Start » Proeflezen » [Blog] Do Your thing!

[Blog] Do Your thing!

Door: Doornroosje67
Op: 20 augustus 2019

Hallo allemaal,

Dit is mijn eerste keer dus best eng, maar wil dit toch proberen. Een tijdje geleden wilde ik al beginnen met het bijhouden van een blog maar ik ben daar uiteindelijk nooit echt verder mee gegaan. Toch merk ik dat het nog steeds een wens van mij is dus wil ik het toch gaan proberen.
Graag jullie feedback.. wat beter kan of wat ik niet moet zeggen. Ik ben geen groot schrijver of grammaticus maar gewoon iemand die graag schrijft.. Dus er zullen ongetwijfeld taalfouten in zitten. het gaat mij meer over de manier van schrijven..
ik hoop dat ik dit zo goed geformuleerd heb.

Fragment: 

Do Your Thing!

En dan begin je een blog...

Ben ik hier niet te oud voor? Heb ik wel genoeg inspiratie? Ben ik niet saai? Onzeker, JA! Waar begin ik aan, waar moet ik beginnen? Is er een ideale start voor een blog? Misschien is dit allemaal gesneden koek voor de jongere generatie, maar voor mij is het een bos met allemaal paden waar ik de juiste richting in moet zoeken. Een doolhof van informatie, maar niet ondoorkoombaar. Ik ga er dus voor de volle 200% tegenaan en kijk uit naar reacties, ideetjes, kritiek en allerlei vormen van feedback. Dus laat ik maar beginnen bij het begin.

4 November 1967 was de dag dat het allemaal begon in een klein dorpje in het Zeeuwse landschap. Mijn jeugd is een deel van mij leven waar ik net zoals velen een rugzak vol met herinneringen en ervaringen aan heb overgehouden. Tijdens mijn jonge jaren ontwikkelde ik een manier om met mijn gevoelens en weg gestopte emoties om te gaan, ik ging schrijven. Meerdere dagboeken heb ik volgeschreven. soms ging het over een ruzie met een vriendin, maar soms waren het ook uitingen van frustraties, of beschreef ik ervaringen waarvan ik wist dat alleen een dagboek ernaar wilde luisteren. Toen al merkte ik hoezeer het schrijven mij een gevoel van opluchting gaf. Ik was het kwijt en kon er weer even tegen aan. Lange tijd was mijn dagboek mijn houvast, mijn vertrouwensmaatje. Maar zoals het wel vaker gebeurt, kwam ook ik in een achtbaan van het leven terecht en verdween het schrijven steeds meer naar de achtergrond. Huisje, boompje, beestje, het hele pakket had ik in mijn bezit. Getrouwd, 2 kindjes en een goed leven. Tijdens mijn huwelijk ontwikkelde ik meerdere interesses, waaronder sieraden en interieurstyling. Deze twee hobby's zullen in mijn blog vaker voorkomen. Vooral mijn sieraden zijn een belangrijk deel van mijn leven geworden. Ik leerde dat ik die dingen moest doen die mij gelukkig maakte. Vandaar ook de titel van mijn blog.. "Do Your Thing!"

Ook het schrijven kwam weer terug in mijn leven en sleepte mij wederom door de moeilijke periodes heen. Het werd een manier om om te gaan met de realiteit. Het hielp mij om even uit de werkelijkheid te stappen en me geen zorgen te hoeven maken om wat er werkelijk mis was.
Uiteindelijk besloot ik om een boek te gaan schrijven over een aantal ervaringen die mijn leven veranderd hebben. Ik schrijf het boek met een reden. ik weet dat er zoveel mensen rondlopen die hun leven niet kunnen leven zoals ze dat willen, simpelweg omdat ze niet durven of omdat ze met de gedachte lopen dat ze niet mogen genieten. Tevens zijn er mensen die wel alles uit hun leven proberen te halen, maar het verborgen houden voor de buitenwereld uit schaamte, misplaatste schaamte. Als ik ergens een hekel aan heb zijn dat wel taboes. een conclusie die ik zelf pas op latere leeftijd heb kunnen trekken. ik wil mensen laten zien wat de valkuilen kunnen zijn, maar ook hoe het is om je compleet te voelen, jezelf te ontdekken.
Misschien ben ik geen groot schrijver, geen literair wonder, maar ik ben wel echt en dat is mijn boek ook.

Kortom genoeg stof om over te schrijven in een blog. Ik heb eindelijk een manier gevonden om al die sneltreinen in mijn hoofd een eindbestemming te geven. Door mijn ervaringen te delen helpt het me de dingen op een rijtje te zetten... Het mes snijdt dus aan twee kanten..

Reacties

Yrret
Laatst aanwezig: 13 uren 58 min geleden
Sinds: 16 Jul 2012
Berichten: 6003
Doornroosje67 schreef:

Graag jullie feedback.. wat beter kan of wat ik niet moet zeggen. Ik ben geen groot schrijver of grammaticus maar gewoon iemand die graag schrijft.. Dus er zullen ongetwijfeld taalfouten in zitten. het gaat mij meer over de manier van schrijven..

Een prima te lezen post.

Opmerkingen.

Doornroosje67 schreef:

Ik ga er dus voor de volle 200% tegenaan en kijk uit naar reacties, ideetjes, kritiek en allerlei vormen van feedback.

Ik vind 100% het maximale. Want, er is ook een 1000% en dan is 200% niet veel.

Doornroosje67 schreef:

Tijdens mijn huwelijk ontwikkelde ik meerdere interesses, waaronder sieraden en interieurstyling.

Iets meer a.u.b. over die sieraden zou welkom zijn.
Sieraden dragen, verzamelen, maken, verkopen, groothandel, webshop, ontwerpen, poetsen, repareren?

Doornroosje67 schreef:

Misschien ben ik geen groot schrijver, geen literair wonder, maar ik ben wel echt en dat is mijn boek ook.

Misschien is misschien. Er is dus een kans dat u wel een groot schrijver bent.

Doornroosje67 schreef:

Ik ben geen groot schrijver of grammaticus maar gewoon iemand die graag schrijft..

Dit klinkt beter. U weet zeker dat u geen groot schrijver bent.

Suggestie - "Ik [u] ben iemand die graag schrijft en mij daar in wil ontwikkelen."

Misschien [?] bent u voor mij wel een groot schrijver.

Ooit protesteerde ik tegen het 'monopolie der oude heren'. Nu ben ik er zelf één.

Doornroosje67
Laatst aanwezig: 2 weken 1 dag geleden
Sinds: 8 Aug 2014
Berichten: 7

Dank je wel voor de suggesties. Dat van die sieraden, en in mijn geval het ontwerpen en maken ervan zal nog uitgebreid aan bot komen. Ik wilde juist er niet teveel over uitweiden, maar je hebt gelijk dat het wel erg summier was van mij.

En in de toekomst kijken kan ik niet, maar hopen dat ik een goede schrijver wordt kan ik wel.. :-)

Do more of what makes you Happy!

Lees Schrijven Magazine
  • Schrijflessen van thrillerkoning Stephen King
  • Wanneer ben je klaar voor een uitgeverij?
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • Wat kun je doen tegen een schrijfdip?
  • Hoe voorkom je langdradige dialogen?

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

Introductiekorting!
Lees Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee!