Start » Schrijfgids » Schrijfgids: Schrijfcursussen en -workshops

Schrijfgids: Schrijfcursussen en -workshops

Annemarie Bon

Annemarie Bon is een ervaren schrijfdocent én bekend kinderboekenschrijver. Zij maakt je gedurende tien maanden wegwijs in het ambacht van schrijven voor kinderen.

Verder lezen Site bezoeken

Enervie

Heb je ook last van dat stemmetje dat steeds maar roept dat je niet kunt schrijven of dat jouw verhaal niet interessant genoeg is? Ben je op zoek naar creativiteit en inspiratie? Of wil je meer schrijven en komt het er niet van? Kom dan ‘Luisteren naar je pen’! 

Verder lezen Site bezoeken

Jasmijn Kam - Schrijven Online Academie

Proza, poëzie, non-fictie, toneel…. Weet jij nog niet welk genre het beste bij je past? Volg dan de online schrijfcursus Ontdek je schrijftalent. In 4 intensieve lessen prikkelt docent Jasmijn Kam je schrijftalent.

Verder lezen Site bezoeken

Schrijfcoach Janine van de Raadt

Hoe komt het dat jij dat boek nog niet geschreven hebt, dat al zo lang in jouw hoofd zit? Wil jij jouw boek eindelijk in handen hebben? Gun jezelf de kans en tijd om je boek te (her)schrijven!

Verder lezen Site bezoeken

Schrijversacademie

De Schrijversacademie hanteert een unieke combinatie van zelfstudie en groepslessen. Alle opleidingen zijn modulair opgebouwd en alle modules hebben eenzelfde opzet. In die lessen en in de aan de opleiding gekoppelde digitale leeromgeving krijg je niet alleen feedback van de docent, maar ook van je medestudenten: maximale flexibiliteit gekoppeld aan optimaal leerrendement.

De Schrijversacademie biedt momenteel elf verschillende opleidingen aan: er is er dus altijd wel een die bij jou past!

Verder lezen Site bezoeken

Schrijversvakschool

Schrijversvakschool – schrijfcursussen van herfst tot zomer in diverse steden. Wist je dat wij behalve in Amsterdam, ook in Den Bosch, Den Haag en Rotterdam lesgeven?

Verder lezen Site bezoeken

Taalcentrum VU Scriptplus

Scriptplus verzorgt literaire opleidingen en cursussen en biedt individuele begeleiding aan, t.w. manuscriptbeoordeling en coaching.

Verder lezen Site bezoeken

Eddy Vereycken

Eddy Vereycken schreef een roman Mijn handen zijn gelijk de jouwe en kreeg de debuutprijs De Gouden Meeuw. Later volgde een 3-delige schelmen-autobiografie Ed Eyck, een schelm die bleef schrijven tot het vlees van zijn gebeente viel. Tevens is hij gespecialiseerd in scenarioschrijven en volgde hij diverse workshops o.a. bij Robert MacKee. Richtte een eigen uitgeverijtje op: Jabulon. Organiseert sinds 4 jaar in
Antwerpen en Portugal schrijfweken.

Verder lezen

Geert Kimpen

Moet je nog aan je boek beginnen? Bij Geert Kimpen kun je terecht voor een conceptbespreking. Of ben je al een heel eind, en loop je vast in de plot van je fictie-boek, of de structuur van je non-fictie boek? Hij helpt je met de grote lijn van je boek.

Schrijversvakschool Amsterdam

Schrijversvakschool Amsterdam biedt diverse schrijfcursussen en een vierjarige deeltijdopleiding voor aspirant-schrijvers. Het programma in de opleiding omvat vijf genres: proza, poëzie, toneel, scenario en essay. Daarnaast zijn er lessen schrijftraining, waarin uiteenlopende aspecten van de schrijfkunst worden beoefend en onderzocht.

