Start » Proeflezen » [kort verhaal] Tedere Tinder

[kort verhaal] Tedere Tinder

Door: Floris Mertens
Op: 2 maart 2017

Ga je mee in het verhaal?
Of is het toch iets te abstract?
Beetje saai zeker?

Fragment: 

Dit verhaal gaat over niemand minder dan over jou.
Wie ben jij? Is de meest gecompliceerde aller vragen.
Ben jij diegene die ‘s ochtends ‘goedemorgen’ tegen me zegt met een prevelstem die er voor zorgt dat het inderdaad een goede morgen is, waarna je een wimper van mijn jukbeen streelt en zegt: ‘je mag een wens doen.’ Je blaast de gevangen wimper van je hand op. Ik weet dat ik de wens niet luidop mag uitspreken, want anders zal die niet uitkomen.
Of ben jij degene die een tas verkeerde koffie voor me zet en terug onder de lauwe lakens duikelt met een pak Lotus onder de bovenarm.
‘Wees gerust, je krijgt ook één koekje,’ zeg je.
Dat heb ik je geleerd. Plagen is liefde vragen. Ik overspoel je dagelijks met liefde.
Ben jij misschien de vrouw afgebeeld achter de app’s op mijn telefoon? Het lijken wel stickers die op je lichaam kleven. Of ben jij een man? Want alles kan.
Wanneer treed je op de voorgrond? Tijdens het aandoen van onrecht? Of eerder tijdens vriendelijke avonturen in de Ardennen? Of hou je je altijd gedeisd?
Heb ik jou daarom gekozen, vanwege je stilte, of was jij het die mij uitzocht? En als ik jou gekozen heb, ben ik dan voor je uiterlijk of toch vooral voor je karakter gevallen? Ik hoop het laatste maar vrees het eerste. Zelfkennis… Maar ik wil jou beter leren kennen... mezelf is immers een hopeloze opgave.
Lust je graag spruitjes? Hoe sta je tegenover vreemdelingen? Wat is de maat van je BH? En wat doe je wanneer je merkt dat je een kledingstuk binnenstebuiten draagt? Hou je van honden? Gebruik je een roller of een spuitbus om je oksels fris te houden? Van welk merk? Hou je van bungee jumpen? Wanneer je reist voor je plezier, naar waar trek je dan? Wil je kinderen? Slaap je op je rug of op je buik. Zij, zij, zij slaapt op haar zij, in foetushouding, ik weet het weer. En je praat of snurkt nooit maar soms schop je me wel. Je trekt ook altijd het laken naar je toe maar ontkent dat altijd. Je bent niet goed in liegen. Je opkrullende mondhoeken verraden je altijd. Je hebt bruine haren die je af en toe verft want rood is je kleur. Rood staat je beeldig. Rode lingerie. Pikant als pepers. Rood laat volgens jou alles aan de verbeelding over. Rood daagt uit.
Je wil altijd condooms met cocosnootsmaak. Je weigert de pil te slikken. Je hormoonhuishouding is zo al om zeep genoeg door ons geketend en geketeld voedsel en je wijst naar de twee pukkels die momenteel een poging doen je gezicht te ontsieren. Chocolade is dan ook je zoete zonde. Je bent zeker geen vragende partij voor een trio maar je krijgt wel telkens die vreemde blik in je ogen wanneer ik het onderwerp aansnijd. De bal ligt dus in mijn kamp.
Ik neem de telefoon en kijk wie ik bellen kan. Jij staat niet in mijn adresboek. Ik vraag je nummer. Je weet het uit je hoofd: 0486 22 43 38. Zelfs getallen kan jij sexy laten klinken. Je lippen zijn mooier zonder lippenstift maar ik heb geen zin om je te bekritiseren en al zeker niet vandaag. Ik trek mijn been onder mijn zitvlak en grijp dit moment. Je bent zo mooi in het spectrum dat de vlammen van het haardvuur werpen. Overal in mijn lichaam voel ik een warme gloed opzetten. Ik strek mijn armen en smeek je op die manier met lichaamstaal om dichterbij te komen. Ik wil je knuffelen. Jou! In die trui van...mij! Daardoor krijgen je rondingen iets mysterieus. Waar ik het meest van hou is dat je gezicht niks mannelijks vertoont en je de aaibaarheidsfactor van een leeuwenwelp hebt. Je weigert op mijn uitnodiging in te gaan. Je blijft in de andere zetel zitten. Geboetseerd. Dan trek je ook je been onder je zitvlak. Jouw verleidingstechniek bij uitstek: mij kopiëren.
Je hebt beenverwarmers aan. Donkerbruine. Ik wil je dijen grijpen maar ik slaag er wonderwel in weerstand te bieden aan die impuls. Ik gun je je hard-to-get moment. Ik geniet van de hunker en drijf hem op de spits.
Je doet er nog een schep bovenop door de oortjes van je Samsung in je gehoorgangen te steken. Je voelt zichtbaar mijn blik. Ik kijk naar je sierlijke handelingen en denk er het geluid van je sieraden bij die je vanavond niet draagt. Of toch? Onder de mouwen van mijn slobbertrui (?) die enkel de topjes van je vingers prijsgeven. Vingers om op te eten. Je bent een nagelbijter. Een velletjesfretter.
Ik gok dat je naar Alanis Morrissette luistert. Ik gok je leeftijd die ik hier niet vermelden zal. Ik gok meer dan goed voor me is want soms begin ik mijn zinnen met: Ik zou er mijn leven op verwedden dat.

Volkskrant looft Schrijven Magazine

In een stuk getiteld: 'Schrijven Magazine, omdat iedereen schrijver wil worden'.

Lees meer

Lees Tekstblad!

Neem een (proef)abonnement
Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!