Start » Proeflezen » [roman] De juiste handelingen

[roman] De juiste handelingen

Door: SchrijvenNico
Op: 17 september 2019

Hieronder volgt een verhaallijn waarvan ik wil weten welk voorbeeld het meeste aanspreekt. Het decor is een militair terrein met ernaast een natuurgebied.

Welk voorbeeld geeft de meeste uitbreiding voor het verdere verloop?

Fragment: 

Drie personen arriveren bij de bunker om afscheid te nemen nadat een sleutel is overhandigd. Ze moeten uiteindelijk in de bunker komen om het verdere verhaal goed te laten aflopen.

De drie personen moeten bij drie andere personen in de bunker komen. Op wat voor manier dat gebeurt geef ik hieronder wat voorbeelden. Welk voorbeeld spreekt het meeste aan?

1. Als de drie personen afscheid nemen zien ze door de grote ingangsdeur van staalglas van de bunker menselijke gestaltes. Het is net na zes uur 's avonds en de militairen zitten aan het avondmaal. Slechts een van de drie personen is eerder in de bunker geweest. Deze vind het vreemd en besluit de andere twee mee te nemen. Later komen ze de andere drie personen in een grote zaal van de bunker tegen.

2. Als de drie personen afscheid nemen ontdekt een persoon voetstappen op de zandweg, wat hij eerder niet heeft gezien. Op dit uur ( zes uur 's avonds) zijn er geen oefeningen en is het etenstijd. Met de twee anderen vermoedt hij dat er drie vreemden (bekenden in het verhaal) in de bunker zijn gegaan. Aangezien hij eerder in de bunker in geweest is is het besluit de bunker te verkennen om te weten wat de bekenden daar te zoeken hebben.

3. Als de drie personen afscheid nemen heeft een persoon ontdekt dat hij iets heeft achtergelaten in de bunker. Het zijn zijn autosleutels. Hij overlegt met de andere twee personen om samen de bunker in te gaan. Dit vinden de ander twee personen niet nodig, maar om een vriend alleen te laten zoeken is niet aardig. Daarop gaan ze de bunker in.

Reacties

Don Leone
Laatst aanwezig: 1 dag 4 uren geleden
Sinds: 20 Apr 2019
Berichten: 76

Het eerste fragment betreft een goed ingerichte bunker. Je weet direct dat er mensen zijn, er is licht. Het enge zou ‘m in de mensen moeten zitten. Het derde fragment is het meest open. Je weet niet wat er in de bunker is. Achtergelaten kan ook verloren zijn. Niet duidelijk of de bunker vrij toegankelijk is. Maakt mij het meest nieuwsgierig. Hier gaat iets gebeuren. Maar wat. WAT!
Succes.

One day I master it all.

Renske53
Laatst aanwezig: 3 dagen 55 min geleden
Sinds: 5 Aug 2019
Berichten: 179

Ik denk nummer 3

“Well, maybe it started that way. As a dream, but doesn’t everything? Those buildings. These lights. This whole city. Somebody had to dream about it first.”

Yrret
Laatst aanwezig: 3 uren 39 min geleden
Sinds: 16 Jul 2012
Berichten: 6050
SchrijvenNico schreef:

Welk voorbeeld geeft de meeste uitbreiding voor het verdere verloop?

3

Ooit protesteerde ik tegen het 'monopolie der oude heren'. Nu ben ik er zelf één.

Yrret
Laatst aanwezig: 3 uren 39 min geleden
Sinds: 16 Jul 2012
Berichten: 6050

Excuus, mijn dikke muis drukte 2 keer op bewaren.

Ooit protesteerde ik tegen het 'monopolie der oude heren'. Nu ben ik er zelf één.

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!