Start » Schrijfgids interview » Marelle Boersma

Marelle Boersma

1 Wat is de essentie van je aanpak?

Een schrijfvakantie blijkt een fantastische manier om verder te komen met jouw boek. Rust, ruimte en jouw boek, meer is er niet. Je hoeft alleen maar te schrijven. Tussendoor word je verwend met heerlijke gerechten. De schrijftrainingen en de persoonlijke coaching zorgen er daarna voor dat jouw boek groeit. Ook de oefeningen heb ik zo gemaakt dat je ze direct kunt toepassen op jouw verhaal. Ieder werkt op zijn eigen niveau. Als auteur weet ik waar de gemeenste schrijfvalkuilen zitten. Sinds ik verhuisd ben naar de Algarve, merk ik dat de rust hier als vanzelf op me neerdaalt. Er is altijd wel een plekje te vinden om ongestoord te schrijven: onder de mispelboom, in het prieeltje, tussen de sinaasappels, of in het schrijfhuis. Het idyllische uitzicht werkt zo inspirerend! Hier heb je volop tijd om onder begeleiding aan jouw boek te werken.

2 Op welke quote van een auteur ben je het meest trots?

Na de allereerste schrijfvakantie die ik gaf, kreeg ik het mooiste
compliment ooit. De gehele groep van acht mensen wilde het jaar erna terugkomen. En dat deden ze! Inmiddels zijn er al diverse schrijvers gedebuteerd die schrijftrainingen bij mij gevolgd hebben; zowel thrillers als jeugdboeken. Ik had zelf ooit de droom om schrijver te worden. Nu kan ik anderen helpen hun droom uit te laten komen. Hoe mooi is dat! 

3 Je bent zelf thrillerschrijfster, geef je ook vooral aan thrillerschrijvers les?

Zeker niet! Er komen ook veel mensen om een levensverhaal, een roman of een jeugdboek te schrijven. Tijdens de schrijfvakanties leer je namelijk universele schrijftechnieken, met daarnaast de coaching die jij nodig hebt. Zelfs schrijvers die hun boek al bijna af hebben, krijgen meer inzicht hoe ze met wat simpele ingrepen hun verhaal naar een hoger niveau kunnen tillen. Mijn motto is: 'ik schrijf geen woorden, ik schrijf emotie. En emotie is de basis van alle verhalen.'

Dit is een onderdeel van het Schrijfcoaches-katern uit Schrijven Magazine nummer 1 van 2016. Wil je op de hoogte worden gehouden van de mogelijkheden voor dit katern in 2017? Neem dan contact op met Elma Noë.   

Geen schrijfwedstrijd meer missen? Volg Schrijven Magazine op Facebook!

Like Schrijven Magazine op Facebook!

Vind ik leuk!
Schrijven Magazine

Heel veel schrijftips natuurlijk! Maar wat nog meer?

Lees het hier!
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!
Like Schrijven Online op Facebook!

Like Schrijven Online op Facebook!

Vind ik leuk!