Verder lezen Site bezoeken

Schrijversvakschool Groningen

De schrijversvakschool voor Noord-Nederland biedt cursussen fictie en (literaire) non-fictie voor beginners en gevorderden en een vierjarige deeltijdopleiding fictie voor wie een intensieve training wil in alle facetten van het schrijversvak. U kunt -in overleg met de school- een traject samenstellen om uw talent te onderzoeken en om te leren schrijven op professioneel niveau.

Verder lezen Site bezoeken

Scriptdesk Scriptspreekuur

Zit er een film of televisieserie in mijn verhaal? Hoe schrijf ik een filmplan? Wie moet ik benaderen? Aan de hand van een synopsis bespreek je inhoudelijke zaken als thema, plot, karakters, arena en genre, en krijg je advies over presentatie en strategie. Maarten Almekinders werkt ruim 25 jaar als scenarioschrijver en script-editor in film en televisie.

Storytelling Academy

Mieke heeft een ruime ervaring in het schrijven voor tv, film, fictie en non-fictie en koestert behalve een liefde voor schrijven, een passie voor het begeleiden, inspireren en coachen van mensen in hun creatieve proces. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van de Storytelling Academy waar ze haar kennis en ervaring deelt met mensen die willen schrijven of van storytelling hun vak willen maken.

Verder lezen

Annemieke Elfers-Wijffels

Geeft onder andere een speciale online versie van de schrijfcursus schrijven van je levensverhaal, ontwikkeld voor iedereen die schriftelijk en op afstand het eigen levensverhaal wil gaan schrijven vanaf de eigen computer.

Annie van Gansewinkel

Schrijfster Annie van Gansewinkel geeft uiteenlopende schriftelijke (online) en mondelinge cursussen en workshops, o.m. kinderverhalen, columns, weblogs en reisverhalen.

Annie van Gansewinkel

Annie van Gansewinkel schrijft voor kinderen, jongeren en volwassenen. Inmiddels verschenen ongeveer 30 boeken in uiteenlopende genres. Haar spannende verhalen publiceert ze onder het pseudoniem Anne Winkels. 

Artedu

Artedu biedt de workshop creatief schrijven voor groepen aan, die alleen of in combinatie met en als ondersteuning van een training gegeven wordt. De docenten zijn Anja Sicking en Marjon Sarneel.

Atelier de Pijp

Kom een schrijfcursus volgen in mijn gezellige atelier in Amsterdam. Je leert er vaardigheden die je direct kan toepassen op je eigen materiaal. Omdat we in mijn eigen atelier werken, blijven de kosten lekker laag.

De workshops zijn enerverend, leerzaam en helder. We werken met kleine groepen, zodat iedereen ruim aan bod komt. Vanaf september staan er weer vier cursussen op het programma. Nieuw is de cursus September Intensief, voor als je het nieuwe seizoen op volle kracht wilt beginnen.

– Frank Gunning, Atelier de Pijp  

Autobiografisch schrijven en de genius (guiding spirit)

Willemijn Soer, 1939, aanvankelijk theoloog, later schoolmusicus, o.a. aan Helicon, nu Vrijeschool Pabo Hogeschool Leiden. Sinds 2002 Biografiewerker. De thema’s woord en muziek bepaalden mijn belangrijke keuzes. Sinds 2002 cursussen, masterclasses en modules Autobiografisch Schrijven. Yvonne Meesters e.a. zetten dit werk met de vakgroep Autobiografisch Schrijven voort.

BasisCom

BasisCom in Nieuwegein verzorgt workshops, cursussen, masterclasses en voordrachten, onder andere over creatief schrijven. De leerstof wordt op maat samengesteld en uit diverse onderwerpen, zoals: de doelgroep bepalen, journalistieke genres, betogen en onderbouwen, de finishing touch of het interview.

Boertiengroep

Boertien Training geeft diverse cursussen op het gebied van schrijven, onder andere ‘Creatief en doelgroepgericht schrijven’, ‘Internet- en Intranetteksten schrijven’ en ‘Schrijven in de juiste stijl’.

