken verschijnen in samenwerking met met musea, kunstenaars, instellingen en andere spelers in het culturele veld. Dat levert spannende boeken op, inhoudelijk en op het gebied van vormgeving.

Davidsfonds

Het Davidsfonds omvat een uitgeverij met literatuur voor zowel volwassenen als kinderen. Een greep uit het aanbod: romans, thrillers, mensen en emoties, poëzie, prenten- en voorleesboeken, adolescentenromans, kinderboeken, jeugdboeken.

De Arbeiderspers

Uitgeverij De Arbeiderspers is een literaire uitgeverij van Nederlandstalige en vertaalde fictie en non-fictie.
De Arbeiderspers vormt een onderdeel van WPG Uitgevers.

De Bezige Bij

Uitgeverij De Bezige Bij is een grote literaire uitgeverij die kwaliteit hoogwaardig Nederlands en vertaald proza, poëzie en non-fictie publiceert. De Bezige Bij is een onderdeel van WPG Uitgevers.

De Boekerij

De Boekerij werkt samen met Uitgeverij Meulenhoff en is uitgever van thrillers, literaire romans, fantasy, Young-adults en waargebeurde verhalen.

De Brouwerij

Zowel de literaire fictie als de non-fictieboeken die Uitgeverij De Brouwerij /Brainbooks publiceert, hebben betrekking op maatschappelijke en/of medische fenomenen, waarbij de psyche van de mens een centrale rol speelt. Daarnaast geeft De Brouwerij dichtbundels uit waarbij de thematiek divers en de poëtische kwaliteit het uitgangspunt is.

De Buitenkant

Deze kleine uitgeverij publiceert niet alleen werken over boeken, typografie en letters, maar ook de nog bescheiden Bantammerreeks: proza, poëzie en toneelteksten die exclusief worden vormgegeven en eventueel geïllustreerd met etsen, steendrukken of foto’s.

De Eekhoorn

Uitgeverij De Eekhoorn heeft een fonds met boeken voor alle AVI-niveaus en daarnaast spannende en herkenbare boeken voor oudere kinderen.

De Eenhoorn

Uitgeverij van kinderboeken en tijdschriften voor kinderen van 2 tot 16 jaar. Elk jaar worden er ongeveer 45 nieuwe boeken uitgegeven, naast enkele herdrukken van succesvolle titels.

De Fontein|Thirion

Uitgeverij De Fontein|Thirion specialiseert zich in het uitgeven van zowel fictie als non-fictie. De uitgeverij heeft hiervoor zes imprints die zich richten op oa. de vrouwelijke doelgroep, thrillers en misdaad, jeugd van 2 tot 16 jaar, sport, natuur en hobby. Uitgeverij De Fontein|Thirion is een onderdeel van NDC|VKB De Uitgevers.

De Geus

Ongeveer 35% van het fonds van deze Brabantse uitgeverij wordt gevormd door Nederlandse auteurs. De Geus specialiseert zich in zowel mannelijke als vrouwelijke auteurs over de hele wereld. Publiceert onder meer thrillers, (auto)biografische literatuur, young adults, detectives en familieverhalen.

De Harmonie

De nadruk van De Harmonie ligt op vertaalde romans, strips, beeldverhalen, poëzie en eigenzinnige non-fictie.

De Inktvis

Uitgeverij De Inktvis is opgericht in 1995 en is gespecialiseerd in jeugdliteratuur, leesbevordering en non-fictie voor kinderen (onder andere kinderstadsgidsen), en publiceert daarnaast prentenboeken, strips en kinderpoëzie.

De Oare útjouwerij

Twentse uitgeverij van literatuur, poëzie en boeken in het Nederlands, Fries en Twents.

De Rode Kamer

Uitgeverij gespecialiseerd in vertaalde literatuur uit Scandinavische en andere Noord-Europese landen, tevens permanent op zoek naar literair talent uit Nederland en Vlaanderen. Het fonds omvat fictie (romans, verhalen en jeugdliteratuur) en literaire non-fictie.

De Stiel

Non-profit uitgeverij die zich richt op uitgaven (poëzie, proza, toneel en boeken over gezondheid) waarvoor commerciële uitgeverijen in eerste instantie terugdeinzen.

De Vier Windstreken

Deze uitgeverij onderscheidt zich met een omvangrijk fonds kleurrijke prentenboeken, eerste leesboeken en jeugdboeken. Geeft tevens luisterboeken uit.

