Start » Proeflezen » [kort verhaal] Game Design thema uitwerken tot verhaal

[kort verhaal] Game Design thema uitwerken tot verhaal

Door: Scy
Op: 15 december 2016

Hey Allemaal!

Ik ben nieuw op dit forum en ben op zoek naar hulp. Samen met 4 klasgenoten werk ik aan een Game Design project voor de studie Communicatie & Multimedia Design.

Wij zijn een serious game aan het ontwikkelen voor de organisatie Walk Of Waste die zich inzet om afval rond de Waalkade in Nijmegen te verminderen.

Onze game heeft als thema het oplossen van een moordzaak: Het kade mysterie. Het is voor tieners tussen 13 en 18 jaar oud.

Ons verhaal is gelinkt aan de Waal. De Waal wordt 'vermoord' door achtergelaten afval. Bijgevoegd vinden jullie het verhaal voor zover we het nu hebben uitgewerkt.

Naar ons idee zijn we goed bezig. Maar tijdens de tussenpresentatie aan onze docenten en de klant kregen we de feedback om ons verhaal toch verder uit te werken. Deze manier van storytelling is volgens onze docenten een vak op zich. Zij vragen zich af hoe kunnen we ons verhaal interessant genoeg gaan maken om de spelers nieuwsgierig te maken naar de oplossing. Sommige delen zullen we verfilmen. Dit zijn de 'hints'. Ook laten we een teaser video zien na het openen van de game.

Hopelijk kunnen jullie ons tips geven om ons verhaal spannender te maken voor de doelgroep. Wat kunnen we bijvoorbeeld het best als teaser en hints laten zien? Kunnen jullie misschien meedenken over ons verhaal? Wouter Waal staat symbool voor de Waal. En de verdachten voor het probleem (afval).

Wij zien uit naar reacties.

Met vriendelijke groet,
het team achter Het Kade Mysterie

Fragment: 

Teaser
Je ziet Wouters vlog waarin hij aan de Waalkade loop. Op de achterkant zie je vaag dat iemand naar hem kijkt, je kunt niet zien wie. Dan zien we dat Wouter duizelig wordt en op de grond valt. Vervolgens zien we een zijn graf waar 4 personen staan. Dit zijn de verdachten. Kun jij het mysterie oplossen?

Intro
Het verhaal begint in Wouter de Waal zijn slaapkamer, waar hij samen met Zoë Zilverfolie op zijn bed zit muziek te luisteren en te kletsen. Ze praten over nieuwe ideeën voor het vlog kanaal van Wouter. Ze hebben het erg gezellig, alleen is de liefde van Zoë naar Wouter toen niet oprecht.
(Dit is de eerste hint die je krijgt)

Geheimen
Zoë is namelijk al een hele tijd verliefd op Patrick Plastic, de beste vriend van Wouter. En het feit is dat dat andersom ook zo is. Patrick is ook al een hele tijd verliefd op haar, maar heeft dat altijd stil gehouden. Door de liefde voor elkaar hebben ze een onbewuste haat gecreëerd voor Wouter. Zoë blijft bij hem omdat ze bang is dat hij negatief over haar zal vloggen.
Wouter en Zoë gaan naar een feestje waar Patrick ook is. Wouter en Patrick begroeten elkaar, maar Patrick en Zoë kijken elkaar niet aan. De sfeer is altijd ongemakkelijk wanneer die twee bij elkaar zijn, zeker als Wouter ook in de buurt is. Terwijl de uren voorbij gaan komen Patrick en Zoë steeds meer bij elkaar in de buurt. Op een gegeven moment, wanneer Wouter even uit de buurt is, trekt Patrick Zoë mee naar een andere kamer, doet de deur dicht, drukt haar tegen de muur en zoent haar. In eerste instantie schrikt Zoë van de kus en Patrick ziet dat. “Wouter kan ons niet zien, Zoë. Ik vind je al zo lang leuk en ik wilde er nu eindelijk eerlijk voor uitkomen.” Zoë kijkt eerst bedenkelijk maar snel begint ze te lachen. “Ik vind jou ook al erg lang leuk, Patrick. Ik ben al zo’n tijd bij Wouter en ik ben bang dat hij negatief over mij zal vloggen als hij er achter komt. Maar vooral de laatste tijd.. Ik kan mij niet meer inhouden. Ik ben zo blij dat het wederzijds is en dat dit nu gebeurt.”
(Waar je in dit hoofdstuk achter moet komen:
Wat is Patrick’s geheim
Wat is Zoë’s geheim)