Carla de Jong - Querido Academie Schrijversexpeditie

In de ongerepte natuur van Montenegro wordt er tijdens de Querido Academie Schrijversexpeditie weinig  meer van je verlangd dan schrijven. Onder begeleiding van schrijfster Carla de Jong kun jij kilometers maken met je manuscript.

Centrum voor Communicatie & Journalistiek

Opleidingen in communicatie en journalistiek, masterclasses en incompanytrajecten. CCJ is ruim vijftien jaar de post-hbo-opleider van de Faculteit Communicatie & Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Als onderdeel van het Kenniscentrum van de faculteit is het dé plek waar de uitwisseling van actuele kennis centraal staat.

CKE Schrijversschool

De CKE Schrijversschool in Eindhoven kent een keur aan schrijfcursussen. Daartussen zit ook Professioneel schrijven (vervolg), een cursus om kennis te maken met allerlei journalistieke werkvormen, of Uw eigen column.

Creatief Schrijven Vlaanderen

Zusterorganisatie van Kunstfactor Schrijven in Vlaanderen geeft vanuit Antwerpen allerhande literaire schrijfcursussen, -wandelingen en -middagen. Is aanspreekpunt voor het creatieve schrijfvak in Vlaanderen.

Creatief schrijven voor jongeren (15-18 jr)

Iedereen schrijft wel eens. Of het nu gaat om het schrijven van een brief, het bijhouden van een dagboek, of het maken van een verslag. In deze cursus maak je kennis met zoveel mogelijk verschillende aspecten van het schrijven: hoe kom je aan ideeën? Wat maakt een tekst boeiend? Hoe schrijf ik een gedicht?

Creatiefschrijven.net

"Je wil schrijven. Je wil een leuke, originele workshop organiseren voor je werknemers. Je wil eens een leuke, leerzame middag voor je kinderen. Je wil met vrienden je fantasie prikkelen en nu eens echt aan je boek, column, weblog of artikel beginnen - zonder die eeuwige writers-block. Kortom: je bent op zoek naar een goede, stimulerende workshop creatief schrijven!"

Dactylus - academie voor schrijfdocenten

Schrijfdocentenacademie

Dactylus is dé academie voor schrijfdocenten. Dactylus biedt gevarieerde professionalisering voor beginnende en ervaren schrijfdocenten, en voor schrijvers die met groepen werken. Leg een fundament in de Basisopleiding Docent Creatief Schrijven, breid je expertise uit met cursussen en masterclasses.

Dit is een onderdeel van het Schrijfcoaches-katern uit Schrijven Magazine nummer 1 van 2015. Wil je op de hoogte worden gehouden van de mogelijkheden voor dit katern in 2016? Klik dan hier.  

De Boekenfluisteraar

De Boekenfluisteraar bestaat uit uitgever Maarten Carbo, schrijfster Daniëlle Hermans (Het tulpenvirus) en journalist/recensent Hans Bouman (o.m. De Volkskrant). Naast redactionele deskundigheid beschikken wij  over de ervaring van uitgever, schrijver en journalist. Samen helpen wij schrijvers om de ware potentie van een boekenplan of manuscript te realiseren. Ook kunnen wij jou helpen om op te vallen bij een uitgever of literair agent, of bij het zelf uitgeven van je boek. 

Voor informatie over werkwijze en tarieven: www.boekenfluisteraar.nl of 06 1012 1800

De Dordtse Schrijversschool

De Dordtse Schrijversschool geeft diverse cursussen, waaronder ‘Poëzie schrijven’ en ‘Proza Schrijven’.

De Leeuwenkuil Deventer

Centrum voor de Kunsten Deventer organiseert diverse schrijfcursussen, o.a. Creatief schrijven, reisverhalen schrijven, columns en poëzie.

