Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

[roman] Impliciet seksueel fragment 18+ * Fragment verwijderd *

Let op! Seksueel misbruik en verkrachting worden geïmpliceerd. Niet lezen indien je hier gevoelig voor bent! Om in het thema van het nieuwe Schrijven Magazine te blijven, hierbij het begin van de openingsscène uit mijn nieuwe probeersel. Het is impliciet seksueel, het fragment eindigt voordat het expliciet wordt. Thema: BDSM. Goed, nu we alle waarschuwingen uit de weg hebben, wil ik graag van jullie weten: Ik schrijf voor het eerst in derde persoon verleden tijd. - Werkt dit perspectief? - Wat wekt dit fragment in je op? - Stijl / schrijffouten? - Overige op- of aanmerkingen?

Fragment

Fragment verwijderd wegens persoonlijke redenen

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo, In welk opzicht vraag je of dit perspectief werkt? Wat ik sterk vind in dit fragment: de regels, ze kende de regels en ze waren duidelijk. Het woord bizarre zou ik hier niet gebruiken. Alles is bizar in de situatie waarin Chr verkeert. Ongebruikelijk lijkt me toepaselijker. Waar haar gezicht op gericht stond: klinkt grammaticaal vreemd. Christa bedankt dat: ik neem aan dat de man weet dat ze daar niet vrijwillig is? Gr. Imeen

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Sweet Lucy, 'Werkt dit perspectief?' Prima 'Wat wekt dit fragment in je op?' Nog niets - het is meer uitleg dan een scene. 'Stijl / schrijffouten?' valt mee, let op dit:
“Daar komt meneer.” Zei de vrouw
Zo: 'Daar komt meneer,' zei de vrouw 'Overige op- of aanmerkingen?' De beleving van HP zwalkt, ze is bekend met de plaats waar ze is, weet wat haar te wachten staat en lijkt daar ook voor gekozen te hebben, toch verlangt ze juist naar iets anders: 'Een wereld waar ze vrij kon zijn, samen met Lydia.' succes

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Lieve mensen, bedankt voor jullie reacties en excuus voor het late antwoord. Gelijk na het plaatsen van dit fragment ontwikkelde ik een verschrikkelijk geval van faalangst, dus heb een moderator gevraagd het te verwijderen, maar durfde vervolgens niet te kijken of dat was gebeurt of niet. Schrodingers topic. Goed, het topic bestaat dus nog, de kat leeft. En er zijn reacties. Help! Imeen: Bedankt voor je compliment! Ik ga bizar zeker veranderen naar ongebruikelijk. Dat loopt inderdaad beter. Die zin "Waar haar gezicht op gericht stond" vind ik zelf ook onhandig lopen, maar krijg hem nog niet echt goed. Zou dit beter zijn? Justine keek leeg naar de deur waar ze op gericht stond. En als antwoord op je vraag: Neen, de man weet niet dat ze daar niet vrijwillig is. Voor Justine is dit een 'normale' situatie. Het feit dat deze man haar echter als persoon behandelt en niet als gebruiksvoorwerp (in tegenstelling tot degenen voor hem, die altijd wel wisten dat ze daar niet vrijwillig was), maakt het ongewoon (bizar ;) ) voor haar. Janpmeijers: Dankjewel voor je feedback! Ik heb altijd heel veel baat bij jouw reacties, maar vrees ze daarom ook een beetje.. Over punten en komma's in dialoog; is daar een regel voor? Ik vind dat altijd lastig te bepalen. Tot nu toe gebruik ik een komma wanneer de persoon verder spreekt (of wil spreken) en anders een punt. Maar dat leest niet altijd prettig, zoals jij hier aanduidt. Tips? De beleving van de HP zwalkt inderdaad! Dit zie ik een beetje als compliment, want wat jij hier samenvat is precies wat ik probeer te bereiken met dit stukje. Ik heb echter het idee dat je het niet noodzakelijk als compliment bedoelde.. Is het storend?

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Sweet Lucy, Fijn dat je terugkomt. Je geeft aan:
Over punten en komma's in dialoog; is daar een regel voor? Ik vind dat altijd lastig te bepalen. Tot nu toe gebruik ik een komma wanneer de persoon verder spreekt (of wil spreken) en anders een punt. Maar dat leest niet altijd prettig, zoals jij hier aanduidt. Tips?
In proza is ELDA gangbaar, Eerst Leestekens Dan Aanhalingstekens. De punt alleen aan het eind van de zin: “Daar komt meneer,” zei de vrouw, waarna ze snel uit de kamer verdween.
De beleving van de HP zwalkt inderdaad! Dit zie ik een beetje als compliment, want wat jij hier samenvat is precies wat ik probeer te bereiken met dit stukje. Ik heb echter het idee dat je het niet noodzakelijk als compliment bedoelde.. Is het storend?
Als dat 'zwalken' je bedoeling is, heb je het goed gedaan. Het fragment is voor mij als lezer te kort om een verdere inschatting te maken van de beleving van de HP. succes.

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dankjewel!
De punt alleen aan het eind van de zin: “Daar komt meneer,” zei de vrouw, waarna ze snel uit de kamer verdween.
Dat is handig om te weten! Ik loop tegen hetzelfde probleem aan met dit soort zinnen: "Ja," zei Tim, "Ook in dit geval." Hier moet dus een komma na Tim, op basis van alleen een punt aan het eind van de zin. Begrijp ik dat goed? En begint 'ook' dan wel of niet met een hoofdletter? (Dit is echt zo goed om te weten! Dat gaat mijn schrijven een stuk makkelijker maken :) )

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Sweet Lucy,
Dat is handig om te weten! Ik loop tegen hetzelfde probleem aan met dit soort zinnen: "Ja," zei Tim, "Ook in dit geval." Hier moet dus een komma na Tim, op basis van alleen een punt aan het eind van de zin. Begrijp ik dat goed? En begint 'ook' dan wel of niet met een hoofdletter?
Als Tim zonder pauze praat zo: 'Ja,' zei Tim, 'ook in dit geval.' Als Tim een pauze neemt: 'Ja,' zei Tim. 'Ook in dit geval.' Noot: maak voor dit soort vragen gebruik van de zoekfunctie. succes