Start » Proeflezen » [biografie] Zielsberichten, voorwoord

[biografie] Zielsberichten, voorwoord

Door: KittySophie
Op: 16 mei 2018

Biografie over contact met de zielewereld om het leven, ziekte en de dood beter te begrijpen.
Is het voorwoord goed leesbaar? Word je nieuwsgierig naar het boek? Wat zou er anders/beter kunnen? Kan het simpeler en 'pakkender'.
Graag suggesties.

Fragment: 

Voorwoord.

Al vele jaren ontvang ik zielsberichten die ik persoonlijk als zeer waardevol ervaar.

In de eerste hoofdstukken van dit boek beschrijf ik hoe ik in 1989 mijn eerste zielsbericht ontving en tot welke inzichten en verrassende stappen dat heeft geleid in de jaren daarna. In die begintijd raakten vooral de zielsberichten van mijn door zelfdoding jong-gestorven zusje me diep. Zij meldde dat het leven niet stopt bij de dood van het lichaam en dat ze postuum inzag dat ze veel mogelijkheden had die ze bij leven niet kon zien. Leven gaat over groeien in liefde en bewustzijn.

Dan maak ik een sprong voorwaarts in de tijd naar het jaar 2015. In dat jaar overleed mijn ex-echtgenoot, van wie ik toen al vijftien jaar gescheiden was. Bij leven vond hij 'leven na de dood' een illusie, maar postuum meldde hij dat hij zich had vergist. Hij zei nu met 'ziele-ogen’ niet de materie maar vooral de energie der dingen te zien. Dat gaf hem verrassende en verhelderende inzichten. Hij overleed aan kanker en omdat ik kort na zijn overlijden zelf ineens ook een vorm van kanker bleek te hebben (kwaadaardige huidkanker), deelde hij met mij wat met ziele-ogen bezien de dieperliggende oorzaak van kanker is. Zijn inzichten daarover werden nader toegelicht door Sai Baba, een grote 'liefdesenergie' van wie ik sinds 1989 zielsberichten ontvang.

De verbinding lichaam en geest/ziel is de laatste vijftig jaar verwoord door Louise Hay, Thorwald Dethlefsen, dr. Ryke G. Hamer en anderen. Sai Baba noemt de veroorzaker van ziekte een ‘energieblok'. Bij kanker is het energieblok vaak een zielsconflict, ontstaan door een vorm van zelfverloochening. Genezing vraagt erom, dat je beperkende, verwrongen overtuigingen over jezelf oplost, en je openstelt voor een 'nieuw leven' met meer innerlijke vrijheid. Artsen kunnen in de materie ingrijpen door opereren, bestralen en medicijnen, maar echt genezen kan volgens Sai Baba een mens alleen zichzelf. Wat er in je leven ook gebeurt, alles - ook tegenslagen en ziekte - bieden volgens hem "een ongekende kans om in een oerwoud van wijsgerige opvattingen over wat goed of fout is, over wat mag en niet mag, over wat de mens straffeloos kan doen en wat niet, niet langer de normen van anderen, de wet, de maatschappij, of de mogelijke geloofs-gezagdragers te gehoorzamen, maar alleen nog de stem van het hart."

Het ontvangen van zielsberichten lijkt bij mij een beetje op chatten. Ik ga ervoor zitten, maak me innerlijk leeg en ontvang de berichten dan met behulp van een pendel en een letterkaart. Teksten ontstaan letter voor letter, woord voor woord: soms zelfs hele lappen. Het gesprek neemt vaak een wending die ik van te voren totaal niet kon voorzien en dat maakt het voor mij boeiend. Het voelt als pure inspiratie. Ik leer verder te kijken dan het ‘wetenschappelijke denken’ en leer verbindingen zien die ik eerder ongeloofwaardig achtte. De zielsberichten benadrukken dat de energiewereld (zoals door bezieling, liefde, inzicht, emoties, etc.) de scheppende kracht is van stoffelijke wereld (zoals het lichaam). Ziekte ontstaat als mensen ervoor kiezen te leven in een wereld die te zeer afwijkt van het leven dat zij in hun ziel kennen. Door ‘herinneren en afstemmen’ op dat zieleleven, en eigen heelheid en liefde, wordt genezen mogelijk. Geloof in eigen heelheid en liefde zijn geen placebo's maar het echte medicijn. Dat is een van de boodschappen in Zielsberichten.

