Start » Nieuws » TV-producent koopt boekrechten na radio-interview

TV-producent koopt boekrechten na radio-interview

28 Maart 2008

Het lijkt zélf een script: een onbekende auteur die een radio-interview geeft, waarna een beroemd tv-producent hem na de uitzending belt. "Ik koop de rechten."
Het overkwam Gregor Vincent, die onlangs bij uitgeverij De Brug de roman 'Bonus Time!' uitbracht. De 'business thriller' werd opgemerkt door het Financieel Dagblad en was aanleiding voor een interview bij BNR Newsradio. In zijn auto luisterde Reinout Oerlemans naar het gesprek, en was meteen voor het fictieidee verkocht. "Ik hoorde een kerel vertellen over een boek dat hij had geschreven. Iets over verslaafd aan geld verdienen. Het was een spannend verhaal over de bankwereld, een kunstroof en er kwamen ook SS'ers in voor. Ik heb meteen de mobiele telefoon gepakt; ik wil er een film van maken. Ik heb nog nooit zoiets geks gedaan."
Binnenkort spreken de twee elkaar. Oerlemans: "Ik wil het boek lekker gaan lezen en dan gaan we rond de tafel. Ik zie in Bonus Time een film van internationale omvang. Je moet het ijzer smeden als het heet is." Vincent: "Ik heb het boek meteen laten bezorgen en verheug me erop de grote Reinout Oerlemans te ontmoeten. Hem noem ik een Nederlander om trots op te zijn."
'Bonus Time!' gaat over twee investeringsbankiers die ontdekken dat een grote Duitse autofabrikant gemanipuleerd wordt door een groep die allerhande Nazi-spullen heeft geconfisceerd. Samen trekken ze naar Zuid Amerika waar ze het geheime netwerk proberen bloot te leggen.

Bron: www.telegraaf.nl/prive/3654693/_Impulsaankoop_Reinout_Oerlemans__.html

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!