Start » Nieuws » Schrijven Online Jaaroverzicht: nieuw online magazine, nóg meer schrijvers bereikt en veel moois in aantocht

Schrijven Online Jaaroverzicht: nieuw online magazine, nóg meer schrijvers bereikt en veel moois in aantocht

20 December 2018

2018 is bijna voorbij en zo aan het einde van het jaar worden wij toch altijd een beetje sentimenteel. Tijd om even terug te kijken naar de Schrijven Online-hoogtepunten van dit jaar!


 

Lancering van het nieuwe Schrijven Magazine Plus

In mei verscheen ons allereerste online magazine,Schrijven Magazine Plus. Daardoor kunnen jullie nu iedere maand Schrijven lezen in plaats van om de maand. Iedere editie heeft een eigen thema, zo kwamen dit jaar onder andere Dialogen, Show, don’t tell en Erotisch schrijven voorbij. We hebben achter de schermen keihard gewerkt om dit mooie product te ontwikkelen, dus de lovende reacties waren een kers op de taart. Wist je dat je ook zonder Plus-abonnement een nummer kunt bekijken? De eerste editie is gratis voor iedereen te lezen.

Stijgende bezoekcijfers

In 2018 hebben we nóg meer schrijvers kunnen bereiken. Van een maandelijks bezoekcijfer rond de 110.000 in 2017 stegen we dit jaar naar 130.000 tot 150.000 per maand. Dat motiveert ons nóg meer om mooie content voor jullie te blijven maken!

De Alice Indie Boekprijs

Met trots presenteerden we de Alice Indie Boekprijs 2019. Indie publishing is de snelst groeiende sector van de boekenmarkt. Steeds meer auteurs vinden hun weg naar een of andere vorm van niche-uitgeven, zoals uitgeven in eigen beheer, uitgeven in een hybridevorm, uitgeven bij een zeer kleine uitgever, et cetera. Indie publishers zijn echte vrijbuiters. Niet alleen schrijven ze een boek, ze zorgen er ook zelf voor dat het een succes wordt. Voorbeelden zijn Frank Krake, die met Menthol in de bestseller top 60 stond en met De laatste getuigeeen nominatie in de wacht sleepte voor de NS Publieksprijs, en natuurlijk Paulien Cornelisse, die De verwarde cavia met groot succes in eigen beheer uitbracht. Meer informatie over de Alice Indie Boekprijs en hoe je mee kunt doen vind je hier.

Ultrakorte Verhalen-groep leidt tot boek

Begin 2017 lanceerden we de Facebook-groep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen. Het leek ons leuk om jullie elke dag een uitdaging te geven: een ultrakort verhaal van 99 woorden schrijven. In twee jaar tijd groeide deze groep tot 2.000 leden, wat natuurlijk al heel mooi is. Maar een echt hoogtepuntje was toen een groep schrijvers dit genre zó leuk vond, dat ze elkaar in de groep troffen en besloten samen een verhalenbundel uit te gaan geven. Eind november werd deze bundel feestelijk gelanceerd door uitgeverij Ambilicious. Als onbewuste ‘aanstichter’ mocht Schrijven Online het eerste exemplaar in ontvangst nemen. 

Grote metamorfose op komst

We zijn achter de schermen al heel lang bezig om onze site een nodige en welverdiende upgrade te geven. Begin 2019 gaat het écht gebeuren: de grote metamorfose van Schrijven Online! Dat betekent dat we volgend jaar mooier, strakker, overzichtelijker én sexyer zijn. We kunnen niet wachten om het resultaat aan jullie te mogen laten zien.

Bedankt

We willen alle lezers van Schrijven Online bedanken, maar zeker ook iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit mooie schrijfjaar: alle schrijfcoaches, alle gastauteurs, onze relaties, alle forumleden én de leden van onze Facebook-groepen.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie
- Dít zijn de woorden van 2018
- Succesvolste Nederlandse schrijvers van het afgelopen half jaar (2018)
- De top 5 meest gelezen artikelen van 2017


  • De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
  • Zo repareer je een haperend plot
  • 8 manieren om taalvouten te voorkomen
  • De 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
  • Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
  • Schrijftips van bestseller auteur Abdelkader Benali
  • Alles wat je moet weten over het schrijven van dialogen
  • De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
  • Waar let een bureauredacteur op?
  • Een nieuwe editie van ons literaire katern Alice met daarin o.a. de winnaars van onze schrijfwedstrijd 'De Bruiloft'

Als je je aanmeldt vóór maandag 25 maart 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!