De Lindenberg

Schrijversschool van Centrum voor de Kunsten De Lindenberg in Nijmegen.

De Literaire Salon - Hanneke Eggels

In de culturele onderneming De Literaire Salon voert oprichter Hanneke Eggels tevens de redactie. Cursusopzet en -formule zijn auteursrechtelijk beschermd. Zij organiseerde literaire cursussen in 45 openbare bibliotheken met 32 door haar aan de universiteiten geselecteerde neerlandici die voor het volwassenenonderwijs speciaal getraind werden.

De Muzerije, Den Bosch

De Muzerije - huis voor de amateurkunst, Den Bosch
Educatie in kunstzinnige expressie op het gebied van beeldende kunst, dans, literatuur, muziek en theater. De schrijversschool biedt korte cursussen en workshops creatief schrijven voor jongeren en volwassenen.

De SchrijfWerkPlaats

Jacqueline Lucas biedt begeleiding aan groepen en individuele schrijvers, tijdens een workshop of gedurende een begeleidingstraject of een blok lessen. Schrijfworkshops worden op maat gegeven voor beginnende, ervaren en onervaren schrijvers, mogelijk op basis van een bepaalde vraag of een gekozen thema. Voor kleine of grote groepen. Ook voor collega’s of andere groepen.

De Schrijverstafel

De Schrijverstafel biedt een breed en inspirerend palet aan schrijfworkshops, -trainingen en cursussen op het gebied van scenario, drama, fictie, non-fictie en autobiografisch schrijven. Het ontwikkelen van creativiteit, elkaar inspireren en het op gang brengen van een stroom aan ideeën staan centraal.

EDITIO

EDITIO is een online platform voor iedereen die serieus met schrijven bezig is. Biedt schrijfcursussen, individuele begeleiding en manuscriptbeoordeling.

Elle Eggels/ Kumulus Maastricht

Diverse schrijfcursussen- en workshops, van levensverhalen tot blog schrijven.

Esther Bevers – TerraTekst

Met mijn bureau TerraTekst geef ik cursussen creatief schrijven voor beginners en gevorderden. Ook geef ik workshops en individuele schrijfbegeleiding. Vanaf de allereerste opzet tot de laatste puntjes op de i.
Opdrachten om je schrijfkanalen open te zetten, die je verder helpen en die soms misschien wat durf vereisen: bij mij kom je ze allemaal tegen. Ik probeer altijd om je teksten zoveel mogelijk te laten winnen aan kwaliteit, zonder dat je het plezier in het schrijven verliest. Mijn commentaar kan erg kritisch zijn, maar altijd goed onderbouwd en met respect voor de schrijver.

Geertje Couwenbergh

Geertje Couwenbergh is columnist, schrijfleraar en auteur van drie boeken, waaronder 'ZIN: Lust in je Leven door Schrijven', 'Hartcore', het aanstaande boek 'Innernemerschap'. Ze schrijft diverse columns voor binnen- en buitenlandse bladen. Ze geeft schrijfworkshops en organiseert retreats in binnen- en buitenland en begeleidt een handvol mensen persoonlijk met hun schrijfproject.

Verder lezen

Gerard Beentjes

Gerard Beentjes is een van de drijvende krachten op het gebied van poëzie en onderwijs, en geeft regelmatig begeleiding en cursussen.

Het Brugs schrijverscollectief

Schrijven is een eenzame bezigheid. Na verloop van tijd kan het ontbreken van feedback zwaar gaan wegen. Het wordt ook steeds moeilijker je eigen 'schrijfsels' objectief te beoordelen. Onder leiding van Ingrid Verhelst biedt de schrijfclub je een testpubliek, professionele verbetering van je 'home-made' teksten, antwoorden op je technische vragen,.... Tussen de samenkomsten door kan je advies vragen via mail.

