Lid sinds

2 maanden 1 week

Rol

[Humor] Losse schrijftest

 Het is een stuk om mijn schrijf-capaciteiten te demonstreren, en welke mogelijkheden dit allemaal biedt. 

Ik hoop hier eerlijke feedback over te krijgen. 

 

Fragment

 

Je gaat graag shoppen, elke zaterdag...

 

Je hebt zondag tot andere naam omgedoopt: "Ristoranté Ché Piet a la maison pasta-deeg-dag."

Het leven vormt zich rond jou: met je nieuwe kleren, ga je elke Ristoranté-dag even de lucht inademen van de allerrijksten. Dankzij die kleren, kan je korter komen.

Heerlijk die rijkeluislucht, is precies gepocheerd met kaviaar...

Je vent lust niets uit dat sushi-pasta-olijven-restaurant.

Die zit bij je aan tafel, met een Spa-bruis en zijn portefuille naast hem.

Hij schaamt zich, omdat hij niet nee durft zeggen en denkt dat de mensen hem als wandelende handtas zien. Dat is niet zo, ze zien hem als lakei op leercontract, maar dat weet hij niet...

Omdat je één van je zeer kwalitatieve-zeldzame-witmakende-bacterieëndodende- ook onder, links en rechts, en achterkant van de tong-reinigende kauwgom uit je mond spuwde, en je vent, dook er als een onhandige Alzheimer-keeper achteraan.

Dat is de mensen niet ontgaan, en hierdoor denken ze dat jouw taak later uit het bedienen van je vrouw zal bestaan, niet dat je geen nee durft zeggen. 

Want, de regels zijn:

-In de weg lopen: geen seks.

-Ongevraagd in je ooghoeken verschijnen: naar de supermarkt een voorraad inlegkruisjes voor een hele maand gaan kopen.

-Een zeker gezicht trekken: met een tondeuze het bekende fietspad aanleggen. (hij moet een onzeker gezicht trekken)

Laatste regel:

-Als de lakens vers gewassen zijn, mag hij er met zijn 'onzuivere-mannenhuid-schilfers' niet in.

De lakens-zijn hoger in rang, omdat die nooit de regels overtreden. Die verschijnen nooit ongevraagd in je ooghoeken, ze lopen nooit in de weg, ze klimmen de maatschappelijke ladder. Ze hebben bijna de rang van 'zuivere rechercheur' bereikt! Worden ze te vuil, dan krijgen ze straf en zakken ze in rang.

Je hebt hen al duizend keer gezegd dat ze niet ambiteus genoeg zijn.

Je vent? Die staart naar je, een twintig-tal meter van je verwijderd in ‘kleermakerszit' naast de

wc-pot op het lavendelkleurige wc-tapijtje, en mag hier zittend in slaap vallen, maar pas als jij je tweede ooglid (dat iets trager sluit) op vierentachtig procent hebt laten dichtvallen.. (dit had te maken met bepaalde lichtgolven, die 'slecht' zijn want als deze je oog kunnen raken, ja, dan ben je terug wakker)

Omdat de lichtgolven hiervoor niet gestraft kunnen worden, moet je gedegradeerde vent, het lavendelkleurige tapijtje afstaan aan de zolder.

De ratten hier aanwezig, zijn iets hoger in rang omdat deze ook nooit in de weg lopen en ongevraagd in je ooghoeken verschijnen.

Je vent zijn tenen, en magere spillebenen, bedekt met zwarte opstaande kunstsnorharen, hebben een beetje koud!

Hij gaat extra zijn best doen om het lavendelkleurige-tapijtje terug te verdienen...

Hij haat de ratten, want officieel kan hij nooit lager in rang dan de aanwezige, in meubels-verborgen-houtlarven geraken. (beerputkever)

Maar de ratten? Die! Die waren de vijand! Hij heeft al van alles geprobeerd om ze in rang te laten zakken.

Eén overtreding is genoeg! Hij heeft eens, toen zijn vrouw over weelde droomde, een hele nacht een rat over haar gezicht zitten gooien. Links-rechts-links-rechts! Hij had een paternoster om zijn hals, zodat hij steun van god zou krijgen om zijn vrouw te helpen te ontwaken..

Als die rat dan net over haar gezicht vloog, beging die een zware overtreding, want die hebben nog steeds de toppositie niet bereikt dat hen toestaat om zich ongevraagd in haar gezichtsveld te mogen bevinden...

 

Einde test.