Start » Schrijfgids » Schrijfgids: Schrijfcoaches en/of manuscriptbegeleiding

Schrijfgids: Schrijfcoaches en/of manuscriptbegeleiding

Annemarie Bon

Annemarie Bon is een ervaren schrijfdocent én bekend kinderboekenschrijver. Zij maakt je gedurende tien maanden wegwijs in het ambacht van schrijven voor kinderen.

Verder lezen Site bezoeken

Artemis - bureau voor auteursbegeleiding

“ Mijn doel is om auteurs te helpen het boek te schrijven dat ze écht willen”

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

De Lettervrouw

De Lettervrouw is in 2005 opgericht door Maaike Molhuysen (auteur van het Handboek voor schrijvers) en eind 2009 versterkt met Lili de Ridder. Inmiddels hebben we de helpende hand geboden aan honderden auteurs – niet alleen ambitieuze debutanten, maar ook schrijvers die al langer publiceren bij gerenommeerde uitgeverijen.

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Joey Brown

Joey Brown werkte als journaliste, vertaalster, schrijfdocente, leerkracht en medeorganisator van het Antwerpse literaire festival ZuiderZinnen. In 2010 stapte ze uit haar drukke werkleven, reisde rond en startte drie jaar later een nieuw leven op het Griekse eiland Ikaria. Ze richtte Manamahouse (2014) op, haar virtuele ‘huis’ van waaruit ze schrijfvakanties, schrijfverblijf, schrijfcoaching en balansvakanties organiseert. Ze werkt bovendien als expressiecoach en meditatieleraar. Zelf publiceerde ze jeugdverhalen, liedtekst en non-fictie. Zie ook haar website: www.manamahouse.com

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Magonia auteursbegeleiding

Magonia is een uitgeverij en centrum voor schrijfbegeleiding. Lex Jansen was jarenlang uitgever van De Arbeiderspers en is de oprichter van Magonia. Arthur Japin is één van de bekendste schrijvers van Nederland. Tijdens de schrijfcursussen van Magonia verzorgt hij een Masterclass. De samenwerking tussen een professionele redacteur en een top auteur is uniek. 

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Redactiepalet

De beste zorg voor grote en kleine meesterwerken

Redacteur, schrijfcoach en uitgeefadviseur Muriël Kleisterlee helpt je graag met:

 • redactie alle genres
 • 1-op-1 schrijfcoaching non-fictie
 • uitgeefadvies (veel ervaring met eigen beheer)
 • vormgeef- & drukwerkbegeleiding (veel ervaring met rijk geïllustreerde boeken)
Verder lezen Site bezoeken

Eddy Vereycken

Eddy Vereycken schreef een roman Mijn handen zijn gelijk de jouwe en kreeg de debuutprijs De Gouden Meeuw. Later volgde een 3-delige schelmen-autobiografie Ed Eyck, een schelm die bleef schrijven tot het vlees van zijn gebeente viel. Tevens is hij gespecialiseerd in scenarioschrijven en volgde hij diverse workshops o.a. bij Robert MacKee. Richtte een eigen uitgeverijtje op: Jabulon. Organiseert sinds 4 jaar in
Antwerpen en Portugal schrijfweken.

Verder lezen

Geert Kimpen

Moet je nog aan je boek beginnen? Bij Geert Kimpen kun je terecht voor een conceptbespreking. Of ben je al een heel eind, en loop je vast in de plot van je fictie-boek, of de structuur van je non-fictie boek? Hij helpt je met de grote lijn van je boek.

Midgard Manuscripten

De redactie van Midgard Manuscripten bestaat uit auteur Mara Li en literatuurwetenschapper Rianne Werring. 'Onze kracht ligt in het blootleggen en analyseren van de onderliggende structuur van een verhaal. Wij kennen het schrijfproces van binnen én van buiten en denken ook als schrijvers met je mee. Dat is voor ons schrijfbegeleiding van hoofdletter tot punt.'

Verder lezen

Nanda Huneman

Schrijfster en schrijfdocente Nanda Huneman haalt haar inspiratie uit haar reizen naar India. Ze organiseert onder andere maandelijks het schrijfcafé Springhaver in Utrecht, maar staat ook met inspirerende opdrachten op Schiphol of in de binnenstad van Utrecht.

Site bezoeken

Papieren Helden

Gijsje Kooter heeft verscheidene publicaties op haar naam staan: divers toneelwerk, verhalen in literaire tijdschriften, roman in de maak, boek over schrijven in de maak.

Aanbod: cursussen creatief schrijven, vervolgcursussen op maat, jaaropleiding roman, schrijfabbonementen, masterclasses, manuscriptbegeleiding in alle literaire genres, literaire evenementen. 

Verder lezen

Rita Spijker

Rita Spijker ontwikkelde zich van dramadocent tot NLP-trainer, trainingsactrice, dagvoorzitter, spreekster bij uitvaarten, auteur en schrijfcoach. Ze heeft negen boeken geschreven in een eigenzinnige en zintuiglijke schrijfstijl. Als begeleider combineert Rita fijngevoeligheid, humor, zingeving en creativiteit. Workshops geeft ze veelal aan haar schrijftafel thuis in Groningen en elders op uitnodiging, of in opdracht ontworpen op maat.

Verder lezen

Storytelling Academy

Mieke heeft een ruime ervaring in het schrijven voor tv, film, fictie en non-fictie en koestert behalve een liefde voor schrijven, een passie voor het begeleiden, inspireren en coachen van mensen in hun creatieve proces. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van de Storytelling Academy waar ze haar kennis en ervaring deelt met mensen die willen schrijven of van storytelling hun vak willen maken.

Verder lezen

Annie van Gansewinkel

Annie van Gansewinkel schrijft voor kinderen, jongeren en volwassenen. Inmiddels verschenen ongeveer 30 boeken in uiteenlopende genres. Haar spannende verhalen publiceert ze onder het pseudoniem Anne Winkels. 

Block to Bloom

Bij Block to Bloom moedigt Floor Buschenhenke andere schrijvers aan, daagt ze uit en voedt ze constructieve feedback. Dit alles om hun schrijven te laten groeien en bloeien. Ook schrijft Floor teksten in opdracht. Op haar website Block to Bloom biedt ze schrijfcoaching op maat aan non-fictie-, proza- en poëzieschrijvers. Ook geeft ze workshops, begeleidt ze het schrijfproces en maakt ze tekstanalyses.

Bram Hulzebos - manuscriptbeoordeling

Schrijver/journalist Bram Hulzebos beoordeelt manuscripten en begeleidt begeleidt beginnende en gevorderde schrijvers en journalisten.

Bureau Script Noordwijk

BSN biedt zich naast manuscriptbeoordelaar en schrijfbegeleider ook als literair agent aan.

Carla de Jong - Querido Academie Schrijversexpeditie

In de ongerepte natuur van Montenegro wordt er tijdens de Querido Academie Schrijversexpeditie weinig  meer van je verlangd dan schrijven. Onder begeleiding van schrijfster Carla de Jong kun jij kilometers maken met je manuscript.

Christine Pannebakker

Ze schreef o.a. de bestsellers Wie ben ik, Vrouwenpower en De week. Publiceerde artikelen en columns voor Happinez, Margriet, Viva, Villa d’Arte en De Standaard. Ze coachte bij de Schrijfweken van Geert Kimpen en Christine Pannebakker meer dan 400 auteurs bij het schrijven van hun boek. Ze beoordeelt manuscripten en begeleidt schrijvers op een positieve en constructieve manier bij het voltooien van hun boek.

Creatief Schrijven

Scherpt je talent. Biedt ook manuscriptbeoordeling.

De Boekenfluisteraar

De Boekenfluisteraar bestaat uit uitgever Maarten Carbo, schrijfster Daniëlle Hermans (Het tulpenvirus) en journalist/recensent Hans Bouman (o.m. De Volkskrant). Naast redactionele deskundigheid beschikken wij  over de ervaring van uitgever, schrijver en journalist. Samen helpen wij schrijvers om de ware potentie van een boekenplan of manuscript te realiseren. Ook kunnen wij jou helpen om op te vallen bij een uitgever of literair agent, of bij het zelf uitgeven van je boek. 

Voor informatie over werkwijze en tarieven: www.boekenfluisteraar.nl of 06 1012 1800

De SchrijfWerkPlaats

Of je nu een zakelijke tekst met een bepaald doel schrijft, of een fantasie-verhaal waarvoor je op een dieper niveau werkt, of je nu publiceert of vooral voor jezelf schrijft, steeds weer kun je jezelf verrassen met wat er tevoorschijn komt.Individuele coaching biedt houvast en structuur om aan de slag te gaan met een intensiteit die je zelf kiest. Deze begeleiding kan in verschillende stadia van je schrijven van pas komen, de aard ervan is afhankelijk van je ervaring, je wensen en je perspectief. Belangstelling? Neem contact op voor een intake-gesprek bij de SchrijfWerkPlaats.

De Schrijverstafel

De Schrijverstafel biedt een breed en inspirerend palet aan schrijfworkshops, -trainingen en cursussen op het gebied van scenario, drama, fictie, non-fictie en autobiografisch schrijven. Het ontwikkelen van creativiteit, elkaar inspireren en het op gang brengen van een stroom aan ideeën staan centraal.

EDITIO

EDITIO is een online platform voor iedereen die serieus met schrijven bezig is. Biedt schrijfcursussen, individuele begeleiding en manuscriptbeoordeling.

Eisso Post

Eisso Post geeft al zo’n kwarteeuw lessen proza schrijven, onder andere bij de Schrijversvakschool Groningen. Schrijven Online biedt zijn cursus ‘Ontdek je eigen stijl’ aan, en hij is medewerker van de Schrijven Online Snelscan. Van hem stonden meerdere artikelen in Schrijven Magazine. In de Schrijfbibliotheek verscheen Schrijven met het Oerverhaal, hoe gebruik je thema’s uit sprookjes, mythen en sagen. Zijn bureau voor manuscriptbeoordeling en schrijfcoaching: www.bureaupterodactylus.nl

Esther Bevers – TerraTekst

Met mijn bureau TerraTekst geef ik cursussen creatief schrijven voor beginners en gevorderden. Ook geef ik workshops en individuele schrijfbegeleiding. Vanaf de allereerste opzet tot de laatste puntjes op de i.
Opdrachten om je schrijfkanalen open te zetten, die je verder helpen en die soms misschien wat durf vereisen: bij mij kom je ze allemaal tegen. Ik probeer altijd om je teksten zoveel mogelijk te laten winnen aan kwaliteit, zonder dat je het plezier in het schrijven verliest. Mijn commentaar kan erg kritisch zijn, maar altijd goed onderbouwd en met respect voor de schrijver.

Geertje Couwenbergh

Geertje Couwenbergh is columnist, schrijfleraar en auteur van drie boeken, waaronder 'ZIN: Lust in je Leven door Schrijven', 'Hartcore', het aanstaande boek 'Innernemerschap'. Ze schrijft diverse columns voor binnen- en buitenlandse bladen. Ze geeft schrijfworkshops en organiseert retreats in binnen- en buitenland en begeleidt een handvol mensen persoonlijk met hun schrijfproject.

Verder lezen

Hadewijch Griffioen

Hadewijch Griffioen biedt online, persoonlijke feedback en stuurt schrijfopdrachten met betrekking tot (poëtische) teksten.

Heldenreis - Hella Kuipers

Hella Kuipers geeft diverse online schrijfcursussen:

 • de Heldenreis – hoe zet je een roman in de steigers en houd je hem op de rails
 • Honderd Valkuilen – alle technische aspecten van het schrijven van fictie
 • Schrijfverencursus – dé manier om writer's block te overwinnen en te ontdekken waar je schrijftalent ligt
 • The Artist's Way – ontwikkel je creativiteit en ontdek waar je hart van opengaat

Individuele begeleiding voor fictie, non-fictie en autobiografie:

 • schrijfcoaching – samen werken aan het boek dat je voor ogen staat
 • leesrapport – de eerste versie van je boek beoordeeld

Inge Raadschelders

Taal is misschien wel het meestgebruikte medium om je mee uit te drukken.
Maar hoe doe je dat op je eigen wijze? Door middel van toegespitste
individuele begeleiding verbeter je niet alleen je tekst(en), ook krijg je
meer zicht op je eigen schrijven en de werking van taal.
(Docent aan o.a. de Schrijfopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten
Utrecht)

Irma Woortman

Irma Woortman heeft zich van medio 2011 gevestigd als schrijfcoach & literair agent nadat ze bij verschillende uitgeverijen als redacteur werkzaam is geweest. Het agentschap vertegenwoordigt zowel fictie als non-fictie.