Nog een enkel woord over de zielsberichten. Ik geef ze door zoals ik ze heb ontvangen ook al klinken ze soms raadselachtig en een tikje archaisch. Slechts incidenteel heb ik voor de leesbaarheid tussen [..] een verhelderend woord toegevoegd of geef ik met (..) aan dat ik een stukje tekst heb weggelaten.

De ervaring heeft me geleerd dat teksten vaak tijd nodig hebben voordat ze begrijpelijk worden: veel berichten die me eerst onzin leken werden later alsnog duidelijk. Niet de tekst moest veranderen maar ikzelf. Kwestie voor voortschrijdend inzicht.

Maart 2018

Reacties

Ynze
Laatst aanwezig: 1 jaar 7 weken geleden
Sinds: 12 Jul 2018
Berichten: 6

Beste KittySophie,

Is het boek al uit? Ik zou het graag lezen.
Je voorwoord is duidelijk en maakt nieuwsgierig.

Diana Silver
Laatst aanwezig: 3 uren 33 min geleden
Sinds: 8 Nov 2010
Berichten: 4964

Ik vind de opzet wat zakelijk. Mag ik je, door wat te schrappen, laten zien hoe sterk het verhaal is dat erin zit?

In plaats van Al vele jaren ontvang ik zielsberichten die ik persoonlijk als zeer waardevol ervaar. In de eerste hoofdstukken van dit boek beschrijf ik hoe..., zou je ook kunnen gaan voor:

In 1989 ontving ik mijn eerste zielsbericht, van mijn door zelfdoding jong-gestorven zusje. Zij meldde dat het leven niet stopt bij de dood van het lichaam en dat leven gaat over groeien in liefde en bewustzijn.

Mijn punt: een voorwoord hoeft geen inhoudsopgave van het boek te zijn. Hoe minder je refereert aan 'dit-of-dat hoofdstuk' en 'ik ervaarde het zus-of-zo', des te meer komt focus te liggen op de daadwerkelijke gebeurtenissen. Dan hoef je niet meer te zeggen dat het je diep raakte, want door directheid raak je de lezer zelf.

Vraagje: waarom een voorwoord? Geef je niet alle verrassingen van wat komen gaat al weg op deze manier?

Waar waren we gebleven?

Martijn H
Laatst aanwezig: 1 dag 4 uren geleden
Sinds: 18 Apr 2017
Berichten: 261

Ik zou het schrijven als een interview en overwegen om het als nawoord in het boek te zetten. Dan laat je eerst je verhaal spreken waardoor de lezer zijn eigen idee vormt. Daarmee kan hij dan na het verhaal met extra interesse jouw persoonlijke verhaal en inzichten tot zich nemen.

KittySophie
Laatst aanwezig: 5 weken 4 dagen geleden
Sinds: 16 Mei 2018
Berichten: 3

Ynze, Diana, Martijn, dank voor jullie reacties. Boek is nog niet beschikbaar, heb nu wel drie proeflezers/ gevraagd. Kreeg positieve feedback van één van hen (wacht nog op reacties van de anderen). Nr. 1 vindt dat ik de naam van Sai Baba als 'gesprekspartner' zou moeten veranderen in Hoger Zelf. Om alles te demystificeren.

Zelf voel ik daar nog niet voor: de berichten komen misschien wel via mijn hoger Zelf binnen (het intuitieve weten), maar ze voelen toch echt als van een andere orde dan eigen weten. Vriendin zegt: door de naam Sai Baba haak ik een beetje af, maar de teksten zijn prachtig... (voorbeelden: op website --> zielsberichten.nl)
Enfin, een beetje een dilemma.

Vind het zelf altijd aanmatigend klinken als iemand zegt berichten van een "hoge energie" te ontvangen, maar ik kan er niet omheen dat het voelt alsof ik het niet zelf ben. Voelt als pure inspiratie... En bij de berichten wordt de naam Sai Baba doorgegeven. Dat objectiveert een bericht, maar maakt het ook een beetje lastigen want Sai Baba was bij leven een omstreden figuur.
Zou die naam natuurlijk kunnen schrappen, maar dat voelt ook weer een beetje laf, dus niet goed.

Wat het voorwoord betreft: jullie hebben gelijk, Diana en Martijn. In voorwoord geef ik eigenlijk al te veel weg. Maar ik had er een redacteur bij die zei dat ik in het voorwoord zou moeten uitleggen hoe ik zelf de zielsberichten ontvang. Dacht toen: kan de lezer misschien ook wat informatie over de inhoud van het boek verschaffen. Terwijl ik daarmee ook de spanning wegneem.

Ontdekte pas na een paar jaar dat ik zelf zielsberichten kon ontvangen. Eerst was ik daarvoor op iemand anders aangewezen, een negentig jarige dame. Pas vlak voor haar overlijden ontdekte ik dat ik het ook zelf kon. Dacht eerst dat je er 'speciaal' voor moest zijn, maar is dus helemaal niet zo: iedereen die antwoorden zoekt kan ze ontvangen, je moet er alleen op gericht zijn en ervoor openstaan..

Yrret
Laatst aanwezig: 1 uur 12 min geleden
Sinds: 16 Jul 2012
Berichten: 6053
KittySophie schreef:

Wat er in je leven ook gebeurt, alles - ook tegenslagen en ziekte - bieden volgens hem "een ongekende kans om in een oerwoud van wijsgerige opvattingen over wat goed of fout is, over wat mag en niet mag, over wat de mens straffeloos kan doen en wat niet, niet langer de normen van anderen, de wet, de maatschappij, of de mogelijke geloofs-gezagdragers te gehoorzamen, maar alleen nog de stem van het hart."

In dat oerwoud riep Sai Baba ook.

KittySophie schreef:

En bij de berichten wordt de naam Sai Baba doorgegeven. Dat objectiveert een bericht, maar maakt het ook een beetje lastigen want Sai Baba was bij leven een omstreden figuur.

Dat kan net zo goed een 'teken' zijn dat je die berichten als onbetrouwbaar mag beschouwen.

KittySophie schreef:

Zijn inzichten daarover werden nader toegelicht door Sai Baba, een grote 'liefdesenergie' van wie ik sinds 1989 zielsberichten ontvang.

Waarom beschouw je een zielbericht als liefdesenergie van Sai Baba?

KittySophie schreef:

Zou die naam natuurlijk kunnen schrappen, maar dat voelt ook weer een beetje laf, dus niet goed.

Is het de stem van jouw hart - of jouw verstand - dat het voelt als laf zijn?

KittySophie schreef:

Dacht eerst dat je er 'speciaal' voor moest zijn, maar is dus helemaal niet zo: iedereen die antwoorden zoekt kan ze ontvangen, je moet er alleen op gericht zijn en ervoor openstaan..

Iedereen? Dat beschouw ik als onmogelijk ...

KittySophie schreef:

De ervaring heeft me geleerd dat teksten vaak tijd nodig hebben voordat ze begrijpelijk worden: veel berichten die me eerst onzin leken werden later alsnog duidelijk. Niet de tekst moest veranderen maar ikzelf. Kwestie voor voortschrijdend inzicht.

Voortschrijdend inzicht is een continu proces. Elk menselijk inzicht is een moment opname.

KittySophie schreef:

De verbinding lichaam en geest/ziel is de laatste vijftig jaar verwoord door Louise Hay, Thorwald Dethlefsen, dr. Ryke G. Hamer en anderen.

Elke opportunist kan iets verwoorden.

Louise Hay schreef:

'Alzheimer is het gevolg van de wens om deze planeet te verlaten'

Oké, dat snap ik. Ik wens op Aarde te blijven en zal dan geen Alzheimer krijgen.

Thorwald Dethlefsen schreef:

Door psychische spanningen en angst ga je moeizaam ademhalen.

Dat klopt. Hier had Sai Baba ook last van en kort daarna was hij dood.

dr. Ryke G. Hamer schreef:

Ik heb de grote eer, U het wonderbaarlijkste Godsgeschenk te openbaren, dat de Goden ooit aan de mensen hebben gedaan.

Dus ... Goden hebben de mensen 'dingen' geschonken - en dr. Ryke G. Hamer, mag het wonderbaarlijkste geschenk openbaren.

Wie zijn die anderen? Christiane Beerlandt misschien?

Christiane Beerlandt schreef:

“Je kan van iedereen leren, maar vorm tenslotte toch zelf je eindbesluit. Volg niemand, behalve jezelf !”

Ik ben het bijna met haar eens.

KittySophie schreef:

Word je nieuwsgierig naar het boek?

Ja, maar dat was van heel korte duur.

Ooit protesteerde ik tegen het 'monopolie der oude heren'. Nu ben ik er zelf één.

KittySophie
Laatst aanwezig: 5 weken 4 dagen geleden
Sinds: 16 Mei 2018
Berichten: 3

Yrret, dank voor de reactie. Ja, de naam Sai Baba is geen garantie dat een zielsbericht klopt, maar dat beweer ik ook niet. Ik zeg alleen dat ik nu al bijna dertig jaar teksten ontvang die ik persoonlijk als zeer waardevol beschouw omdat ze me voorlichting geven over dingen die ik met 'mensenogen' niet kan zien maar die - zo lijkt het - vanuit een andere bewustzijnslaag wel zijn te zien. Dat intrigeert me.
De teksten die ik ontvang geven aan hoe 'ziele-ogen' dingen (be)zien die voor mensenogen (nog?) onzichtbaar zijn.
De teksten die ik over dit 'andere zien' ontvang bevraag ik en dan worden mij nieuwe inzichten gegeven. Zo ontstaat er een soort gesprek en dat heb ik opgetekend. Daarover gaat 'Zielsberichten'. Ik wil het delen met wie daar interesse voor heeft.

Mij ontgaat trouwens totaal, waarom je Hay, Dethlefsen, Hamer en Beerlandt opportunisten noemt.
Voor mij zij het gewoon mensen die inzichten delen en recht hebben op vrijheid van meningsuiting.... :-)

Diana Silver
Laatst aanwezig: 3 uren 33 min geleden
Sinds: 8 Nov 2010
Berichten: 4964

Iemand een opportunist noemen ontzegt hem het recht op vrijheid van meningsuiting niet..... :-)

Waar waren we gebleven?

Yrret
Laatst aanwezig: 1 uur 12 min geleden
Sinds: 16 Jul 2012
Berichten: 6053
KittySophie schreef:

Mij ontgaat trouwens totaal, waarom je Hay, Dethlefsen, Hamer en Beerlandt opportunisten noemt.
Voor mij zij het gewoon mensen die inzichten delen en recht hebben op vrijheid van meningsuiting.... :-)

Ja, zij delen hun inzichten. In ruil voor water en brood? Of spiegeltjes en kralen?

Het 'recht' hebben op vrijheid van meningsuiting blijf ik een dubieus 'recht' vinden. Dat is volgens mij een door Goden geschonken illusie.

Ooit protesteerde ik tegen het 'monopolie der oude heren'. Nu ben ik er zelf één.

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!