Start » Proeflezen » [kort verhaal] Nep&Namaak

[kort verhaal] Nep&Namaak

Door: NoFace
Op: 18 september 2012

Ik wil weten of mensen het grappig vinden en of ze het lekker weg vinden lezen.

Fragment: 

Het is hier opmerkelijk druk. De zaal staat helemaal vol met ‘’vaders’’. Er wordt volop gefeest. Net als ik besef dat dit geen zaal voor mij is. Spreekt een man van in de veertig mij aan. Met zijn lange zwarte haar lijkt hij het opperhoofd van een Indianenstam. ‘’Geweldig hé dit leven! Zuipen, feesten, neuken! En als ik iemand zwanger maak ga ik er toch gewoon vandoor hahaha! Ik hou lekker veel geld in mijn zak en ik hoef me om niemand te druk maken. Nee heerlijk dit. Een aanradertje!’’ Ik reageer er maar niet op.

Vanuit mijn ooghoek zie ik iemand lopen met een shirtje waarvan een mouw ontbreekt. Het is de Icebergboy weer. Hij groet mij met een vaag maar stoer knipoogie. Dit is voor mij genoeg om even achter hem aan te lopen. Na eindeloos veel donkere gangen stap ik binnen in de zaal Macho’s.

In deze zaal lijkt niemand te kunnen lachen. Stoer staan is hier een doel op zich. Met een aantal macho’s knoop ik een gesprek aan. Ze blijken allemaal bakken met geld te verdienen en hebben overal handeltjes in. Varkensnieren, paperclips, nijlpaardogen, fietsen, wiet, coke en zelfs in mannenborsten. Als ik echter wat wil hebben. Dan is het op dit moment ‘’even’’ niet aanwezig.

Een van die mensen is Marcel. Twintig grote gouden kettingen om, extreem breed, onder de tattoos en geen nek. ‘’Ik werk al jaren in de steigerbouw. Heerlijk man, schitterend! Ik zit op dit moment in de volcontinu. Lekker verdienen hoor, mooi man! Nep&Namaak is eigenlijk de enige ontspanning die ik heb. Ik werk meestal dertig uur per dag. Soms moet je er dan even uit. Het liefst ga ik dan hier staan en doe ik net alsof ik belangrijk ben. Al die meissies kijken en dan gewoon niet terugkijken hè, dan voel ik mij echt enorm stoer.’’ En als het toch ooit tot een gesprek komt dan verzin ik gewoon weer dat ik een handeltje ergens in heb. Mooi hè?’’ met een harde klap op mijn rug neemt Marcel afscheid.

Terwijl mijn rug nog hevig natrilt pak ik direct om de hoek de lift. De achtste etage wordt het. Ook het knopje voor de zesde etage brand al. De deuren sluiten en de lift brengt mij langzaam omhoog. Op de zesde etage gaan de deuren open. Wauw wat een enorme zaal is dit! Iedereen staat hier met zijn rug naar elkaar toe. Dit moet wel de zaal zijn van de mensen die niks in elkaars gezicht durven te zeggen. Dit is zonder twijfel veruit de grootste zaal van Nep&Namaak.

De liftdeuren sluiten weer en ik wordt afgezet op de achtste etage. Dit is de zaal Zielig. Naast een ouwe maat van mij tref ik hier ook Rob aan. Ook wel Nico voor goede bekenden. Het is een lange dunne Surinamer zonder enig postuur. Ik vraag hem hoe hier terecht is gekomen. ‘’Ik sla regelmatig me wijf. Als ik thuiskom en mijn slippers zijn niet voorverwarmd dan mep ik er gewoon in elkaar. Vroeger deed ik dat nog gewoon met me vuisten. Maar die tijden zijn voorbij hoor hahahaha! Nee, nu doet Nico het gewoon met een ijzeren buis. Prachtig man die angst in haar ogen. Ik heb er weleens een paar keer bijna doodgeslagen. Gewoon om niks hè. Ja daar kan ik echt van genieten. Dan voel ik mij een echte man.

Nico staat zichtbaar te genieten van zichzelf als hij opeens een oude bekende tegen het lijf loopt. Het is Mammoet. Een bolle veertiger van Turkse afkomst met een verkeerde snor en meer haar op zijn borst dan een leeuwenvacht. Volgens Nico een gouwe goser.

Mammoet begint uit zichzelf te vertellen waarom hij in zaal Zielig staat.
‘’Ik altijd per ongeluk lopen voorbij kiender speeltuin. Toen ik werd beetje verleid door mooie vrouw van zes jaar.’’ Ik vraag hem of dat niet wat overdreven is, een mooie vrouw van zes jaar? ‘’ Nee echt,echt waar zij hele tijd lachen naar mij. Zij draag sexy legging.’’ Dat kan maar een ding betekenen toch..zegt Nico lachend.

‘’Die jonge meissies van tegenwoordig die willen te graag. Mammoet is dan zo’n jongen die zegt : tot hier en niet verder. Zes jaar is toch eigenlijk al veel te oud?’’
Verbijsterd verlaat ik de zaal....

Reacties

Via
Laatst aanwezig: 1 jaar 34 weken geleden
Sinds: 12 Jan 2010
Berichten: 2873

Ik kan er geen touw aan vastknopen.

Spellingsfoud
Laatst aanwezig: 1 jaar 39 weken geleden
Sinds: 24 Jan 2012
Berichten: 51

Op een vreemde manier grappig, maar om bovenstaande reden haakte ik al snel af. Nee dus. Het leest niet lekker weg. Misschien heb je meer in je hoofd dan dat er op papier staat.

Pehamo
Laatst aanwezig: 2 jaren 34 weken geleden
Sinds: 28 Jun 2007
Berichten: 634

hoi Noface,

Het is misschien een typisch mannending om zo over vrouwen en sex te praten.
als vrouw kan ik daar niet om lachen.
Denk eraan, je publiek is gemengd.

tot aan:

De liftdeuren sluiten weer en ik wordt afgezet op de achtste etage. Dit is de zaal Zielig. Naast een ouwe maat van mij...

Kan ik dit zien als best een redelijk grappige collum.
humor is nu eenmaal niet bij iedereen hetzelfde.

Haal dat stuk over een vrouw in elkaar rammen voor fun er uit, Beslist absoluut geen humor. (Ziek!!!)
Het stukje over Mamoud en verleiden door een kind van 6 is erg gewaagd.
Na Ronnie M kan ik me niet voorstellen dat er ook maar iemand nog over kinderverkrachting kan schrijven als over iets grappigs.
Maar goed dat is mijn persoonlijke mening als vrouw.

succes met verder schrijven.

Voor de steeds dikker wordende schrijver,
STEVIA, nieuw plantaardig zoetpoeder,
al 3 kilo kwijt!!!

Dries Arnolds
beheerder
Laatst aanwezig: 2 dagen 16 uren geleden
Sinds: 9 Nov 2004
Berichten: 4849
Pehamo schreef:

Het is misschien een typisch mannending om zo over vrouwen en sex te praten.
als vrouw kan ik daar niet om lachen.
Denk eraan, je publiek is gemengd.

Even los van dit stuk, volgens mij heeft ieder boek zijn doelgroep. Je schrijft toch nooit voor iedereen... Er zijn toch ook genoeg boeken gericht op vrouwen?

Scribendi salutem!

Dries Arnolds
beheerder
Laatst aanwezig: 2 dagen 16 uren geleden
Sinds: 9 Nov 2004
Berichten: 4849

NoFace, ik heb je andere verhaal verwijderd. Lees de regels nog eens goed door. Ik citeer:

Citaat:

Plaats een fragment van maximaal 4500 tekens (ongeveer 750 woorden). Wil je een langer stuk plaatsen, deel het op in twee stukken en plaats de rest later. Verwerk eerst de reacties op het eerste stuk voor je het tweede plaatst.

Scribendi salutem!

Hay
Laatst aanwezig: 1 week 5 dagen geleden
Sinds: 1 Dec 2004
Berichten: 2932

De enige bedoeling die ik uit dit stukje kan halen is om zaken als geweld tegen vrouwen en pedofilie zo overdreven neer te zetten dat het een soort parodie wordt. Ook als man kan ik daar weinig humor in ontdekken.

Pehamo schreef:

Citaat:

Het is misschien een typisch mannending om zo over vrouwen en sex te praten.

Zo'n reactie hoor je nogal eens van vrouwen. Ik geloof er werkelijk niets van. Ik ken persoonlijk nauwelijks mannen die zo over vrouwen en seks praten als de personages in het stukje van NoFace. Natuurlijk, ze bestaan wel degelijk, maar ´een typisch mannending´ vind ik behoorlijk generaliserend.

Jacarma
Laatst aanwezig: 6 jaren 30 weken geleden
Sinds: 19 Sep 2012
Berichten: 4

dit boeit niet vanaf het begin. Verwarrend en daardoor haak je af.

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!