Start » Schrijfgids » Schrijfgids: Eigen beheer en publishing on demand

Schrijfgids: Eigen beheer en publishing on demand

Boekengilde

‘Ons doel? Dat jij een boek in handen houdt waar je écht trots op bent!’

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Boekscout

‘Ieder manuscript wordt door ons bekeken, van biografieën tot marketingboeken!’

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Mijnbestseller.nl

‘Je eigen boek schrijven, drukken en uitgeven. Eenvoudig en gratis.’

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

Pumbo

‘Zelf uitgeven heeft het verdomhoekje definitief verlaten.’

Verder lezen Interview lezen Site bezoeken

BookPresso

‘Iedereen kan een boek maken.’ 

BookPresso heeft als missie dat iedereen zelf een boek moet kunnen maken, zonder enige kennis van grafische programma's of ingewikkelde software. Registreren is gratis en je kunt direct aan de slag met het online maken van je softcover of hardcover boek. 

Verder lezen

Brave New Books

Ivo Haank (30) is de projectmanager van Brave New Books, het grootste self-publishingplatform van de Benelux. Bij Brave New Books kunnen auteurs hun eigen boek uploaden en uitgeven via alle online en offline boekhandels van Nederland en België. Indien gewenst kunnen auteurs gebruik maken van ondersteuning op het gebied van redactie en/of vormgeving. Brave New Books is een samenwerking tussen Singel Uitgeverijen, MijnBestseller en bol.com.

Drukwerkconsultancy

 

EZbook

‘Maak je gedachten tastbaar in boekvorm.’

 

Geert Kimpen

Moet je nog aan je boek beginnen? Bij Geert Kimpen kun je terecht voor een conceptbespreking. Of ben je al een heel eind, en loop je vast in de plot van je fictie-boek, of de structuur van je non-fictie boek? Hij helpt je met de grote lijn van je boek.

JouwBoek.nl (Uitgeverij U2pi)

‘Uitgeven waarbij de auteur zich het prettigst voelt.’

Pro-book

Uw eigen boek maken, dat kan bij Pro-book. Genaaid gebonden en zelfs al vanaf 1 exemplaar! Wij maken jaarboeken, romans, dichtbundels, fotoboeken, reisverslagen, levensboeken en alles daar tussenin. U kiest het formaat, het omslag en het papiersoort en wij maken er een mooi boek van. 

Basic Publishing

Schrijf en publiceer je verhalen en gedichten - aanmelden is gratis. Je gepubliceerde verhaal of gedicht kan tevens door de lezers beoordeeld worden met een cijfer. Tevens kunnen de lezers je verhaal of gedicht van een reactie voorzien, waardoor je handige tips en ideen kunt ontvangen.

Boekengek.com

Plek om je boek te promoten. Bevat ook overzichten van boekenmarkten en recensies. "Heeft u ook een leuk boek geschreven? Wilt u daarmee op deze site staan? Dat kan, lever ons foto's en tekst en we zetten het erop. Er is plek voor iedereen. Lees eerst de voorwaarden en voorkom onnodige vertraging."

Boekenmaker.nl

'Wij maken van uw manuscript een stevige paperback (pocketboek), geven advies en doen een voorstel voor de cover.'

Boekenmijn

Boekenmijn is een eigenbeheer-winkel-op-het-web. Geen printing-on-demand service, geen drukker, maar een website waar je je in eigen beheer / pod uitgegeven boek kunt verkopen en tonen aan de wereld. "Boekenmijn heeft als missie zoveel mogelijk titels van kleine, zelfstandige uitgevers en auteurs die in eigen beheer uitgeven te presenteren aan een zo breed mogelijk publiek van lezers en boekhandels."

Boekenplan

Een boek publiceren bij Boekenplan betekent veel tijd besparen met de promotie van uw uitgave en minder risico lopen dat u met boeken blijft zitten. Uw werk succesvol? Werk samen met Boekenplan en we bereiken de beste resultaten met een goed plan. Lees meer over onze werkwijze op onze website.

Boekscout

Uitgeverij en eigenbeheer-drukker ineen. Komt een manuscript door de selectie - volgens Boekscout is dat meer dan 85% - dan geeft men het uit onder eigen vlag en krijg je je eerste boek gratis. Zo niet, dan kun je bij het productiebureau terecht om je boek te laten drukken volgens het printing-on-demand principe.

Boekvanmij.nl

Moderne POD-aanbieder die drukt en niet print. Met een overzichtelijke site en een helder keuzemenu. "Wij bieden u de mogelijkheid om om uw eigen boek, in de door u gewenste oplage te drukken. En, tegen concurrerende prijzen."

Calbona

POD-Uitgever. Minimum afname 25 boeken. Geen opmaakkosten. Plaatsen bij CB etc. Prima kwaliteit, prima prijs.

Create My Books & Shop My Books

Een boek uitgeven kan je in eigen beheer via Create My Books. Een professioneel geprint boek en dat al vanaf één exemplaar! Verkopen kan je via jouw netwerk, via onze online shop Shop My Books of via de boekhandel. Jij blijft voor de volle 100% eigenaar van jouw boek en kiest zelf de verkoopprijs. Royalty’s van verkochte boeken worden maandelijks aan jou uitbetaald. Extra diensten: aanvraag ISBN, manuscriptbeoordeling, redactie en opmaak van binnenwerk en cover.

De Boekenfluisteraar

De Boekenfluisteraar bestaat uit uitgever Maarten Carbo, schrijfster Daniëlle Hermans (Het tulpenvirus) en journalist/recensent Hans Bouman (o.m. De Volkskrant). Naast redactionele deskundigheid beschikken wij  over de ervaring van uitgever, schrijver en journalist. Samen helpen wij schrijvers om de ware potentie van een boekenplan of manuscript te realiseren. Ook kunnen wij jou helpen om op te vallen bij een uitgever of literair agent, of bij het zelf uitgeven van je boek. 