Het plan
De volgende ochtend worden worden ze alle drie met een ander gevoel wakker. Wouter vond het een erg leuk feestje, Zoë is verdrietig en weet niet goed wat ze moet doen. Maar Patrick is met heel andere dingen bezig, hij is bezig een moordplan te verzinnen op zijn vriend Wouter. Later die ochtend krijgt Zoë een smsje van Patrick: “Kom om 4 uur naar de Waalkade, bij het bankje.” Meer stond er niet in. Rond 2 uur gaat ze weg bij Wouter met de smoes dat ze nog huiswerk heeft en daarom naar huis moet. Wouter gelooft het, waarom zou hij het niet geloven. Eigenlijk gaat ze naar huis om zich om te kleden en op te maken om er zo goed mogelijk uit te zien voor Patrick. Rond 10 voor 4 komt Zoë bij het bankje aan, en Patrick staat er al. “Zoë, fijn dat je er bent.” Zegt Patrick. Ze geven elkaar een knuffel. “Waarom moest ik hier heen komen?” Vraagt Zoë. Patrick kijkt haar gespannen aan en ze kan aan hem zien dat hij moe is. “Ik heb de hele nacht nagedacht over gisteravond, ons, Wouter..” Hij gaat op het bankje zitten en Zoë gaat naast hem zitten. “Ik wil heel graag bij je zijn, echt waar.. Maar ook ik ben bang voor de macht die Wouter heeft met zijn vlogs. Ik wil niet dat hij iets negatiefs over ons vlogt, want dan weten al zijn volgers het. Daarom moeten we van hem af..” Patrick zucht. “We kunnen niet anders.” Zoë schrikt van wat Patrick zegt. “Ik wil ook heel graag bij jou zijn, echt heel erg graag. Maar wat bedoel je met ‘Daarom moeten we van hem af’, hoezo kunnen we niet anders?” Patrick gaat dichter bij haar zitten en pakt haar handen. “We moeten hem vermoorden, schat. Anders kunnen we nooit bij elkaar zijn..”
Zoë schrikt erg van wat Patrick zegt en staat op. “Je maakt een grap zeker? Dit kun je niet echt menen!” Patrick staat ook op. “Denk er over na, we kunnen niets anders!” Roept Patrick. Zoë pakt haar tas die ze naast het bankje had neergezet. “Hier werk ik niet aan mee, Patrick. Ik wil heel graag bij je zijn, maar moord.. Dat is absoluut niet de oplossing!” Roept Zoë en ze loopt weg. Patrick kijkt haar na, hij weet niet wat hij moet zeggen.
(Waar je in dit hoofdstuk achter moet komen:
Wat is Patrick’s plan
Wat vind Zoë daarvan)

Reacties

Dave89
Laatst aanwezig: 1 dag 21 uren geleden
Sinds: 14 Jan 2016
Berichten: 362

Beste team van Het Kade Mysterie,

Een bijzonder proefleesstukje.

Ik ben benieuwd welke symboliek jullie bedacht hebben voor zijn vlogs?

Persoonlijk neemt het voor mij de spanning een beetje weg dat het geschreven is als alwetende verteller. Het ‘mysterie’ wordt groter als het per keer door één personage verteld wordt. Aan de lezer de taak om, achteraf, hun motieven en ervaringen aan elkaar te knopen.

Ook is het heel duidelijk dat ze Wouter willen vermoorden, maar het is ongeloofwaardig. Omdat twee pubers verliefd zijn en de andere puber een vlog heeft? Misschien dat een 13 jarige het net overneemt, maar als 18 jarige zou ik denken: ja hoor. Maak het gewoon uit. Wat wilt hij vloggen: ik ben verlaten door mijn vriendin voor een ander? (Dat gebeurt namelijk heel vaak)

Hebben jullie een ongeluk overwogen in plaats van een moordplan? Het afval kan het niet helpen dat ze de Waal vermoorden. Het was een ongeluk! Een ongeluk waarin men betrokken is, maar willen verdoezelen geeft je namelijk ook de optie om onderlinge wrijving te creëren.

Ik kan er ook helemaal naast zitten en de opdracht verkeerd begrijpen.

Literair tijdschrift Alice, onderdeel van Schrijven Magazine

Stuur je allerbeste verhaal of gedicht in naar ons eigen literaire tijdschrift.

Meer informatie
Geen schrijfwedstrijd meer missen? Volg Schrijven Magazine op Facebook!

Like Schrijven Magazine op Facebook!

Vind ik leuk!

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
Ook voor dichters: Schrijven Magazine

In ieder nummer van Schrijven Magazine interviewen we een dichter over het schrijfproces!

Word abonnee!