Start » Proeflezen » [Fantasy] Twilight project

[Fantasy] Twilight project

Door: maxhav
Op: 11 juli 2018

Hallo leuk dat je mijn verhaal wilt proeflezen.

Ik ben een 20e jarige vertegenwoordiger in training met veel fantasy.
ik heb al lange tijd lopen na denken over het schrijven van een boek puur als hobby.
Alleen is het probleem dat nederlands niet mijn sterkste vak is vanwege dyslectie.
toch heb ik een aantal paginas geschreven en wil ik graag weten wat mensen hier van vinden

Maxhav98@hotmail.com
Bent u geintreseerd in de rest van het verhaal wil ik dit ook graag laten zien dus stuur me gerust een mailtje

Fragment: 

Vanuit het niets horen de twee jongens een hysterisch gelach net of het uit een horror film komt. ´Ik wist dat de koning niet zo makkelijk te bedonderen was´ Horen de jongens van achter hun vandaan komen.
´Tuurlijk wist je dat het is de verdomme koning´ Klinkt het nu vanuit de voorkant van de jongens. De twee jongens overdonderd in schrok weten niet wat ze overkomt, het gepraat over een koning en het hysterisch gelach helpt daar ook niet bij.
´Laat jullie zien!´ schreeuwt Kevin terwijl hij opzoek gaat naar de grootste stenen rond om zijn voeten. ´En wie mag dit dan wel niet zijn, Een nieuw speeltje voor mij misschien?´
´Nee van mij! Van mij! ik wil met hem spelen.´ het gepraat komt vanuit alle hoeken rond om de jongens. Terwijl de twee zich als een gek rond draaien om te kunnen Lokeren waar het geluid daad werkelijk vandaan komt veranderd het open veld.
Het open veld wat zich diep in het bos begaf veranderde van een mooi en prachtige plek naar een verrot oud bos. Een bos wat je zou zien in de engste horror films.
Achter de grote boom wat zich heeft veranderd in smerig, oud en rotte boom verscheen een man met een onwijs groot wapen in zijn hand, het wapen leek onwijs zwaar omdat de man hem over de grond heen sleepte. Een spoor van het zwaard werd gemarkeerd in het grond terwijl de man zich langzaam tevoorschijn haalde. De ongelofelijk dunne verschijning van de man gaf de jongens rillingen over hun rug. De man begon door te gaan met hysterisch lachen terwijl hij dichter bij kwam. ´Ik kan me niet bewegen´ Zegt Andrew geschokken.
´Ik ook ni..´ Probeert Kevin te zeggen voordat hij werd onderbroeken door harde gelach van de man. ´Hoe kan het gelach zo dicht bij voelen terwijl hij nog ruim 20 meter verder staat.´ Dacht Andrew. Hoe dichter bij de man kwam hoe enger ze het vonden, Zo blank als een vel papier. Zijn rode ogen straalde de blik van een serie moordenaar uit.
´Ik kom dichter bij´ Schreeuwde de maniak terwijl hij op een langzame tempo dichter en dichter bij kwam. ´Je kan me toch niet stoppen´ Giechelde hij als een klein school meisje.
Al gauw was duidelijk dat dit niet het geweldige sprookjes avontuur was waar de jongens op gehoopt hadden. ´meervoudig persoonlijkheidsstoornis natuurlijk worden we in het nauw gedreven door iemand met DIS´. Terwijl Kevin zijn hoofd probeert om te draaien om te kijken hoe het gaat met Rex schreeuwt Andrew al zijn kracht bij elkaar en ontsnapt aan de verdovend gevoel waar hij last van had.
´Maar natuurlijk, jij was als eerst geraakt door mijn verdovingsvliegjes dus bij jou werkt het als eerst uit´ Klinkt de maniak als een onwijs intellectueel persoon met een onwijs betweterige stem. ´Stomme idioot we zijn te langzaam´ Klinkt hij met de zelfde hysterische gelach. ´Dan maar op de snelle manier´ Hoe langzaam de maniak was onderweg naar de jongens zo snel is hij nu, met een sprong springt hij recht vooruit op de jongens af met zijn zwaard in een hand klaar om uit te halen. Eenmaal geland bij de jongens wordt ook Kevin bevrijd van zijn verdoving maar tegelijk word hij naar achter geblazen door de impact van de landing van de maniak. ´Wat ben jij?!´ schreeuwde de jongens synchroon.
De jongens die plat uit op de grond liggen weten moeilijk over eind te komen.
Terwijl de jongens in angst kijken en proberen op te staan grijpt Andrew snel naar zijn arm.
Een diepe lelijke wond, het bloed wat vers op de rond druipt zit evenals op het zwaard van de maniak. Met twee handen hield hij zijn zwaar boven zijn hoofd en liet het bloed van Andrew van zijn zwaard zo in zijn mond lopen. ´Vers het aller beste.´ klonkt de maniak gevolgt door opnieuw een sessie van hysterisch gelach. Als een of andere circus man liep hij om de twee jongens heen en begon in een luide overheersende stem te praten ´Dames en heren het lang gewachte moment is daadwerkelijk hier, de grote finale.´ Met zijn ene voet plet hij Kevin zijn gezicht tegen de vlakte, kijkend naar Rex die krachteloos nog steeds verlamd is.
En met zijn andere voet op zijn buik. Opnieuw tilt hij zijn zwaard hoog richting de maan.
Met een vloeiende beweging kan hij er voor zorgen dat Kevin niet meer levend is, in enkele secondes kan hij Andrew ontnemen van zijn beste vriend. Als de sociopaat dat de man is begint hij willekeurig af te tellen beginnend bij 50.
49..
32..
27..
13..
3..
1..
Terwijl de maniak lachend zijn zwaar naar beneden wilt halen word zijn zwaard onderschept door een glinsterende witte pijl.