Jenny de Bode

Jenny de bode is een creatief coach die persoonlijke feedback geeft en de online cursus Liever Creatiever: een online-cursus creativiteitsontwikkeling met beeldende en talige oefeningen. Journaalopdrachten maken een belangrijk deel uit van de cursus. Gratis proefles.

Labyrint - Ceciel Boudewijn

Ceciel Boudewijn biedt met Labyrint individuele schrijfbegeleiding in het genre poëzie en begeleiding van het schrijfproces.

Leesveel - Ina de Weert

Schrijfster en docente Ina de Weert biedt manuscriptbegeleiding voor iedereen die een roman, autobiografie, verhalenbundel of iets dergelijks wil publiceren. Ze is werkzaam in de provincies Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland en Brabant. Ook leidt De Weert diverse cursussen in Nederland en Turkije.

Lineke Eerdmans

Lineke Eerdmans is gepassioneerd boekenmaker, eindredacteur en uitgever. Ze studeerde Taalkunde aan de Universiteit Utrecht en heeft ruime ervaring in het maken van boeken, het begeleiden van auteurs en het redigeren van teksten. Lineke tilt persoonlijke boeken naar een hoger plan, met veel toewijding en respect voor de eigenheid van het verhaal. Tevens biedt zij schrijvers de mogelijkheid om het manuscript uit te geven via www.uitgeverij-lineke-eerdmans.nl.  

Manuscriptbeoordeling SR-script

SR-script is een manuscript beoordelingsbureau dat begin 2012 is
opgezet. Wij zijn van mening dat ieder manuscript een kans verdient
en daarom streven wij er naar om bereikbaar te zijn voor alle
schrijvers, van jong tot oud en in alle genres.

 Wij hechten waarde aan een veilige manier van communicatie
en omgang met uw manuscript. SR-script begrijpt dat er ook in uw
manuscript veel tijd en aandacht zit en dat u graag wil dat er met
respect mee wordt omgegaan. Wij nemen graag de tijd voor het
maken van goede afspraken en houden rekening met uw wensen.

Manuscriptbeoordeling.nl

Manuscriptbeoordelingsbureau voor de beginnende en gevorderde schrijver. Online sinds 2006.

Manuscriptredactie.nl

De drijvende kracht achter manuscriptredactie.nl is Bianca Nederlof. Zij heeft jarenlange ervaring als corrector en redacteur. Haar opdrachtgevers zijn zowel uitgeverijen, als particulieren die zelf een boek hebben geschreven. Zelf kent Bianca de ins en outs als het gaat om het schrijven van fictie en het uitgeefproces. Ze helpt graag schrijvers om hun manuscript een niveau hoger te tillen, zodat het kan worden ingezonden naar een reguliere uitgeverij, of zodat het helemaal klaar is voor een pod uitgeverij.

Marlen Beek-Visser

Marlen Beek Visser verzorgt schrijfvakanties op het landgoed Montesoffio in Italië: de plek waar het gebeurt, juist omdat de tijd stil lijkt te staan. Een toegankelijke schrijfweek met in de ochtend inspirerende workshops door auteur Marlen Beek-Visser en in de middag een zee van tijd om te schrijven. ’s Avonds Italiaanse maaltijden aan lange tafels en alle gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Wakker worden met een plons in het zwembad, ontbijt met zelfgebakken brood en weer vol energie met elkaar aan de slag. Een week die helemaal in het teken staat van jouw verhaal.

Minne Buwalda

Na zijn studie specialiseerde Buwalda zich als redacteur, eerst in de sector fictie en later in de non-fictie. Na twintig jaar redacteurschap slijpt hij niet alleen moeiteloos andermans teksten tot diamantjes, maar publiceert ook onder eigen naam en schrijft in opdracht.

Mops - Marijke van Mil

Marijke van Mil biedt individuele schrijfbegeleiding op het gebied van kinderliteratuur en korte jeugdverhalen.

