Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

[gedicht] De dichter

Hallo lezers, Ik heb een gedachte uitgewerkt over dichten. Wat vinden jullie van het woordgebruik? Is het verhalend? Zit er samenhang in? Is het eindrijm niet storend? Groetjes, Fred

Fragment

De dichter Wat stoeit de dichter graag met woorden. Hup, daar wordt er weer eentje gevloerd in zijn gedachten. Want nog onaangeroerd, het witte vel. Nog niets willen verantwoorden. Soms, nee vaak, leest hij regels van andere dichters: regels die aan de rechterkant rafelen, wakker worden als een ochtendkrant, regels waarin betekenissen veranderen. Uiteindelijk staart hij naar buiten, naar de regen, naar het bewerkte land. Hij wil even stoppen, maar de kluiten zuigen aan zijn ogen. Er is altijd een plek, denkt de dichter, een klein introvert eiland: vruchtbaar en warm als een lichtvlek.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Vind op de eerste lezing dat het niet al te vloeiend leest: je moet jezelf soms forceren om die rijm te verkrijgen. Zal het nog twintigmaal herlezen en herlezen.

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
matiasve en Anieke, bedankt voor jullie reactie. Ik ben aan het experimenteren met eindrijm, moeilijk, maar leuk om te doen.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Fred, de beeldspraak vind ik mooi. Helaas leest het inderdaadniet zo vloeiend ik denk dat je meer je gedachten de ruimte moet geven om te verwoorden en minder zou moeten letten op rijm/structuur.............. suc6!

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat vinden jullie van het woordgebruik? goed Is het verhalend? ja Zit er samenhang in? ja Is het eindrijm niet storend? neen Toen ik het begon te lezen, dacht ik aan: Hup, daar wordt er weer eentje geboren! Maar het rijmwoord moet inderdaad op een andere plaats komen. Hoe heet dergelijke dichtvorm nu ook al weer? Mijn geheugen lijkt plots wel aangetast ;).

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Net als voorgaande lezers, meen ik wat vloeiendheid te missen. Wat vinden jullie van het woordgebruik? Weinig commentaar op... Al vind ik het iets te opgewekt voor mij. De eerste regel zou mij niet meteen aanmoedigen verder te lezen. Is het verhalend? ja Zit er samenhang in? jazeker, eigenlijk hangt het verhalende en de samenhang samen Is het eindrijm niet storend? Neen, het is geen rijmpje geworden, en daar ben ik blij om. De tweede strofe vind ik het sterkst.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Helaas Fred, het leest mij als een tamelijkslordige/ te weinig inspirerende hoop "hakhout". Een gedrevenheid, inspiratie, verwondering, kan ik er te weinig in zien noch voelen. Probeer het helemaal opnieuw en probeer je er een kern-plek/ -gedachte bij voor te stellen.