Het domein

"Heeft u altijd plezier gehad in schrijven en zou u uw schrijfvaardigheden nu verder willen ontwikkelen? Dat kan bij de Schrijversschool van Het Domein. We maken daarbij volop gebruik van de vele voordelen van het werken in een groep: de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen, om te vergelijken, om elkaar te stimuleren. We besteden niet alleen aandacht aan de techniek van het schrijven maar ook aan het voordragen van teksten voor publiek. Een selectie van de productie van dit seizoen wordt gepresenteerd tijdens het Domeinfestival en gepubliceerd in de Schrijversschoolbundel."

Highway Unlimited Den Haag

Geeft o.a. cursussen reisverhalen schrijven.

HOVO Twente

HOVO Twente biedt de mogelijkheid om tientallen bijzondere cursussen op het gebied van natuur, cultuur en filosofie te volgen, o.a. literaire schrijfcursussen. De cursussen worden gegeven op HBO- / academisch (denk-)niveau.

Huis van Gedichten

Bij Huis van Gedichten ontdekken peuters liefde voor taal aan de hand van gedichten. Ouderen halen herinneringen op en schrijven daarover gedichten. Op scholen en onder lestijd maken kinderen en jongeren kennis met het schrijven en lezen van gedichten. Gedichten zijn het centrum van al onze activiteiten.
We werken vaak in projectvorm: In Wie woonden er in dit huis bezoeken basisschoolleerlingen leegstaande huizen. Op poëziefeestjes komen jong en oud samen om gedichten te schrijven in de vrije tijd.
En De jas van taal is een grote stoffen jas waaraan veel taalplezier te beleven valt.

Inholland Academy

De Inholland Academy geeft diverse cursussen op het gebied van schrijven, waaronder ‘Creatief schrijven’.

Irma Woortman

Irma Woortman heeft zich van medio 2011 gevestigd als schrijfcoach & literair agent nadat ze bij verschillende uitgeverijen als redacteur werkzaam is geweest. Het agentschap vertegenwoordigt zowel fictie als non-fictie.

Josee Algra, Kunst & Schrijfhuis Zin & Beeld

Docente Josée Algra geeft diverse cursussen en workshops, zoals creatief, poëtisch, autobiografisch en het schrijven van kinderverhalen. De locatie, lengte en kosten verschillen.

Judith van der Stelt

Judith van der Stelt geeft diverse cursussen, waaronder ‘Creatief Schrijven’. De cursus wordt op maat gemaakt en op locatie gegeven.

Judy Elfferich, Vught

Sinds 1997 geeft Judy les aan mensen (van alle leeftijden) die verhalen, gedichten of liedjes schrijven voor hun plezier, o.a. bij de Eindhovense CKE-schrijversschool. Zelf organiseert ze cursussen in Vught.Ook bezoekt ze scholen en bibliotheken via de Stichting Schrijvers School Samenleving.

Koorenhuis Den Haag

Centrum voor kunst en cultuur Koorenhuis te Den Haag geeft diverse cursussen en workshops, en houdt regelmatig een open podium.

Kunstencentrum Jerusalem

Kunstencentrum Jerusalem is een centrum voor kunsteducatie in de regio Venray, vooral actief voor de inwoners van Venray, Meerlo-Wanssum en Horst aan de Maas. Sinds kort worden ook cursussen creatief schrijven aangeboden.

Lazuli Cursuscentrum Utrecht

Lazuli Cursuscentrum heeft een divers aanbod aan workshops en cursussen, o.a. verhalen schrijven.

Leesveel - Ina de Weert

Schrijfster en docente Ina de Weert biedt manuscriptbegeleiding voor iedereen die een roman, autobiografie, verhalenbundel of iets dergelijks wil publiceren. Ze is werkzaam in de provincies Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland en Brabant. Ook leidt De Weert diverse cursussen in Nederland en Turkije.