Schrijf & Groei

In de creatieve schrijfworkshops en – cursussen van Marianne Panneman  van Schrijf & Groei staat het proces van het schrijven voorop, met als belangrijkste doelen persoonlijke groei en schrijfplezier. Marianne leert mensen technieken om hun schrijfplezier te vergroten en moeiteloos te kunnen schrijven. Ook zet ze het vrijuit schrijven in als manier om bepaalde thema’s te verkennen en te verdiepen, zoals het schrijven over loopbaanvragen in de workshop-serie ‘Schrijf je Loopbaan’. 

Schrijfatelier

Als je wilt weten wat de potentie van je manuscript is, als je wilt weten of je op de goede weg bent, dan is manuscriptbeoordeling iets voor jou. Schrijfatelier geeft je een beoordeling die je echt verder helpt. Eerlijk, persoonlijk en realistisch.

Schrijfatelier Fabliau

Mary van Roden studeerde af als één van de twaalf vakdocenten Creatief schrijven aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze geeft diverse cursussen en begeleidt schrijvers individueel.

Schrijfschool schrijven is van mij

Heb je een verhaal in je hoofd dat geschreven wil worden? Autobiografisch, biografisch of verzonnen? Heb je al een deel geschreven van een bundel, een novelle of een roman wat je wilt bewerken tot een volledig manuscript? Voor manuscriptbegeleiding ben je bij Annemieke aan het goede adres. Zij leert je alle trucs en tricks en zij is een absolute medestander in het schrijfproces.  Met behulp van opbouwende en gefundeerde tekstgerichte feedback halen we het beste uit jouw manuscript.Annemieke Elfers-Wijffels is andragoge, docente Nederlands en schrijfcoach. Zij is gespecialiseerd in autobiografisch en biografisch schrijven (non-fictie) en proza (fictie).Annemieke verzorgt online cursussen, manuscriptbegeleiding, redactie zakelijke teksten, schrijfcoaching en schrijfvakanties. In al haar diensten biedt Annemieke hetzelfde gedegen persoonlijke maatwerk.Surf naar: www.schrijvenisvanmij.nl/schrijvenOf start op: www.schrijvenisvanmij.nl

Schrijfstudio / Tine Mortier

Online cursussen en workshops en manuscriptbeoordeling. Cursussen: prentenboeken, jeugdboeken, eerste lezers, 'uit het leven geschreven', poëzie voor volwassen, poëzie voor volwassenen.

Schrijven is van mij

‘Schrijven is van mij’ is in 2007 opgericht door Annemieke Elfers-Wijffels, docente Nederlands en Schrijven en Andragoge. Annemieke verzorgt cursussen, manuscriptbegeleiding, schrijfcoaching, redactie van zakelijke teksten en schrijfvakanties. Al haar educatief materiaal ontwikkelt Annemieke zelf.

Schrijven met losse handen

Schrijven met losse handen van Margreet Schouwenaar is een vorm van schriftelijke begeleiding waarbij je zelf de mate van vrijheid bepaalt. Ook mogelijk als online-begeleiding. Je kan niet alleen kiezen voor het inzenden van volledig vrij werk, maar ook vragen om standaardopdrachten of maatwerkopdrachten. Zowel beginners als gevorderden kunnen aan deze vorm meedoen. Het effect is wel groter als deelnemers, bijvoorbeeld door een cursus, al enige theoretische ondergrond hebben.

Schrijven Online Snelscan

Een paar minuten: langer doet de gemiddelde uitgever, wedstrijdjury of tijdschriftredactie er niet over om te weten of je tekst een kans maakt. Wat goed is gaat door, wat slecht is: retour afzender. Alleen de stapel twijfelgevallen krijgt een tweede kans. Kan dat niet anders? Natuurlijk wel. Schrijven Online biedt vanaf nu de Snelscan aan, in samenwerking met tientallen manuscriptbeoordelaars en schrijfdocenten. De prijs voor een snelscan bedraagt € 79,-. Leden van Schrijven Online Plus betalen € 75,- en krijgen dus € 4,- korting.