De Vijver

Kleine, literaire en maatschappelijk geëngageerde uitgeverij die Nederlands proza en non-fictie uitgeeft – vooral egodocumenten en een enkele roman.

De Vleermuis

Roermondse uitgeverij van romans/verhalen, poëzie, detectives, thrillers, fantasy en boeken over kunst/muziek. Daarnaast is De Vleermuis gespecialiseerd in dubbeltalige boeken: Nederlands-Arabisch, Nederlands-Spaans en Nederlands-Chinees.

De Vliegende Hollander

Een jonge internationaal georiënteerde fictie-uitgeverij die opereert op het snijvlak van literaire en commerciële fictie. Veel beeldverhalen (strips) en fantasy. "Onze titels zijn divers van toon, inhoud en genre. Wat ze gemeen hebben is een meeslepend verhaal, bijzondere personages en een sterk gevoel van tijd en plaats. Of onze titels nu wel of niet moderne mythen zijn, originaliteit en verbeeldingskracht spelen altijd een grote rol. In de acquisitie ligt de nadruk op literatuur, historische thrillers en fantasy."

El Hizjra

El Hizjra is naast boekhandel en organisator van een bekende schrijfwedstrijd ook de brenger van literaire uitgaven met een islamitisch thema. Door Arabische en Marokkaanse auteurs, voor zowel volwassenen als kinderen en jongeren.

Ellessy

Uitgeverij Ellessy is gespecialiseerd in thrillers/crime en geeft daarnaast familie- en streekromans en kinder- en jeugdboeken uit.

Elmar

Reisboekenuitgever. Uitgeverij Elmar begon als een boekengrossiersbedrijf, dat ook op bescheiden schaal boeken uitgaf. In 1976 werd Elmar een volwaardige boekenuitgeverij. Reis-, transport-, sport- en financiële titels hebben hierin het grootste aandeel, maar ze geven ook sprookjes, kinderboeken en reisverhalen uit. Tegenwoordig zorgt een team van twintig medewerkers voor de uitgave van ongeveer 140 boeken per jaar.

Friese Pers Boekerij/Uitgeverij Noordboek

Twee uitgeverijen die zich samen richten op Friesland, Groningen en Drenthe. In het fonds bevinden zich Friestalige romans, poëzie en verhalen, lokale cultuurgeschiedenis, boeken in streektalen en boeken over plaatselijke flora en fauna.

Frysk en Frij Utjouwerij

Prentenboekjes, voorleesboeken, sprookjesboeken en jeugdromans voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met de tienerleeftijd.

Gideon

Uitgeverij van (geïllustreerde) evangelische/christelijke kinderboeken en Bijbelboekjes.

Gottmer Kinderboeken

Gottmer Kinderboeken is uitgever van baby- en dreumesboekjes, prentenboeken, voorleesboeken, jeugdromans, chicklit voor jongeren en spannende leesboeken voor kinderen. De uitgeverij is een onderdeel van de Gottmer Uitgevers Groep en geeft tevens e-boeken uit.

Haystack

Uitgeverij Haystack publiceert boeken voor managers, ondernemers en professionals. Haystack zoekt enthousiaste auteurs en manuscripten met een originele en actuele invalshoek, een toegankelijke stijl en een menselijk gezicht.

Het Drentse Boek

Moderne literatuur, bloemlezingen, populair-historisch werk, studieboeken, wandelroutes en kinder- en jeugdboeken in het Drents of van Drentse auteurs.

Hillen

Uitgeverij Hillen richt zich op kinderen van zes maanden tot 12 jaar en maakt voor hen peuterboekjes, kwaliteitsprentenboeken, voorleesboeken en leesboeken.

Historische Uitgeverij

Naast essays, vertaald en historisch werk, brengt deze uitgeverij incidenteel proza uit.

Hoenderbossche Verzen

Klein uitgeverij die werken publiceert op het snijvlak van poëzie en kunst.

Holkema & Warendorf

Holkema & Warendorf is een imprint van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. Het fonds bevat kinder- en jeugdboeken voor de allerkleinsten tot jeugdromans, populaire fictie en algemene boeken.

Holland

De nadruk van Uitgeverij Holland ligt op het uitgeven van oorspronkelijk Nederlandse schrijvers. Tevens initiatieven voor jongerenromans, kinderboeken.

Hoogland & Van Klaveren

Uitgever van Nederlandse en vertaalde literatuur en kinderboeken.

Houtekiet

Uitgeverij Houtekiet heeft een breed fonds, met literaire romans, jeugdboeken, thrillers en algemene boeken. De uitgeverij heeft naar eigen zeggen speciale aandacht voor debutanten. Uitgeverij Houtekiet is een onderdeel van Linkeroevers Uitgevers en NDC|VKB De Uitgevers.