Letterbad: eigenzinnig journalistiek schrijven

Wil je graag opvallen met journalistieke teksten en niet wegzakken in de schrijfmassa? Dan is een eigen stijl cruciaal. Letterbad werkt samen met jou aan eigenzinnige artikelen, zonder de bestaande schrijfwetten te negeren.

Tijdens bondige workshops verkent Letterbad samen met jongeren (12-18) en jongvolwassenen (18-25) verschillende genres van de schrijvende journalistiek: Interview, Reportage, Column en Recensie. Voor ijveraars is er een langer lopende cursus Journalistiek, waarbij alle genoemde genres en meer aan bod komen.

Aan het einde van iedere workshop heb je een afgerond artikel waarmee je jezelf aan het publiek en de media kunt presenteren. Je krijgt advies over hoe je het eindproduct gepubliceerd kunt krijgen. Boven je bed hangen mag natuurlijk ook.

Letterbad geeft workshops aan particulieren, op aanvraag of hier aangekondigd, en heeft een educatieprogramma voor scholen (neem voor meer informatie contact op).

Lis van der Geer

Lis van der Geer geeft het hele jaar door (met uitzondering van de schoolvakanties) cursussen creatief schrijven voor particulieren, bedrijven, verenigingen of andere instellingen.
Ze geeft ook een interactieve schrijfcursus via internet. "In een reeks van tien lessen over de e-mail kunt u zich bekwamen in het schrijven van verhalen. Op elke les verhaalopbouw ontvangt de cursist uitgebreide feedback."

Literair Zeist

Bibliotheken Idea organiseren regelmatig cursussen ‘Autobiografisch schrijven’ in de regio De Bilt, Soest en Zeist.

LOI

De LOI heeft diverse cursussen op het gebied van schrijven, waaronder ‘Creatief Schrijven’, ‘Gedichten Schrijven’ en ‘Taal en stijl’.

M.O.O.I.

M.O.O.I. biedt elke maand een tweedaagse workshop genaamd Schrijf je boek (in één maand), voor mensen die de inhoud al in hun hoofd hebben (non-fictie en autobiografie).

Manupropria

Manupropria geeft wandelschrijfworkshops voor individuele schrijvers en bedrijven in het Limburgse heuvellandschap. "Eerst wandelen, dan schrijven. Dat is de volgorde van onze workshops. Beroemde schrijvers gingen ons voor: van paden af, heuvels over, dalen door. Bij thuiskomst komen gedachten sneller op papier, wij helpen je met concrete aanwijzingen een flink eind op weg."

Markant, Centrum voor Kunsteducatie Apeldoorn

Markant, Centrum voor Kunsteducatie Apeldoorn is de 'stadsleverancier' van kunsteducatie voor jong en oud. U kunt bij ons terecht voor cursussen, lessen, workshops, projecten, exposities, voorstellingen, feesten en vele andere activiteiten. Geeft ook diverse schrijfcursussen.

Media Academie

De Media Academie in Hilversum mag dan een opleidingsinstituut voor radio, televisie en crossmedia zijn: schrijven hoort daar net zo goed bij. Daarom zijn er ook schrijftrainingen te volgen zoals Beeldend schrijven, Bloggen & vloggen of Scenarioschrijven.

Moolelo

Ontdek jouw Zinspiratie met creatief en reflectief schrijven. Schrijven = jezelf ontdekken. 

Moritoen Brugge

Groot Vlaams cursusinstituut, geeft diverse creatieve schrijfcursussen.

Muzisch Centrum Emmeloord

Cultureel centrum in Emmeloord geeft ook diverse cursussen, o.a. Kinderverhalen schrijven.

Nieuwe Veste Breda

Centrum voor de kunsten Nieuwe Veste in Breda verzorgt diverse schrijfcursussen, o.a. Creatief schrijven, Online publiceren en het kinderschrijfatelier De Inktvis op Zolder.

Noord-Hollandse vereniging van schrijvers en dichters

Diverse activiteiten, bijeenkomsten en schrijfopdrachten.

