Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

[Fantasie] fantasy flashback scenes

Dit stuk zijn twee korte flashback-scènes die zich na elkaar afspelen. Ik vroeg me af: - Kan je je inleven in het stuk? - Past dit perspectief goed? - Hoe interpreteer je Kaitlyn's persoonlijkheid en die van haar tante gebaseerd op dit stuk? - Zijn er andere dingen die je opvallen of waar je je aan stoort? Over het fragment: Kaitlyn (hoofdpersoon)is de opvolgster van haar tante Elicia, en delen een vallei met hun 'landgenoten' sir Ely en zijn zoon Peter, een van Kaitlyn's beste vrienden. Ze zijn bondgenoten en vergaderen dus regelmatig. razona is een van de grootste landen in het werelddeel waar Kaitlyn in leeft en heeft een wrede president die vooral zoekt naar geld en macht. Omdat Kaitlyn enkel een clan heeft die vrij klein is vergeleken met een volledig land, zal het dus makkelijk zijn hen van dat grondgebied te verjagen/ze uit te moorden om toegang te krijgen tot de olie.

Fragment

- Eerste flashback - Toen Elicia even niet keek, stak Peter zijn tong naar me uit en rolde met zijn ogen. Ik moest erom lachen. Heel veel meer vermaak had ik ook niet. “Dan zijn we aangekomen bij het laatste agendapunt,” sprak mijn tannte, en ik haalde opgelucht adem. Toen ze de bladzijde omsloeg, was ze even stil. “Olie.” Ik fronste. Daar wisten we niets vanaf. Sir Ely knikte. “Een enorme bron. Het strekt uit over de hele vallei.” “Wáárom weet ik hier niets vanaf?” riep Elicia. Hij keek verbaasd. “We hebben een *insert boodschapmiddel* gestuurd. Heeft u dat niet ontvangen?” Zowel ik als Elicia keken ons dienstmeisje en adviseuse boos aan. “Het spijt me, ik was van plan het u zo gauw mogelijk te melden,” stotterde het meisje. “En waarom dééd je dat niet?” Het meisje zweeg. “Vertel ons alstublieft meer,” zei ik, nu nieuwsgierig, terwijl ik me naar sir Ely draaide. “Olie onder onze grond,” zei Peter met een bezorgde frons op zijn gezicht. “Het zit werkelijk overal.” Mijn hart maakte een sprongetje. “Maar dat is geweldig.” Vijf paar ogen keken me heel raar aan. “Hoe in Eria’s naam is dat geweldig?” riep Peter uit. “Denk na, Kaitlyn,” viel Elicia hem bij. “Heb je enig idee hoe slecht het voor ons uitpakt als dit nieuws deze kamer verlaat?” “Eh…” Ze sloeg haar ogen ten hemel. “Arazona maakt ons met de grond gelijk.” Ai. Ik moest echt leren gezichtsuitdrukkingen beter te interpreteren. -tweede fragment- Ik zat in het kantoor van Elicia huiswerk te maken. Ze was er niet. Ik staarde naar het oerlelijke schilderij dat aan de muur hing. Het moest waarschijnlijk een kat voorstellen, maar het leek nergens op. Misschien had ze beter het portret van mijn oom kunnen laten hangen. Maar ja, zo was Elicia niet. Ik hoorde een harde klap. Ik schrok op uit mijn gedachten. Het was de deur. “We hebben een dreigbericht ontvangen.” Riep Elicia. “Huh?” Ze zuchtte en wreef over haar slapen. “Een dreigbericht. Het hing aan Ana’s beste koe.” Ze hield een stuk papier omhoog. “of wat ze van haar over hebben gelaten.” Mijn ogen vernauwden zich. “Wát hebben ze gedaan?” “Niet belangrijk. Lees liever wat er staat.” Ik pakte het papier aan. ‘Laat dit waarschuwing zijn. Test ons niet. Geef over of eindig.’ Stond er in gebroken Ethilisch. “Het stelletje rátten,” zei ik, en smeet het papier op tafel. Ze knikte. “Maak je klaar. Sir Ely en Peter arriveren vanavond.” Ze draaide zich om en beende de kamer uit.

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
- Kan je je inleven in het stuk? Nee, te kort - Past dit perspectief goed? Yep, is prima - Hoe interpreteer je Kaitlyn's persoonlijkheid en die van haar tante gebaseerd op dit stuk? Kaitlyn lijkt me een typisch schoolmeisje; uit dit stuk kan ik echt niet meer zeggen. Haar tante lijkt me wat gebukt onder de zorgen. - Zijn er andere dingen die je opvallen of waar je je aan stoort? Vlot geschreven, op wat slordigheidjes na. Pas op dat je inhoudelijk niet in clichés vervalt. Telegrammen en dienstmeisjes - speelt dit zich af rond 1900? '“We hebben een dreigbericht ontvangen.” Riep ze.' => zoals het er staat is het de deur die roept :)

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi, met inleven bedoel ik of je de scène voor je ziet. Hoe zou ik dat beter kunnen doen? Wat bedoel je precies met een 'typisch schoolmeisje'? En wat voor slordigheidjes bedoel je dan? Dan kan ik dat aanpassen ^^. - Nee, haha. Het is een fantasiewereld, een clan. Ik vind een telegram niet helemaal passend hier, maar ik moest even een manier van boodschappen hebben. Later ga ik dat dus veranderen. De adviseuse is ook meer een assistente dan een dienstmeisje; hier zal ik een andere benaming voor gaan zoeken.

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb een paar aanpassingen gedaan in mijn fragment: een klein SDT-momentje aangepast, de grammaticale fout die @krommenaas had opgespoord heb ik verholpen en verder nog een paar kleine dingetjes waar ik me aan ergerde. Ik heb het woord telegram ook vervangen door *boodschapmiddel* om verwarring te voorkomen.

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb het woord telegram ook vervangen door *boodschapmiddel* om verwarring te voorkomen.
Dit veroorzaakt toch echt meer verwarring dan het voorkomt. Waarom niet gewoon 'een brief', 'een bode', of 'bericht'? Het is vreemd te moeten zeggen, maar de woorden die je gebruikt maken de tekst. Het is dus msischien een goed idee om woorden die je wilt gebruiken te zoeken vóórdat je de tekst aan proeflezers voorlegt.