Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

[gedicht] Vroeger

Ik heb altijd proza geschreven en ben sinds kort aan het dichten. Het gedicht is autobiografisch en dan is het moeilijk om afstand te bewaren. Daarom kan ik niet goed beoordelen of dit goed is, of vooral leuke rijmelarij in de privé sfeer. Aan de lezer hier de keus.

Fragment

In haar stoel voor het raam Zegt ze aarzelend mijn naam Blij verrast dat ik er ben Verhaalt mijn moeder over us mem Over nekkramp meningitis Een verhaal van welles nietes In een strijd van zij en haar Zes en zesendertig jaar Met de oorlog in het verschiet Overleeft zij wel maar haar moeder niet Een huis vol doffe eenzaamheid Een vreemde trouwt met us heit Was jij daarbij Vraagt ze aan mij Verwachtingsvol bijna blij.

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
"Een vreemde trouwt met us heit" De us heit begrijp ik echt niet en komt bij me over alsof je niets vond wat rijmde op eenzaamheid en dan zelf een woord hebt uitgevonden. Hetzelfde met "us mem", maar daar kan ik me nog inbeelden dat het iets betekent als "ons moe" of zoiets. Ik vind de laatste drie regels wel leuk klinken. Over nekkramp meningitis Een verhaal van welles nietes In een strijd van zij en haar Zes en zesendertig jaar Dit vind ik ook een leuk stukje. Inhoudelijk intrigeert het me wel, op de één of andere manier.

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dankjewel voor jouw reactie. Us heit is Fries en betekent vader. Zo ook Us mem, dat moeder betekent. Het gedicht gaat over mijn Friese moeder die op zesjarige leeftijd haar moeder verliest waarna haar vader hertrouwt. Inmiddels is mijn moeder 89 jaar en heeft zij last van dementie. Jan

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooi gedicht. Ik zie een moeder voor me in haar ingeklapte wereld. Ik lees het respect voor haar. 'Rijmerij in de privé-sfeer' dekt de lading niet, omdat het mij als buitenstaander wel een beeld verschaft in jouw liefde voor haar ondanks het feit dat ik jullie geen van beiden ken. Een liefde die groot genoeg is om te delen in deze woorden.