Talentuin, de - Miriam Janssen

Cursusinstituut van Miriam Janssen uit Borne, Overijssel. Werkt ook in Gelderland.

Tekstbureau Het Zusje

Tekstbureau Het Zusje beoordeelt manuscripten op taal- en grammaticale fouten, leesbaarheid en schrijfstijl. Daarnaast wordt er gekeken naar de hoofdstukken en alinea’s in hun onderlinge verband. Daarbij kan het gaan om informatieve boeken, fictie of non-fictie. Bovendien kan desgewenst een factsheet, synopsis, inhoudsopgave of flaptekst geschreven worden, onderdelen waar een uitgever naar zal vragen.

Tekstcorrector - Yvonne van der Wal

Spel- en taalfouten, hoe klein ze ook zijn, kunnen een groot verschil maken. Maar veel mensen zijn nu eenmaal beter in het bedenken van een verhaal, dan in het beheersen van de Nederlandse taal. Of ze zijn gewoon liever bezig met de inhoud, dan met de taaltechnische functies. Is dat bij u ook zo? Dan is het handig om uw tekst te laten corrigeren door iemand die met een frisse blik uw werk bekijkt. En daarvoor bent u hier bij het juiste webadres.

Textwrite

Marianne Miltenburg werkt al ruim vijftien jaar als eindredacteur boeken voor verschillende uitgeverijen, waaronder Clavis, Houtekiet, Standaard, Abimo (jeugd), Manteau, Aspekt en  Davidsfonds.

Wat u van mij als schrijfcoach mag verwachten is een complete begeleiding en volledige redactie. Meestal begin ik met een quickscan van een manuscript in geprinte vorm; na lezing laat ik u in een e-mail weten wat mijn globale indruk is. Ik help u door advies te geven over zaken als schrijftechnieken, invalshoeken, stijl, opbouw, vaart, toonkeuze, vorm en structuur en het uitdiepen van karakters. http://textwrite.nl/

Thérèse Major

Thérèse Major evalueert uw manuscript - of delen ervan - op structuur, verhaalopbouw, stijleenheid, plot, karaktervastheid van de personages, dialoog en originaliteit. Velen hebben via haar de weg naar een uitgever gevonden. Zij is geen literair agent, maar stimuleert het ontwikkelen van het schrijfambacht bij de auteurs zelf, zodat deze onafhankelijk het contact met uitgevers kunnen aangaan en uitbouwen. Ook voor correctie en redactie.

Titia Vaags

Titia Vaags van Vaags Taal & Verhaal geeft zowel privélessen als groepscursussen Kinder- en Jeugdboeken schrijven. Ook verzorgt ze manuscriptanalyses en adviseert ze je bij publicatie en bij de PR van je boek.Ze werkt in Utrecht en online/op afstand. info@vaagstaalenverhaal.nl

Tjerklit

Tjerk Noordraven is een ervaren redacteur en schrijfcoach die al tientallen auteurs geholpen heeft bij het verbeteren van hun manuscript en schrijfstijl. Hij is tevens de auteur van het Handboek tijdsverloop (2014) en van Iedereen kan uitgeven (2015).

Tjerk redigeert jouw manuscript en let daarbij op verhaallijnen, personages, plot, continuïteitsfouten (fictie), op de opzet, de helderheid van de theorie, de samenhang, de toon (non-fictie), op herhaling, onduidelijkheden, overbodige scènes, schrijfstijl, woord- en taalgebruik, spelling en grammatica.

Uitgeverij Buitenzorg

Wij geven individuele manuscriptbegeleiding gericht op poëzie en kinderboeken onder de naam: Buitenzorg manuscriptbegeleiding, en geven daarnaast enkele jeugdboeken uit per jaar onder ons eigen fonds.

Lees Schrijven Magazine
 • Stephen King: schrijfadviezen van de thrillerkoning
 • Wanneer ben je klaar voor een uitgeverij?
 • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
 • Wat verdien je aan een boek?
 • Crashcourse publiciteit & promotie
 • Wat kun je doen tegen een schrijfdip?
 • Hoe voorkom je langdradige dialogen?

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 23 september 16:00 u. een abonnement!

Introductiekorting!
Schrijven als Stephen King? Lees schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór maandag 16:00 u.!

Word abonnee!