Start » Schrijfgids » Schrijfgids: Creatieve journalistieke cursussen

Schrijfgids: Creatieve journalistieke cursussen

Schrijversvakschool Groningen

De schrijversvakschool voor Noord-Nederland biedt cursussen fictie en (literaire) non-fictie voor beginners en gevorderden en een vierjarige deeltijdopleiding fictie voor wie een intensieve training wil in alle facetten van het schrijversvak. U kunt -in overleg met de school- een traject samenstellen om uw talent te onderzoeken en om te leren schrijven op professioneel niveau.

Verder lezen Site bezoeken

Boertiengroep

Boertien Training geeft diverse cursussen op het gebied van schrijven, onder andere ‘Creatief en doelgroepgericht schrijven’, ‘Internet- en Intranetteksten schrijven’ en ‘Schrijven in de juiste stijl’.

Centrum voor Communicatie & Journalistiek

Opleidingen in communicatie en journalistiek, masterclasses en incompanytrajecten. CCJ is ruim vijftien jaar de post-hbo-opleider van de Faculteit Communicatie & Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Als onderdeel van het Kenniscentrum van de faculteit is het dé plek waar de uitwisseling van actuele kennis centraal staat.

Christelijke Hogeschool Ede

Aan de Christelijke Hogeschool Ede is de opleiding Journalistiek te volgen in vier of drie jaar (voor VWO-ers). De student begint hier met een oriëntatie op de volle breedte van het journalistieke werkveld en kiest halverwege voor geschreven pers of radio/televisie. Ook wordt een cursus ‘Doelgroepgericht en creatief schrijven’ gegeven.

Christelijke Hogeschool Windesheim

De opleidingen Journalistiek van de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle zijn als voltijd, deeltijd of master te volgen. Voor eenieder die een baan in de geschreven pers of audiovisuele/multimediale journalistiek ambieert. In het voor- en najaar worden diverse cursussen schrijven gegeven voor vijftigplussers.

CKE Schrijversschool

De CKE Schrijversschool in Eindhoven kent een keur aan schrijfcursussen. Daartussen zit ook Professioneel schrijven (vervolg), een cursus om kennis te maken met allerlei journalistieke werkvormen, of Uw eigen column.

Fontys Hogeschool Journalistiek

Bij de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg kan je kiezen tussen een dag- of avondopleiding en tussen diverse richtingen: radio, televisie, de geschreven pers of nieuwe media. De opleiding biedt ook diverse journalistieke cursussen en trainingen voor niet-studenten zoals Literair schrijven of Reisreportages schrijven.

Inholland Academy

De Inholland Academy geeft diverse cursussen op het gebied van schrijven, waaronder ‘Creatief schrijven’.

LOI

De LOI heeft diverse cursussen op het gebied van schrijven, waaronder ‘Creatief Schrijven’, ‘Gedichten Schrijven’ en ‘Taal en stijl’.

Media Academie

De Media Academie in Hilversum mag dan een opleidingsinstituut voor radio, televisie en crossmedia zijn: schrijven hoort daar net zo goed bij. Daarom zijn er ook schrijftrainingen te volgen zoals Beeldend schrijven, Bloggen & vloggen of Scenarioschrijven.

Schrijfjeleven / Dorien van Gils

Dorien van Gils, historicus en journalist, is gespecialiseerd in literaire non-fictie. Zij geeft schrijfcursussen en workshops levensverhalen, memoires en familiekronieken.

Lees Schrijven Magazine
  • Stephen King: schrijfadviezen van de thrillerkoning
  • Wanneer ben je klaar voor een uitgeverij?
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • Wat kun je doen tegen een schrijfdip?
  • Hoe voorkom je langdradige dialogen?

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 23 september 16:00 u. een abonnement!

Introductiekorting!
Lees Schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór maandag 16:00 u.!

Topaanbieding