Start » Proeflezen » [roman] Duizend Sterren In De Nacht

[roman] Duizend Sterren In De Nacht

Door: SuperBrichtpony
Op: 15 juni 2019

Haii, ik wil graag weten wat jullie ervan vinden, dit is namelijk de flaptekst van Duizend Sterren In De Nacht. Moedigt het aan om te gaan lezen en als je deze titel in een bibliotheek zag staan, zou je dan gaan kijken? Verder wil ik ook graag feedback en tips.

Fragment: 

Verdriet, Depressiefheid en nog meer verdriet. Dat is hoe Ashlyn zich voelt. Ze heeft geen vrienden, haar ouders geven haar van alles de schuld en haar broertje negeert haar. En alsof het dan nog niet genoeg is wordt ze ook nig gepest. Er is nog maar één oplossing...

Reacties

solovey
Laatst aanwezig: 18 weken 3 dagen geleden
Sinds: 31 Mei 2019
Berichten: 4

Hoi SuperBrichtPony

Als ik je flaptekst lees vallen me twee dingen op:

1. De beschrijvingen zijn nogal algemeen en misschien een beetje nietszeggend. Ik denk dat het pakkender is als je specifieker beschrijft hoe ze zich voelt. Dus niet verdriet en depressiefheid (volgens mij is dat geen woord, trouwens) maar een beschrijving van hoe dat verdriet voor deze persoon precies voelt. Hetzelfde met de ouders die haar van alles de schuld geven, haar broertje dat haar negeert en het pesten. Ik denk dat dat interessanter is als je daar een heel korte situatieschets aan toe kunt voegen, zodat we het meer voor ons zien.

2. Zelf lees ik liever geen deprimerende boeken. Loopt jouw boek slecht af? Zo niet, dan is enige mate van hoop in de flaptekst wel gewenst, denk ik.

Ik hoop dat je iets aan mijn opmerkingen hebt. Het is de eerste keer dat ik reageer, dus ik weet niet hoeveel waarde mijn mening heeft!

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!