Lid sinds

4 maanden

Rol

[Roman] Kan ik de liefde terugvinden?

Zou je mijn boek willen lezen. 

Wat zijn verbeterpunten. 

Wat is uw tip aan een beginnende schrijver.

Fragment

 

  1. Proloog

Ik was gelukkig getrouwd met Thomas en in blijde verwachting van ons eerste kindje. Toen werkte ik nog als schoonmaakster in het ziekenhuis een beetje verder in de stad.

Net men opleiding afgerond als medisch secretaresse en al werk gevonden in het secretariaat van de kinderartsenpraktijk waar mijn beste vriendin Merel ook werkt. Maar eerst nog een tijdje de schoonmaak. Het plaatje was compleet!

Maar dan kwam de ongelukkige telefoon op het werk: Thomas had een auto-ongeval niet overleeft. Ik was net bezig aan het poetsen in de wachtruimte van de kinderartsen en viel door dit nieuws flauw.

Mijn wereld stortte in! Van de ene dag op de andere de liefde van mijn leven kwijt.

Het enige wat ik nog weet is dat dokter Derycke me te hulp schoot. Hij had me naar huis gebracht, waar mijn moeder me al opwachtte. De volgende periode was net een groot gat. Ik herinner me er niet veel van.

Een heel erg emotionele tijd brak aan. De zwangerschapshormonen zullen alles wel erger gemaakt hebben. Mijn bevalling was een goeie maand te vroeg, even werd er gevreesd dat zijn longen nog niet goed ontwikkeld waren. Maar mijn sterke jongen was kerngezond. Ik heb lang nagedacht of het een goed idee was om hem de naam van zijn papa te geven. En ik moet zeggen dat ik toch blij ben dat ik het gedaan heb.

De kleine jongen was sprekend zijn vader en een engeltje om voor te zorgen.

Mijn moeder hielp me veel met de verzorging en dagelijkse taken in het huishouden. Het was dan ook een leuke extra als mijn moeder een tijdje in kwam wonen. Soms konden de nachten eenzaam zijn zonder de man van mijn leven. Nachten gevuld met tranen!

Nu komt de dag om terug te gaan werken gelukkig niet meer als poetsvrouw. Als ik terug alleen zou wonen dan kon dit voor grote problemen zorgen. Die uren zijn niet te combineren als alleenstaande moeder met een baby!  

33 jaar, jonge mama van een wolk van een baby en dan nog eens de job van mijn leven! Een beetje blijdschap na een moeilijke periode mag en kan!

 

 

  1. Eerste dag op het werk.

 

Biepbiepbiep   biepbiepbiep. Ik recht mijn hoofd en kijk naar mijn gsm. Ik glij met mijn vinger op het scherm naar rechts. Nog een beetje versuft kom ik wakker.

De eerste werkdag na een hele hectische periode, maar ik ben er klaar voor.

'Eh...eh...' Thomas is wakker. Als ik zijn kamertje binnenkom wacht er een opgewekte Thomas achter me . Dan op de slag verandert het naar gehuil.

 ‘Ah heeft mijn kleine man honger? Wil je melk?’ Het is net of hij me begrijpt. Hij huilt nu duidelijk meer. Ik haal hem dan ook snel uit zijn bed en raas de trap af.

 Met een huilende Thomas haast ik me naar de keuken, daar is mijn moeder al met het flesje in haar handen.

‘O ma, dank je!’ ik kijk dankbaar naar men moeder.

‘Geen dank meid. Ik hoorde dat hij wakker was en heb dan maar zijn flesje gemaakt. Spaar je tijd mee om op tijd te zijn op je eerste werkdag’ knipoogt ze.

De kleine jongen drink met grote gulpen van zijn melk. Ik maak het me gemakkelijker door me te zetten op mijn vast plaats. Hij heeft al heel snel zijn melk opgedronken.  Hopelijk geeft hij niet terug. Mijn moeder neemt hem over en wrijft over zijn rug tot hij een duidelijk hoorbare boer laat.

‘Lore, ik maak Thomas wel klaar. Maak jij je maar klaar voor de eerste werkdag.’

Ik sta recht en geef men moeder een dikke zoen. ‘Bedankt mama, ik maak me snel klaar.’

Na het douchen recht ik mijn haren en doe deze in een paardenstaart. Ik kijk in de spiegel en doe wat make-up aan. Mijn groene ogen zijn extra geaccentueerd door mijn zwarte eyeliner. Ik heb een lange zwarte spijkerbroek aan en een wit topje aan. Basic meer hoeft ook niet, want ik heb mijn vaste kledij op het werk.

Mijn tas met spulletjes voor op mijn bureau en Thomas zijn tas voor zijn eerste dag bij de onthaalouder stonden al klaar van gisterenavond. De zenuwen komen, gaat hij mij niet missen, ga ik dat goed doen op mijn eerste dag?

Er spookt veel door mijn hoofd op dit exacte moment. Dan zie ik Thomas voor me, mijn lieve man, mijn rots in de branding. Degene die ik nu moet missen! Een traan loopt langs mijn wang. Dat is al een tweede belangrijke dag in mijn leven dat hij er niet meer bij is. Ga ik dit allemaal kunnen zonder hem?

Mijn moeder ziet me denken. ‘Hij zou trots zijn op je. Je gaat het goed doen op je eerste dag.’

Mijn moeder haar woorden geven mij de sterkte die ik nodig heb.

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

 

Zou je mijn boek willen lezen.

Het lijkt me wat vroeg voor die vraag...? Je manuscript is nog verre van een 'af' boek, dus als je het me nu vraagt zegt ik 'nee', maar dat is omdat het een nog te ruwe tekst is, niet omdat je verhaal geen potentie zou hebben.

Wat zijn verbeterpunten. 

Wat je je 'proloog' noemt is eigenlijk een samenvatting van de achtergrondfeiten van je verhaal. Dat stuk hoort geen onderdeel van je verhaal te zijn. Die achtergrond moet beetje bij beetje duidelijk worden uit de scènes van je verhaal. Je verhaal begint dus bij "Biepbiepbiep." Hier opent de eerste scène.

Wat is uw tip aan een beginnende schrijver.

Heel veel blijven schrijven. En daarnaast heel veel goede boeken lezen.

 

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Het leest te veel als een verslag van een schoolreisje. Probeer de lezer te raken, niet klinisch te beschrijven wat de hp meemaakt.

Succes met schrijven.  Gewoon veel doen, zoals Diana zegt.