Lid sinds

2 jaar 6 maanden

Rol

[Roman/Feelgood] Beter Dan Fictie

Dit is het beginstuk van de proloog van mijn nieuwe roman en omschrijft de eerste ontmoeting tussen de twee hoofdpersonen voordat het verhaal drie jaar later verder gaat. Ik wil vooral weten of de tekst fijn en vlot leest en of de setting helder beschreven is.

Alvast bedankt!

Lily

Fragment

 

De man aan de andere kant van de bar staart in zijn whiskeyglas terwijl hij nonchalant met beide ellebogen op het zwarte marmer leunt. Als je niet beter zou weten zou je denken dat hij het helemaal voor elkaar heeft. Hij staat immers op een van de meest exclusieve feestjes van het land en zijn smoking zit hem als gegoten. Hij is lang, slank en knap, maar niet op een gepolijste manier, daar zijn zijn haren te lang voor en zijn kaken te ongeschoren. Het geeft hem iets onverschrokkens, alsof hij lak heeft aan regels en tradities. Alsof hij beter is dan dat.

Maar als je goed kijkt zie je de scheurtjes. Kleine tekenen dat het minder goed met hem gaat dan aan de buitenkant lijkt. En Eva kijkt goed. Al zeker een half uur staart ze naar de man, zoals hij naar zijn whiskey staart. Of eigenlijk, zijn vijfde whiskey. Eva heeft ze geteld. En ze heeft ook gezien dat zijn hoofd vanaf de derde whiskey meer en meer is gaan hangen en hij steeds langzamer is gaan knipperen met zijn ogen. De man is dronken.

Ondanks de drukte en de harde muziek uit de aangrenzende feestzaal, lijkt hij zich nauwelijks bewust van zijn omgeving. Behalve op de momenten dat de barman zijn glas bijvult. Niemand praat met hem, iedereen lijkt hem uit de weg te gaan. Medelijdende blikken worden hem toegeworpen, maar niemand komt naar hem toe, met uitzondering van één man die hem even een broederlijke klap op zijn schouder was komen geven. Eva’s hart trekt samen. Ze vraagt zich af of ze op hem af moet stappen. Hij ziet er zo eenzaam en verloren uit. Maar de donkere wolk die om hem heen lijkt te hangen houdt haar tegen. Bovendien is hij niet zomaar iemand. Hij is Max Mulder, schrijver van internationale bestsellers met record brekende verkoopaantallen. En terecht, zijn boeken zijn briljant. Eva heeft ze allemaal gelezen.

Op papier ademt alles wat er over hem is geschreven succes uit, maar hier, in het echt, lijkt hij een gebroken man op de rand van de afgrond. Ze kan wel raden waarom. Het stranden van zijn relatie, een paar weken geleden, had een hoop stof doen opwaaien. Een roddelfotograaf had zijn vriendin, actrice Babette Hofman, vastgelegd tijdens een hartstochtelijke kus met een andere man. Sindsdien ging het nergens anders meer over in de showbizz-rubrieken. Haar affaire met de veel oudere regisseur bleek ook niet de enige te zijn in het jaar waarin zij en Max een relatie hadden. Een relatie die ideaal had geleken op de glanzende foto’s in de glossy’s en de tv-beelden waarin ze stralend op rode lopers verschenen. Een berucht roddelblad kon een tijdslijn uittekenen waaruit bleek dat Babette vanaf het begin van hun relatie het bed had gedeeld met verschillende mannen. Vooral mannen met enige invloed in het medialandschap.

Het deed haar reputatie geen goed en de wereld had medelijden met de bedrogen Max. Die koos ervoor om niet in het openbaar te reageren. Sowieso had hij tot zijn relatie met Babette de media zoveel mogelijk geschuwd, met uitzondering van een enkel interview rond het verschijnen van een nieuw boek.  

Eva wordt afgeleid door twee vrouwen die naast haar een bestelling plaatsen bij de barman. Ze kijkt ze na terwijl ze hun drankjes meenemen naar dansvloer. Zou ze ook even gaan dansen? Het is inmiddels zo druk dat het toch niet op zal vallen dat ze alleen is. Nou ja, ze is niet alleen. Ze is hier met Stella, haar baas, maar die is al de hele avond in gesprek. Ze heeft het eerste uur braaf naast haar gestaan, maar niemand leek geïnteresseerd in haar aanwezigheid en nadat ze het toilet had bezocht was ze bij de bar blijven hangen.

Ze had uitgekeken naar vanavond, niemand die ze kende was ooit op het boekenbal geweest en zij mocht zomaar mee met Stella. Dat ze Eva aan iedereen had voorgesteld als haar assistent had ze op de koop toe genomen. De term junior creative, was ook een mondvol en niet iedereen zou meteen snappen wat het inhield. Best. Eva vermaakte zich wel met haar favoriete hobby, mensen observeren. En vanaf het moment dat Max Mulder aan de overkant van de bar was komen staan werd het pas echt interessant.

Lid sinds

11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

De tekst leest vlot en maakt nieuwsgierig naar de rest, al denk ik nu al te weten hoe het afloopt, maar ik ben wel benieuwd naar de weg ernaartoe. De setting is goed beschreven. 

Lid sinds

7 maanden 4 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo Lily,

De tekst is vlot geschreven en maakt nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. De setting is duidelijk en interessant. Er komen direct allerlei vragen bij me op, dat is wat mij betreft positief.

Groet,

Diana