Start » Proeflezen » [Spannende YA] De Brandende kroon (verbeterd)

[Spannende YA] De Brandende kroon (verbeterd)

Door: Runes
Op: 14 augustus 2018

1. Nodigt het uit om door te lezen?
2. Is het spannend?
3. Hoe ervaar je de stijl?
4. Is het verhaal te volgen?
5. Zou je willen weten hoe het verdergaat?

En natuurlijk wat tips en tops.

Ik heb nog alle spellingsfouten eruit proberen te halen. Als je toch iets ziet laat het me dan weten.

Alvast bedankt blush

Luciana ia op haar 15e weg is gelopen uit huis omdat ze het niet meer kon uithouden met haar ouders . Ze was de dochter van de Koning. Na drie jaar weg te zijn geweest blijkt hij haar vader ALS te hebben heeft. Ze besluit om terug te gaan naar haar ouders. Ze moet alles wat ze heeft opgebouwd in die drie jaar achter laten.Luciana ontdekt dat er een samenzwering is in het koningshuis. Kan Luciana de samenzwering stoppen ? En kan ze haar ouders vergeven?

PS. Je kan de gedachten van Luciana lezen .Normaal zijn de gedachten in het cursief.

Fragment: 

Een prachtige ring .Zijn warrige haren .Zijn ogen zaten vol liefde. Hij zat op zijn knieën en vroeg me of ik voor eeuwig met wilde zijn. Hij vroeg of ik van hem wilde zijn en hij van mij. Ik zei “ja“. Ja, het woord om met elkaar te verbinden.

“Echt eindelijk. Na bijna vijf jaren samen wilt hij nu pas met je trouwen,“zei Rusa. “Hij wachtte gewoon op het juiste moment, Rusa,”zei ik. Ik voelde me zo blij en gelukkig en niets kon dat verpesten. Rusa en ik zaten aan een klein restaurantje. Ze was mijn beste vriendin en mijn werkgever. Zij wist wie ik echt was : de weggelopen dochter van de koning. Mijn vader had tegen de pers gezegd dat ik een wereldreis zat te maken. Zodat de koningshuis geen schande kreeg. Al bijna drie jaar probeer ik dat huis te ontvluchten. De dingen die zich achter de gordijnen heeft afgespeeld. Ik kon het niet meer aan. Ik nam een hap van mijn kippenvleugel. Hij smaakt verrassend zoet. “Wat is dit voor een kip ?“vroeg ik. “Het is lekker,hé ? Ze hebben op de kippenvleugel voor dat hij werd gebraden er ruwe honing overheen gesmeerd. Vandaar dat hij zo lekker zacht en zoet is,“zei ze. “Maar wanneer gaan jullie trouwen op altaar ?“vroeg Rusa nieuwsgierig. “Ik weet het nog niet. We moeten allemaal nog dingen regelen,“ antwoordde ik. “Ga je je ouders hierover informeren ?,“ vroeg ze .“Waarschijnlijk niet,“zei. Ik noemde de plek wat thuis had horen te zijn hel. Ik had daar geen echte vrienden. Alleen de dochters van edelen die altijd zo klef deden omdat ik de dochter van koning was. De koningshuis was een grote spel. Als je het spel niet goed deed werd je geëlimineerd. Mijn oudere broer die later koning zou moeten worden was homo. Maar mijn ouders zeiden tegen hem dat hij voor publiek met een vrouw moest trouwen en achter slot en grendel met man mocht zijn. Hij was zo erg geschikt als koning . Hij wist hoe het kat en muisspel gespeeld moest worden. Maar hij vond dat de koningshuis het niet waard was om zijn geluk op te geven.

De straatjes van Émbede waren zoals gewoonlijk druk. Iedereen was bezig met iets. Kinderen waren een watergevecht aan het houden . De oudere kinderen waren aan het flirten met elkaar. Oude mannen waren aan het praten over de voetbalwedstrijd. En de vrouwen waren aan het koken en roddelen. Voordat ik bij mijn appartement aankwam zag een graffitiwerk van een democraat op de muur. Er was een tros druiven op gespoten waar bloed vanaf droop. Het bloed maakte een zin. “Weg met de koning, kom op democraten, Pi Leto Mare“. De laatste zin zat me dwars “Vrede win je met oorlog“. Liñge was nooit een democratische land geweest land geweest. Het was altijd een monarchie geweest. Zelfs tijdens de Verlichting bleef het een monarchie. De afgelopen jaren waren de democraten steeds opstandiger geworden. ‘’Pi leto Mare,vrede en oorlog’’.

Toen ik de deur opendeed zag ik Luno’s moeder in de keuken staan koken.“Ooh schat, Luno heeft me verteld dat jullie verloofd zijn. Je mag dan pas achttien jaar zijn en dat vrij jong maar ik wil dat je zo snel mogelijk gaat trouwen zodat je veel kinderen krijgt. Maar eerst moet ik jouw ouders ontmoeten,“zei ze. Ik kreeg al een hartverzakking toen ze me vertelde dat ik veel kinderen moet krijgen maar ik kreeg een dubbele hartverzakking toen ze zei dat ze mijn ouders wilde ontmoeten. “’Ik heb een jaar al geen contact met hun,“loog ik. Ik had al bijna drie jaar geen contact met hun. Ik zag veel beter toen naar haar keek. Ze had een hele grote paarse jurk aan en haar korte blonde krullen leken wel slangen. ‘’Je weet wat ze zeggen “Mare zun kieve, lineto mare kiev.“zei ze. “Vrede met je ouders is vrede met leven” Dat slaat nergens op. “Of het maakt je naïef,“antwoordde ik daarop. Haar ogen werden donkerder en ik zweer dat ik handen zo erg zag trillen dat ze me kon doden. “Ik denk beter naar Luno gaan ,“zei ik snel. Ik vertrok zo snel mogelijk uit de keuken. Gemene kreng.

Reacties

Thérèse
beheerder
Laatst aanwezig: 8 uren 18 min geleden
Sinds: 2 Aug 2009
Berichten: 5904

Hoi Runes, is dit een herschreven versie van dit proefleesfragment:

https://schrijvenonline.org/proeflezen/spannende-y...

Plaats het dan - zoals de regels van proeflezen willen - in hetzelfde topic.

Dan gaat dit topic dicht.

Tijdens de zomervakantie schrijfmeters maken in De scribbe? Lees er meer over op deze pagina.

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Schrijven als Stephen King? Lees schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee!