Start » Proeflezen » [boekbeschrijving] Pandora's Matroesjka's

[boekbeschrijving] Pandora's Matroesjka's

Door: Ferdy
Op: 10 maart 2019

L.S. graag hoor ik van jullie of deze boekbeschrijving pakt en zonder fouten is - ik zit al enige tijd in het buitenland en krijg het gevoel dat onze mooie taal me ietwat ontglipt.

Fragment: 

"Pandora's Matryoshkas houdt je het scherpst van de snede. Deze psychologische thriller leidt je via een donker pad naar een wereld die maar weinigen kennen en waarvan sommigen zullen gruwen."

"Als lezer ga je op reis door de ruigste, meest donkere nacht aan het einde van de Amerikaanse droom."

In Brooklyn, New York, probeert Chris Brewer, een middelbare, voormalige CTO zijn leven weer op de rails te krijgen. Dit is wanneer Lisa, zijn dochter, besluit hem een handje te helpen.

Tegen de achtergrond van de chaos en tragedie na 9/11 loopt Lisa boos op haar vader verbijsterd rond. Dit weerhoudt haar er niet van hem, na de dood van haar moeder, online te helpen om een nieuwe vrouw te vinden; maar of wil ze hem wel echt wil helpen?

Een paar maanden later, terwijl het leven van Chris in een spelletje Russische roulette lijkt te zijn veranderd - compleet met Moskouse schonen en met de hoogste inzet denkbaar - raakt Lisa thuis in gevecht tegen totaal andere demonen. Ze overpeinst haar grieven en kiest koers op een weg waar ze niet van terug kan keren.

6000 Miles verderop beschouwt Chris zichzelf als een vreemdeling in een vreemde stad. Overal in Moskou loert bedrog en de waarheid vraagt een hoge prijs. Niet Anastasia, de vrouw voor wie hij is gekomen, noch de vreemde Amerikaan in de lobby, of Dumsfeld, de excentrieke oudere man voor de ingang van het hotel zijn wie ze lijken.

Op klaarlichte dag slaat voor het Kremlin het noodlot toe. Als Chris op het punt staat zijn eigen donkerste geheimen onder ogen te zien, vraagt hij zich af of hij zijn dochter ooit terug zal zien.
---
Voor liefhebbers van literaire, pyschologische romans, voor de lezers van de beste suspense-romans die ooit zijn geschreven, maar ook voor de fans van onbetrouwbare literaire karakters valt dit boek maar moeilijk in het kort te beschrijven.

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN