Start » Proeflezen » [boekbeschrijving] Pandora's Matroesjka's

[boekbeschrijving] Pandora's Matroesjka's

Door: Ferdy
Op: 10 maart 2019

L.S. graag hoor ik van jullie of deze boekbeschrijving pakt en zonder fouten is - ik zit al enige tijd in het buitenland en krijg het gevoel dat onze mooie taal me ietwat ontglipt.

Fragment: 

"Pandora's Matryoshkas houdt je het scherpst van de snede. Deze psychologische thriller leidt je via een donker pad naar een wereld die maar weinigen kennen en waarvan sommigen zullen gruwen."

"Als lezer ga je op reis door de ruigste, meest donkere nacht aan het einde van de Amerikaanse droom."

In Brooklyn, New York, probeert Chris Brewer, een middelbare, voormalige CTO zijn leven weer op de rails te krijgen. Dit is wanneer Lisa, zijn dochter, besluit hem een handje te helpen.

Tegen de achtergrond van de chaos en tragedie na 9/11 loopt Lisa boos op haar vader verbijsterd rond. Dit weerhoudt haar er niet van hem, na de dood van haar moeder, online te helpen om een nieuwe vrouw te vinden; maar of wil ze hem wel echt wil helpen?

Een paar maanden later, terwijl het leven van Chris in een spelletje Russische roulette lijkt te zijn veranderd - compleet met Moskouse schonen en met de hoogste inzet denkbaar - raakt Lisa thuis in gevecht tegen totaal andere demonen. Ze overpeinst haar grieven en kiest koers op een weg waar ze niet van terug kan keren.

6000 Miles verderop beschouwt Chris zichzelf als een vreemdeling in een vreemde stad. Overal in Moskou loert bedrog en de waarheid vraagt een hoge prijs. Niet Anastasia, de vrouw voor wie hij is gekomen, noch de vreemde Amerikaan in de lobby, of Dumsfeld, de excentrieke oudere man voor de ingang van het hotel zijn wie ze lijken.

Op klaarlichte dag slaat voor het Kremlin het noodlot toe. Als Chris op het punt staat zijn eigen donkerste geheimen onder ogen te zien, vraagt hij zich af of hij zijn dochter ooit terug zal zien.
---
Voor liefhebbers van literaire, pyschologische romans, voor de lezers van de beste suspense-romans die ooit zijn geschreven, maar ook voor de fans van onbetrouwbare literaire karakters valt dit boek maar moeilijk in het kort te beschrijven.

Lees Schrijven Magazine

THEMA: Week van het Schrijven | Overzicht schrijfcursussen

  • Kritiek geven en ontvangen: o zo moeilijk!
  • Ellen Deckwitz: zo word je een geweldige dichter
  • Schrijftips van Bert wagendorp (Ventoux)
  • Talent pools bij uitgeverijen: hoe kom je erbij?
  • Leer liedjesschrijven van Jan Rot
  • Hoe voorkom je fouten in perspectief?
  • Scenarioschrijven: zo geef je een personage vorm
  • Wat romanschrijvers van speechschrijvers kunnen leren (en vice versa)
  • Hoe vorm je familieverhalen om tot een roman?

Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 21 juli 16:00 u., dan krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Lees Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór maandag 16:00 u.!

Word abonnee