Start » Proeflezen » [Fantasy] Yuki in een vreemde wereld. V2

[Fantasy] Yuki in een vreemde wereld. V2

Door: Derkboy
Op: 15 mei 2019

Genre: Fantasy: transported to another world
verhaal: Los concept (eerst hoofdstuk)
Probeersel om deze stijl voor de rest van het boek aan te houden.
De hoofdfiguren en woonplaatsen zijn nu nog half Japans / half Nederlands. Ik wil hier nog wat op verzinnen. Omdat de Nederlandse namen in mijn ogen nogal saai klinken maar Japanse namen vaak geassocieerd wordt met Japan. Hier weet ik niet genoeg over om een soort slice of life verhaal van te maken. Daarom kies ik voor een mix en hou dit fantasy. * Of voor in de toekomst *

- Is het verhaal duidelijk? (Structureel opbouwend) / (Niet chaotisch)
- Is het duidelijk wie praat, en wat er gebeurd?
- Zijn er nog veel spel / taalfouten? (Taalgebruik)
- Wat voor leeftijdsgroep zou dit lezen / welke stijl lijkt dit te zijn geschreven? (12y/ of lijkt dit volwassener)
(Ik probeer wat volwassener te schrijven omdat ik vaak de neiging heb om er letterlijk een kinderboek van te maken)
-

Fragment: 

Proloog

Een koude windvlaag drong zijn kleren binnen en snel sloeg hij zijn handen voor zijn lichaam.
Al bibberend zat hij verachtend te kijken naar het huis waar hij de laatste zeventien jaar woonde.
Het huis wat hij was gaan haten sinds zijn moeder stierf. Sindsdien was zijn vader in een depressiviteit beland waar Yuki hem met geen mogelijkheid uit kon krijgen.
Nog altijd keek hij vanaf de overkant van de straat naar de omgeving. Het werd steeds kouder hier in de drukke straten van Yanorto, een drukke stad in Jepas. Lichte sneeuw kwam gestaag uit de hemel vallen en kleurde de wereld onder een witte deken.
De geluiden van het verkeer en gepraat waren overal te horen en zou ook nooit ophouden. De stad was daar te levendig voor.

Nog bibberend liep hij naar de achterdeur en duwde de hendel naar beneden. Een verrotte deurhendel die al een tijdlang moest worden vervangen, maar waar nooit wat van terechtkwam.
Het huis was aan het vervallen. Wat eerst een prachtige woning was waar een klein gezin woonde, bestaande uit ouders en een zoon, was veranderd in een vervallen iets dat door moest gaan voor een rijtjeshuis in een middelmatige wijk.
De gang was op een paar schoenen van zijn vader na leeg. Een zucht ontsnapte hem.
“Ik ben thuis!” riep hij terwijl hij zijn te dunne winterjas en schoenen uitdeed. Er kwam een zacht gemompel uit de huiskamer. Yuki verwachtte niet anders dan dat zijn vader met zijn gebruikelijke voorraad alcohol in zijn stoel zat. Toen hij de kamer binnenkwam en hem inderdaad in de stoel aantrof, een voetbalmatch zag kijken, liep hij de keuken in en schonk zichzelf wat water in.
“Hey, Yuki, breng me nog eens een bier!” Riep een bekende stem. De koelkast stond voor de helft vol met bier en de andere helft met levensmiddelen. Hij verachtte het spul omdat het zijn vader in een monster veranderde. Vaak had hij geprobeerd om hem ervan af te houden. Veel manieren waren daarbij geprobeerd, maar vaak bereikte hij niets dan klappen of vloeken.
Na hem het bier te hebben gegeven verdween Yuki naar boven. De deur van zijn slaapkamer ging gelukkig wel zonder kraken open en sloot geruisloos. Het waren stille hints. Yuki onderhield alles wat van hem was zo goed mogelijk. Met een stille hoop dat zijn vader het eens zou opmerken. Misschien zou dan het huis ook wel een blik waardig zijn. Al was dit ook al jaren bezig.
Een blik op zijn bureau zijn hem dat er nog wat verslagen en leerwerk te doen was, maar wat maakte het ook uit? Het leven was toch alleen maar tijdelijk en misschien nog wel korter als- nee, dit was niet goed. Snel schudde hij zijn depressieve humeur van zich af. Heel soms werd hij zich er van bewust dat deze gevoelens op de achtergrond steeds meer de overhand leken te krijgen. Hij moest hier zo snel mogelijk weg uit dit huis. Het deed hem geen goed om hier nog langer te blijven dan absoluut nodig. De stoel stond er aanlokkelijk bij en snel pakte hij het werk weer op. Een snelle blik op de klok, maar gelukkig was de avond nog jong en kon er nog wat werk verzet worden voor de maandag weer aanbrak.

“Alarm. Alarm. Alar-” Een snelle hand ging naar zijn wekker en zette de knop om. Het ding was al een aantal jaar oud en in plaats van het irritante piepen had hij er een stem in gemaakt die “alarm” zei. Wat begon als een grap was nu zijn wekker geluid geworden, nog steeds had hij er geen spijt van.
Yuki wist dat het halfzeven was, een moment van de dag dat hij samen met zijn vader moest eten. Eigenlijk was het meer zijn voornemen geweest om de dag te beginnen net zoals ze vroeger altijd hadden gedaan. Samen maakten ze dan de tafel klaar en deden de kleine klusjes die de ochtend rijk was.
Een blik in zijn kledingkast zei hem dat er niet veel viel te kiezen. Hij griste een broek, shirt en vest eruit en trok het aan. De boeken gooide hij in zijn tas en liep haastig naar beneden om zijn vader al mompelend aan te treffen. “Goeiemorgen.” De blik van de oude mopperaar verschoof naar Yuki’s gezicht en hij kreeg een begroeting terug. Het ging nog altijd moeizaam een gesprek op gang te brengen. Veel gebeurde er niet op zijn vaders werk. Sterker nog, er gebeurde zo weinig dat ontslag om de hoek kon staan. Hij werkte al twintig jaar bij de lokale krant, maar de zaken liepen dermate slecht dat er niet veel meer viel te verkopen, hoe mooi de krant ook geweest mocht zijn.
...

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!