Start » Schrijfgids interview » Magonia

Magonia

1 Wat is de essentie van je aanpak?

Schrijven kun je niet leren. Talent kun je echter wel ontwikkelen. Ik geloof in het positieve effect van een professionele begeleiding. Iemand die naar je kan luisteren, weet je ook te motiveren. Bij Magonia staan jij en je werk centraal. Ik zoek naar de essentie van je schrijverschap en de oorsprong van je motivatie. Dat is het uitgangspunt van mijn begeleiding. Natuurlijk is er ook plaats voor praktische zaken, maar uiteindelijk gaat het om wat jij te zeggen hebt en de vorm waarin dat het beste tot uitdrukking komt.

2 Je organiseert ook schrijfweken op jullie landgoed in Frankrijk. Wat is de meerwaarde voor cursisten?

Tijdens een cursus leef je een paar dagen in een bubble. Doordat je helemaal weg bent uit de dagelijkse beslommeringen kun je je laten inspireren. De omgeving helpt je om stilte te vinden en te luisteren. Rust en creativiteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het landschap van de Périgord is schitterend en het is heerlijk om bij het zwembad te zitten, of onder de lindeboom aan een tekst te werken. Onze locatie in Utrecht is in de middeleeuwse binnenstad. Dat heeft ook zijn voordelen. 

3 Op welke quote van een deelnemer ben je het meest trots?

‘De cursus heeft niet alleen mijn schrijfstijl veranderd, ik ben zelf ook veranderd.’ 

4 Een vast onderdeel is een masterclass van Arthur Japin. Hoe zijn de reacties daarop?

Bij iedere cursus nodig ik een auteur uit. Dat kan Arthur zijn, maar ik heb ook Pauline Slot op bezoek gehad en volgende keer komt Christiaan Weijts. Voor de cursisten is het inspirerend om een bekende auteur te horen praten over zijn aanpak en zijn werk, maar ook over zijn onzekerheden en aarzelingen. 

5 Magonia is ook een uitgeverij. Wat voor type boeken wil je het komend jaar uitgeven?

Het is een klein fonds. Ik richt me op Nederlandstalige literatuur: poëzie, romans en verhalen. Op stapel staat werk van Bertien Minco (het nichtje van), Roos van Sen (winnares van de Opium verhalenwedstijd) en Arthur Japin (verhalen, ontstaan op reis).

Dit is een onderdeel van het Schrijfcoaches-katern uit Schrijven Magazine nummer 1 van 2016. Wil je op de hoogte worden gehouden van de mogelijkheden voor dit katern in 2017? Neem dan contact op met Elma Noë

Schrijven Magazine SUPERAANBIEDING

Korting én 3 cadeaus!

Word nu abonnee!
A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én cadeaus!

Profiteer nu!
Schrijfboek cadeau? Nu gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Neem een abonnement op Schrijven Magazine!

Maak je keuze!
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!