Reacties

Diana Silver
Laatst aanwezig: 30 min 17 sec geleden
Sinds: 8 Nov 2010
Berichten: 4980

Ik moet helaas toegeven dat het moeilijk is om te lezen door de fouten. Een boek schrijven met dyslectie is tien keer zo moeilijk, dus supergoed dat je je er niet door laat tegenhouden. Maar blijf dus zeker hard aan het taalgebruik werken.

Nu over de inhoud:
Het is altijd een goed idee om met actie te beginnen. Maar in dit stuk ga je toch iets te snel. Het is moeilijk om een beeld te vormen van de situatie, omdat er heel weinig van de omgeving beschreven wordt en er toch heel snel van alles gebeurt.

Om specifiek te zijn: na tien regels vertel je me dat ze in een veld staan. Vóór dat moment weet ik als lezer dus niet of ik kamer voor me moet zien, of een weg, of een bos...

Dus ik zou als ik jou was de scène iets langzamer opbouwen, met wat meer beschrijving tussen de regels door.

Waar waren we gebleven?

Araglin
Laatst aanwezig: 6 dagen 11 uren geleden
Sinds: 20 Jul 2015
Berichten: 96

Dank voor je bijdrage en goed dat je iets op papier hebt gezet! Ik moet eerlijk zeggen dat het me moeite heeft gekost om er doorheen te komen. Je schrijft dat je dyslexie hebt, maar ik zou je toch aanraden om het fragment eerst eens heel goed na te lezen en de vele slordigheidjes eruit te halen. Daarnaast is het misschien wel een goed idee om de tekst hardop voor te lezen; op deze manier merk je snel genoeg welke zinnen niet lopen. En pas dan kun je beginnen aan het finetunen: voeg meer beschrijvingen toe, begin de dialogen op een nieuwe regel en probeer de lezer in het verhaal te trekken. Succes!

mtammi
Laatst aanwezig: 1 jaar 13 weken geleden
Sinds: 6 Dec 2017
Berichten: 5

Mijn zoon heeft dyslexie, dus ik weet een beetje hoe dat is. smile
Ik had een tijd terug hetzelfde idee om gewoon voor de lol een fantasy verhaal te schrijven.
Ik ben inmiddels aan 118.000 woorden en er komen er nog zo'n 30.000 bij. ( Geloof me, daarvan moet ik nog heel veel schrappen).
Maar nu over jou schrijfsels: Ik vind niet dat ik veel commentaar kan geven. Ik ben ook niet echt ervaren, maar
allereerst geloof ik wel dat je idee goed is.
Het spijt me wel te moeten zeggen dat ik er inderdaad heel moeilijk door heen kon lezen.
Je fouten en je zinsbouw zitten je echt in de weg.
Als je daadwerkelijk iets met het verhaal wilt doen, zoals het misschien zelf publiceren, dan raad ik je aan
om je Nederlands aanzienlijk te verbeteren.
Probeer misschien korte zinnen te schrijven waarbij de komma's en dergelijke nog niet gelijk nodig hebt.
Dat kun je misschien als eerste draft beschouwen. Als je het daarna zelf herleest kun je de fouten er misschien makkelijker uithalen en daarna je zinsbouw wat langer maken. Het is meer werk dan wat iemand zonder dyslexie hoeft te doen, maar het zou je kunnen helpen.

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!