IJzer

Utrechtse uitgever van vertaald en Nederlandse proza, poëzie en non-fictie.

In de Knipscheer

Kleine, onafhankelijke uitgeverij die gespecialiseerd is in Caraïbische en Zuid-Amerikaanse literatuur, ‘tweede-generatieliteratuur’ van schrijvers met een Nederlands-Indische, Surinaamse of Antilliaanse achtergrond. Daarnaast voert In de Knipscheer een poëziefonds.

International Theatre & Film Books

Uitgeverij van theaterteksten en boeken over film, (jeugd)theater, dans en muziek.

Jes!

Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Boekencentrum Uitgevers en HGJB speciaal voor jongeren, op het gebied van religie en levensbeschouwing.

Jongeneel

Jongeneel is gespecialiseerd in toneelmanuscripten – o.a. blijspelen en kluchten – en boeken over toneel.

Karaat

Uitgeverij opgericht in 2009 met vooral vertaalde boeken in haar fonds, die daarnaast nieuw, verfrissend oorspronkelijk Nederlandse literatuur wil uitgeven. De focus ligt op novelle en het korte verhaal en vooral op literaire waarde.

Karakter Uitgevers

Deze uitgeverij brengt behalve luisterboeken ‘spannende boeken over mensen en maatschappij’: veel vertaalde crime, thrillers (met een enkel oorspronkelijk Nederlands werk van o.a. Esther Verhoef) en non-fictie (René Diekstra, Pim Fortuyn).

Kimio

Kleine uitgeverij van modern vormgegeven karton- en prentenboekjes voor peuters en voorleesboeken voor kleuters.

Kleine Uil

Uitgeverij kleine Uil is in 2000 opgericht om het tijdschrift Tzum te gaan uitgeven. Inmiddels begint zich een stevig fonds af te tekenen met poëzie, romans en boeken over kunst en cultuur. Uitgeverij kleine Uil is een onafhankelijke uitgeverij met een eigenzinnig fonds.

Kleinood & Grootzeer

Zeer bescheiden uitgeverij van haiku’s en poëzie.

Kluitman

Ruim 160 jaar oude uitgeverij die groot werd met Dick Trom en De Kameleon. Geeft verder prentenboeken, lees- en luisterboeken en non-fictie in het populaire genre uit voor kinderen van 3 tot 16 jaar.

Kok

Uitgeverij Kok is uitgever van zowel literaire non-fictieve boeken als romans en kinderboeken op het gebied van levensbeschouwing, religie, spiritualiteit en zingeving.

Kramat

Uitgeverij van spannende Nederlandstalige boeken, Fantasy, algemene literatuur met sociale thematiek, historische romans en waargebeurde verhalen. Daarnaast uitgever van algemene boeken en jongerenboeken.

Kristlik Fryske Folks Bibletheek

Uitgever van Friestalige, christelijke boeken (non-fictie, poëzie, proza) voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar.

L.J. Veen

Uitgeverij L.J. Veen is uitgever van fictie en verhalende non-fictie voor (jong)volwassenen. De uitgeverij is een onderdeel van Amstel Uitgevers en NDC|VKB De Uitgevers.

Lannoo

Vlaamse uitgeverij van poëzie en non-fictie.

Lebowski Publishers

Lebowski Publishers is een innovatieve uitgeverij, ondergebracht bij Dutch Media Publishers. De uitgeverij richt zich op Nederlandse en internationale literatuur. Jaarlijks worden maximaal 35 boeken uitgegeven waarbij de nadruk ligt op literatuur, narratieve non-fictie, true crime en urban culture.

Lemmens

Deze jonge zelfstandige uitgeverij uit Limburg wil boeken brengen van auteurs met een bijzondere levensloop en een eigengereide visie op literatuur en samenleving. De uitgeverij wordt in Vlaanderen vertegenwoordigd door het Davidsfonds.

Lemniscaat

Lemniscaat geeft boeken voor kinderen uit die zijn op te delen in prentenboeken, sprookjes en verhalen, jeugd- en kinderboeken.

Leopold

Uitgeverij Leopold geeft kinderboeken uit voor alle leeftijden. De uitgeverij vormt samen met uitgeverij Ploegsma een onderdeel van WPG Uitgevers.

