Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

[Non fictie] Vraag over een scené

Ik ben een verhaal aan het uitwerken wat realistisch moet overkomen. Het gaat over Helmer die een woestijnwandeling maakt en in een woestijndorpje wordt meegenomen naar het politiebureau. Dit gebeurd door een politieauto met agent die Helmer komt ophalen.

Fragment

Helmer legt een verklaring af op het politiebureau. Hij heeft in de woestijn gewandeld en heeft een schaapherder en stuntvrouw ontmoet. Hij heeft de politie gebeld vanwege een verwonding aan een lichaamsdeel door een klein diertje.

Wat zou nog een tweede reden kunnen zijn om iets te doen wat verdacht is voor de politie?

Voorbeeld 1: extra fooi gegeven aan de salon/hotelhouder

Voorbeeld 2: flesje alcohol leeg gedaan in de prullenbak van de salon/hotel

Voorbeeld 3: Helmer heeft de salon/hotelhouder een flink klap gegeven op zijn rug

Voorbeeld 4: Helmer heeft zijn rugzak op de toonbank laten staan bij het naar de toilet gaan

Lid sinds

11 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

hmm.. ik zie hem nog wandelen in de woestijn met een gewond dier en plots is er sprake van een salon en hotelhouder, maar mssn is het sterk ingekort.
Welk gengre is je boek? In realiteit zou ik het niet weten want ken de regels van het land niet waar het zich afspeelt.

Optie 5: hij heeft de stuntvrouw benaderd en blijkt dat ze is de vrouw van een sjeik 
 

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#Sarah Vanhertsberghe

Van het gewonde dier ben ik afgestapt. Het is niet realistisch genoeg. Het genre is Non Fictie. Het land laat ik nog even open.

Optie 5 is toch niet iets om te doen wat verdacht is?

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hi Nico,
Interessante opzet, daar kan je heel wat kanten mee uit.
Bijzonder vind ik je classificatie 'Non-fictie', lijkt me meer Fictie, zal wel komen door de beperkte set aan gegevens over deze scène. Een klassieke (zand)woestijn is geen lekker gebied, schapen zal je er niet gauw vinden, de herder zal zonder kudde zijn. Wat zou er gebeuren als je de woestijn verandert in een toendra of een savanne, wat voor (on)mogelijkheden zou dat geven?

De redenen van verdacht zijn komen vrij tam over. Een paar mogelijkheden die bij me opkomen:
Een serieus wetenschapper die al twee keer eerder in het gebied was en onderzoek doet naar zg. wandelende zandduinen. Hij heeft een boekje met allerhande cijferwerk en wordt aangezien voor een spion.
De wandelaar vind een nikkel-ijzer meteoriet, het ding is zwaar waardoor zijn rugzak opvalt. De beschuldiging is dat hij de meteoriet het land wil uitsmokkelen.
De hoofdpersoon heeft de wandeling 's nachts gemaakt en een schorpioen gevangen die hij in een glazen fles bij zich heeft. Het dier zou voor zijn verzameling zijn.
In al deze gevallen is het de waard van zijn logement die hem ongemerkt heeft gadegeslagen, iets vreemds opviel en de lokale politie heeft getipt. De politie komt langs en neemt de hoofdpersoon mee naar het bureau voor een gesprek.

Denk aan de regel dat als het verhaal voor 99% van de lezers als een reeële mogelijkheid overkomt dat voldoende is. Vergt wel wat huiswerk met Google.

Succes, hoop dat we eens te horen krijgen wat je er van gemaakt hebt.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik heb er al eerder op gewezen maar bij deze nogmaals, gewoon ter informatie: je noemt het onterecht non-fictie.

Non-fictie = informatieve teksten, zoals woordenboeken, studieboeken, wetenschappelijke artikelen, krantenartikelen, etc.

Fictie = verzonnen verhalen, óók als de verhalen realistisch zijn of gebaseerd zijn op de werkelijkheid. Dus bijvoorbeeld (historische) romans, gedichten, sprookjes, thrillers, fantasy, etc.

Ik vermoed dat jij bedoelt dat het geen 'speculatieve fictie' is. Speculatieve fictie is als het verhaal elementen bevat die niet in de werkelijkheid bestaan. Bijvoorbeeld een wereld met elven en draken, of een wereld waarin portalen zijn naar andere werelden, of een wereld waarin watervallen omhoog vallen ipv omlaag.

Al met al valt jouw verhaal dus onder [fictie] :)

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#Don Leone

Bedankt voor je uitgebreide commentaar.

Aan een troendra of savanne had ik nog niet gedacht. Ik heb wel aan een vervangwoord van woestijn zitten denken, dan is jouw keuze wel goed.

Je voorbeeld van de wandeling 's nachts waarbij hij een schorpioen in een glazen fles meeneemt kan ik wel wat mee. Hij kan bv. door dat dier zijn verwond en hulpeloos op zoek zijn naar iemand die hem verzorgd. Maar ook andere woestijndieren zijn interessant. Alleen wil het naar de dag verplaatsen.