Schrijf & Stilteretraite

Zoek je tijd om eindelijk met schrijven te beginnen? Een bestaand project op te pakken? Of verlang je ernaar een week even helemaal tot rust te komen? Dan is deze verstilde én energieke schrijfretraite iets voor jou!

Duik onder bezielde begeleiding van auteur en schrijfleraar Geertje Couwenbergh vijf diepe dagen de stilte -en je pen in

De benadering van schrijven die je deze midweek neemt is gericht op het maken van een ongecensureerde verbinding met je eigen wereld. Die verbinding voedt vervolgens het schrijven in welk genre dan ook. Of je nu dagboeken schrijft, wetenschappelijke publicaties, aan je memoires of roman werkt – of daaraan wilt beginnen; in dit programma leg je de basis voor sterke schrijfspieren.

Volgens veel deelnemers gaan de effecten van deze hooggewaardeerde retraite verder dan alleen schrijven. Verwacht naar huis te keren met een verruimde blik op jezelf en je wereld.

‘Ik wil schrijven. Ik kan schrijven! Ik had die overtuiging losgelaten omdat ik dacht dat het ‘weg’ was. Nu voel ik weer wat ik het diepst van binnen wil én wat ik kan.’

‘Geertje is open, eerlijk, gul, met haar hele persoon een inspiratie.’

‘De combinatie van stilte- schrijfoefeningen en ruimte voor mijn eigen schrijfproject vond ik goed in elkaar zitten.’

Meer informatie en inschrijving:
https://www.geertjecouwenbergh.com/event/vijfdaagse-schrijf-stilteretra…

Tijdens deze retraite gebruik je een uit zenboeddhisme afkomstige benadering van schrijven, die geen enkele ervaring vereist. Het enige wat je nodig hebt is een open geest en snelschrijvende pen. Het is van harte aan te raden om kennis te maken met de schrijfmethode van deze retraite. Hier kun je de eerste hoofdstukken van Geertje’s schrijfklassieker ‘Zin: Lust in je Leven door Schrijven’ gratis doornemen of bestellen.

Geertje Couwenbergh is columnist en auteur van vijf boeken, waaronder het populaire ‘Zin’, het boek dat HP/De Tijd een ‘bron van inspiratie voor elke auteur’ noemt en dat zojuist in een hernieuwde editie is verschenen. Ze publiceert in bladen als Happinez en Rebelle Society. Daarnaast begeleidt ze al bijna tien jaar honderden schrijvers in haar unieke belichaamde schrijfprogramma’s – Schrijven Magazine noemde haar een ‘topdocent’. Ontdek haar onlangs verschenen boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies, de bundeling van haar populaire adviescolumn in Happinez.

Meer informatie en inschrijving:
https://www.geertjecouwenbergh.com/event/vijfdaagse-schrijf-stilteretra…

Soort activiteit

workshop

Wie

Geertje Couwenbergh

Provincie/locatie

Gelderland

Waar

Huissen

Wanneer

25-29 Maart 2020

Hoeveel

449

Website

https://www.geertjecouwenbergh.com/event/vijfdaagse-schrijf-stilteretraite-2/