Luister

Deze uitgeverij maakt boeken ‘die erom vragen voorgelezen te worden’. In de praktijk zijn dit prentenboeken en geïllustreerde (voorlees)boeken voor kinderen van 0 tot 8+.

Maretak

Uitgeverij Maretak is onderdeel van Jeukiboek en gespecialiseerd in het uitgeven van leesboeken op Avi-niveau. Lees- en boekplezier staan hoog in het vaandel van deze uitgeverij. Naast de leesboeken voor gewoon op leeftijd lezende kinderen, worden ook leesboeken voor kinderen met leesvoorsprong en voor hoogbegaafde kinderen uitgegeven.

Marmer

Marmer brengt uitgaven die een een duidelijke doelgroep aanspreken en kwalitatief gelijkwaardig of beter zijn dan wat in het betreffende genre op de markt is. Publieksuitgeverij voor zowel literatuur voor volwassenen als kinderboeken. De uitgeverij brengt vooral Nederlandstalige auteurs.

Meulenhoff

Meulenhoff is een internationale uitgeverij van moderne Nederlandse en vertaalde romans, literaire non-fictie, autobiografieën, filosofie, journalistiek en poëzie.

Middernacht Pers

Uitgever van prentenboeken en kinderliteratuur voor kinderen van 0 tot 14+.

Mistral

Mistral is een fictiefonds van FMB Uitgevers, gericht op vrouwen. Binnen het fonds verschijnen commerciële vertaalde en Nederlandse titels, zowel fictie als non-fictie.

MM-Boeken

MM Boeken, voorheen bekend als Sirene, is een imprint van uitgeverij Marten Muntinga en geeft naast vertaalde boeken ook Nederlandse boeken, levensverhalen, reisboeken, romans en chicklit uit.

Moon

Moon is de crossmediale kinder- en jeugdboekenimprint van Dutch Media Uitgevers. Moon geeft boeken uit voor kinderen en jongeren van alle leeftijden: van prenten- en voorleesboek tot jeugdroman, fictie en non-fictie, oorspronkelijk Nederlands en vertaald.

Mouria

Uitgeverij Mouria is een algemene, literaire uitgeverij die ruim dertig titels per jaar uitbrengt. Het fonds wordt gekenmerkt door boeken met een sterk verhalen karakter, zowel in fictie als in non-fictie. Mouria kiest nadrukkelijk voor een klein aanbod en heeft daardoor naar eigen zeggen meer tijd en aandacht voor elke uitgave. Uitgeverij Mouria is een onderdeel van NDC|VKB De Uitgevers en Luitingh Sijthoff.

Mozaïek

Uitgeverij Mozaïek maakt deel uit van het fonds van Boekencentrum Uitgevers en geeft oorspronkelijke Nederlandstalige en vertaalde literatuur uit. Jaarlijks verschijnen ongeveer 40 titels in de genres van de roman, poëzie, kinder- en geschenkboeken. Terugkerende thema’s zijn spiritualiteit, levensvragen en geschiedenis.

Nieuw Amsterdam

Uitgeverij Nieuw Amsterdam is een jonge en moderne uitgeverij die zich toelegt op boeken, literaire tijdschriften en multimedia. De uitgeverij richt zich op de publieksmarkt en daarbinnen op de terreinen van literatuur, kunst, cultuur, wetenschap en maatschappij. Ook theaterteksten.

Nijgh & Van Ditmar

Nijgh & Van Ditmar heeft hét fonds op het gebied van het light verse en cabaret. Naast muziek- en cabaretboeken is de uitgeverij bekend op het gebied van poëzie, vertaalde en Nederlandse literatuur, maatschappelijke betrokken non-fictie en biografieën. Nijgh & Van Ditmar is onderdeel van WPG Uitgevers.

Oog en Blik

Deze stripuitgever valt onder het fonds van De Bezige Bij, en specialiseert zich in het uitgeven van literaire beeldverhalen in het Nederlandse taalgebied.

Papieren Tijger

‘Links georiënteerde’ uitgeverij die boeken en brochures publiceert die inzicht geven in het functioneren van de maatschappij. In de praktijk betekent dit: maatschappelijk betrokken non-fictie, proza en poëzie.

Passage

Uitgeverij Passage geeft jaarlijks ongeveer tien tot twintig nieuwe titels uit bestemd voor de landelijke boekenmarkt, onderverdeeld in literatuur (proza, poëzie, fictie) en algemene boeken.

Perdu

Kleine uitgeverij die valt onder de literaire Stichting Perdu en een ‘compromisloze voorliefde’ heeft voor avant-gardistische poëzie en proza.

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!