Pier K Schrijfcafé

Houd je van schrijven en wil je anderen ontmoeten die ook graag schrijven? Dan is het Pier K SchrijfKafé de plek om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen. Met korte schrijf- en teken opdrachten in je eigen schrift of dagboek kom je tot nieuwe inzichten. Je hebt geen ervaring nodig. Er kan per bijeenkomst ingeschreven worden.
Schrijven en Schetsen in je dagboek is heerlijk om te doen, geniet van het contact met je eigen bron van wijsheid, liefde en inspiratie. De dagboek workshops en lessen worden gegeven door Anne-marie Corman, beeldend kunstenaar/docent. Juist de combinatie van schrijven en beeldende kunst maken deze lessen een bijzondere bele

Schrijf & Groei

In de creatieve schrijfworkshops en – cursussen van Marianne Panneman  van Schrijf & Groei staat het proces van het schrijven voorop, met als belangrijkste doelen persoonlijke groei en schrijfplezier. Marianne leert mensen technieken om hun schrijfplezier te vergroten en moeiteloos te kunnen schrijven. Ook zet ze het vrijuit schrijven in als manier om bepaalde thema’s te verkennen en te verdiepen, zoals het schrijven over loopbaanvragen in de workshop-serie ‘Schrijf je Loopbaan’. 

Schrijfatelier Fabliau

Mary van Roden studeerde af als één van de twaalf vakdocenten Creatief schrijven aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze geeft diverse cursussen en begeleidt schrijvers individueel.

Schrijfatelier voor jongeren (12-14 jaar)

Deze workshop is bedoeld voor jongeren van 12 – 14 jaar die het leuk vinden om te schrijven. Je schrijft de verhalen die jij verzonnen hebt, gedichtjes over iets dat je hebt meegemaakt, of misschien maken we samen een krant. Aan de hand van oefeningen laat ik je zien op welke manier je een mooi gedicht kunt maken of hoe je een verhaal spannend maakt. Het maakt niet uit of je al veel of nog maar weinig hebt geschreven: het enige dat je mee hoeft te brengen is pen en papier!

Schrijfjeleven / Dorien van Gils

Dorien van Gils, historicus en journalist, is gespecialiseerd in literaire non-fictie. Zij geeft schrijfcursussen en workshops levensverhalen, memoires en familiekronieken.

Schrijfstudio / Tine Mortier

Online cursussen en workshops en manuscriptbeoordeling. Cursussen: prentenboeken, jeugdboeken, eerste lezers, 'uit het leven geschreven', poëzie voor volwassen, poëzie voor volwassenen.

Talentuin, de - Miriam Janssen

Cursusinstituut van Miriam Janssen uit Borne, Overijssel. Werkt ook in Gelderland.

Titia Vaags

Titia Vaags van Vaags Taal & Verhaal geeft zowel privélessen als groepscursussen Kinder- en Jeugdboeken schrijven. Ook verzorgt ze manuscriptanalyses en adviseert ze je bij publicatie en bij de PR van je boek.Ze werkt in Utrecht en online/op afstand. info@vaagstaalenverhaal.nl

Uitgeverij Priem

Uitgeverij Priem geeft diverse cursussen, zoals een basiscursus, een begeleidingscursus, autobiografisch/levensverhalen, verhalen schrijven, een column schrijven en kinderverhalen schrijven.

Van Baar, Eva

Altijd met schrijven bezig? Meld je dan aan voor de cursus Schrijven is Doen. Beschikbaar als basiscursus, vervolgcursus en juniorcursus. Online, zo snel als je wilt, waar je maar wilt, wanneer je maar wilt.

-->

WiSPER

Literatuur bij Wisper omvat proza, poëzie & heeft zowel een fictie- als non-fictie-luik. Af en toe wordt er ook over het muurtje gekeken bij een andere artistiek discipline.

  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!