Start » Schrijfgids interview » Pro-book

Pro-book

1 Wat is de essentie van jullie aanpak?

Als boekproducent hebben wij jarenlang grote oplages vervaardigd. Door technische innovaties is het nu mogelijk om per boek te produceren. Ons doel: het maken van je eigen boek, bereikbaar voor iedereen. Of je nu beginnende of een gevorderde boekenmaker bent, wij bieden je handvatten om er iets moois van te maken.

2 Welke diensten bieden jullie aan?

Pro-book maakt hardcover en softcover boeken, altijd met garen gebonden én al vanaf 1 exemplaar. Als klant speel je een actieve rol en maak je de keuze wat jezelf doet en wat je aan ons overlaat. Wij stellen jou een aantal tools ter beschikking, om zoveel mogelijk zelf te kunnen doen:

- gratis handleidingen en werktekeningen voor o.a. Word en InDesign

- instructie-filmpjes op YouTube

- workshops op locatie

- het door ons laten vormgeven van je boek

- de verkoop van jouw boek via onze online boekwinkel

Wij, Mira en Miron, nemen de marketing en communicatie voor onze rekening. We geven de workshops, schrijven de handleidingen en staan open voor allerlei nieuwe ideeën op het gebied van printing on demand. Naast ons staan 25 mensen in de binderij.

3 Op welke quote van een auteur waren jullie het afgelopen jaar het meest trots?

In het tevredenheidsonderzoek van dit najaar omschreef één van onze klanten ons met:
‘De passie voor het boek is voelbaar bij dit bedrijf. Leuk dat er gratis workshops worden gegeven en dat de kosten van een boek relatief laag zijn!’ Dit is precies wat wij willen bereiken, dat al jouw harde werk in het schrijven wordt beloond met een boek waarop jij echt trots bent.

4 Wat kost de dienst?

De prijs van een boek is afhankelijk van een aantal factoren: de oplage, het formaat, het aantal pagina’s in kleur of zwart-wit en eventuele extra’s als leeslint en kapitaalband. Als voorbeeld geven wij: 1 exemplaar A5 boek met 40 zwart-wit pagina’s kost € 15,45 incl. BTW en excl. verzendkosten. 

Dit is een onderdeel van het Schrijfcoaches-katern uit Schrijven Magazine nummer 1 van 2016. Wil je op de hoogte worden gehouden van de mogelijkheden voor dit katern in 2017? Neem dan contact op met Elma Noë

Ontdek je schrijftalent!

Volg onze online cursus voor beginnende schrijvers!

Vanaf € 90,-!

Lees Tekstblad!

Neem een (proef)abonnement
Moleskine cadeau? Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine!

Gratis Moleskine opschrijfboekje bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Bestel nu!

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!