Voor informatie over werkwijze en tarieven: www.boekenfluisteraar.nl of 06 1012 1800

Familiekronieken

Familiekronieken biedt u de mogelijkheid uw leven 'voor eeuwig' vast te leggen. Van het simpelste geboortekaartje tot uw complete levensverhaal.

Gedichtennet

De site wil dichters de kans geven hun eigen gedichtensite én gedichten bekendheid te geven.
Tevens is er de mogelijkheid om de eigen gedichtennieuws publiceren. "Heeft u een nieuwe gedichtenbundel geschreven, weet u een leuke dichtersmanifestatie, heeft u een prijs met uw gedichten gewonnen, of heeft u ander nieuws over dichters en/of gedichten, meld het dan hier."

Gigaboek

'Bij printing-on-demand worden boeken niet met drukplaten op een drukpers vervaardigd, maar met een hoogwaardige laserprinter. Eigenlijk is elke afdruk een origineel, zodat het ook mogelijk is om per boek wijzigingen door te voeren. Er is geen voorraad, dus boeken worden niet waardeloos op het moment dat er zich belangrijke veranderingen voordoen.'

Gopher

Oerpod'er: de eerste publishing on demand-uitgever van Nederland. Is ook uitgever.

Het Boekenschap

Het Boekenschap is een open netwerk van ervaren boekenmakers, gestart in 2009. Wij leggen op deze site uit hoe een boek maken in zijn werk gaat. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen voor een auteur die een boek wil uitgeven?

In een boek

Bij In een Boek helpen we u on line met het omzetten van uw verhaal in een echt boek. In het boek kunt u zowel foto’s (full colour) als tekst verwerken en bij het drukken kiezen uit een papieren kaft of een harde linnen kaft.

Jouwboek.nl

'Bij JouwBoek.nl kunt u alle informatie vinden over het uitgeven van een boek in eigen beheer. Wij hebben een jarenlange ervaring opgebouwd in het produceren van (hand)boeken voor particulieren, uitgeverijen, opleidingsinstituten, fabrikanten, softwareproducenten etc. Deze activiteit wordt ook wel (book)printing-on-demand genoemd.'

Kirjaboek

Kirjaboek heette voorheen Bergboek. Bij Kirjaboek kunt u een boek in eigen beheer uitgeven voor 235 euro. Hiervoor ontvangt u één gebonden (hardcover) exemplaar. Tevens kunt u ook kiezen voor twee paperback exemplaren in plaats van één gebonden boek.

Lineke Eerdmans

Lineke Eerdmans is gepassioneerd boekenmaker, eindredacteur en uitgever. Ze studeerde Taalkunde aan de Universiteit Utrecht en heeft ruime ervaring in het maken van boeken, het begeleiden van auteurs en het redigeren van teksten. Lineke tilt persoonlijke boeken naar een hoger plan, met veel toewijding en respect voor de eigenheid van het verhaal. Tevens biedt zij schrijvers de mogelijkheid om het manuscript uit te geven via www.uitgeverij-lineke-eerdmans.nl.  

Lira Theaterteksten

Op de Lira Theaterteksten kun je je toneelteksten plaatsen, waarna deze door theatergezelschappen e.d. aangekocht kunnen worden.

Lulu

'Publiceer uw werk binnen een paar minuten.
Geen opstartkosten. Geen minimum oplage.
Houd de controle over alle rechten.
Bepaal je eigen prijs.
Elk product wordt pas gedrukt als het besteld is, dus geen voorraad!'

Mijneigenboek.nl

'Mijneigenboek.nl wil het u zo makkelijk mogelijk maken uw manuscript in eigen beheer uit te geven, zodat u uw gedachtegoed kunt delen met anderen. Bij Mijneigenboek.nl zit u aan de knoppen: u bepaalt de inhoud en de vorm, wij realiseren uw eigen boek.'

Pro-book

Pro-book maakt genaaid gebonden boeken in kleine oplages van zelfs één tot enkele exemplaren van een boek, van jaarboek tot agenda en van familieboek tot gedichtenbundel. U kunt kiezen uit verschillende formaten, omslagen en zwart-wit- of kleurenpagina’s. Met gratis handleidingen en workshops helpen wij u graag op weg.

Vertelpunt Uitgevers

Vertelpunt Uitgevers richt zich tot Limburgse auteurs die met leuke verhalen zitten en die nergens kwijt kunnen. De long term doelstelling van Vertelpunt Uitgeverij is het bevorderen van het verhaal in Limburg en daarbuiten. Vertelpunt Uitgevers wil uiteindelijk iedereen die iets met verhalen vandoen heeft – zowel van de creatieve zijde als van de gebruikerszijde – een platform bieden waarop informatie, verhalen, en sprekers te vinden zijn.Vertelpunt Uitgevers geeft enkel verhalen uit waarin we geloven. Om de drempel voor de amateur schrijver zo laag mogelijk te maken, schieten wij de drukkosten van de eerste 50 exemplaren voor. Je betaalt naargelang je verkoopt.Vertelpunt Uitgevers helpt de auteurs met raad en daad om het manuscript op een hoger peil te tillen. Wij geven effectief redactioneel advies en schrijfondersteuning.Vertelpunt Uitgevers biedt ondersteuning in de marketing van het boek door de aanmaak van affiches, naamkaartjes, het organiseren van verkooppunten en het op poten zetten van een persbeleid (= perstekst, mailing, opvolging, begeleiding).

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator.

Zoek een verkooppunt