Start » Nieuws » Nominaties Jo Peters Poëzieprijs 2008

Nominaties Jo Peters Poëzieprijs 2008

13 Februari 2008

De Jo Peters Poëzieprijs is een tweejaarlijkse prijs voor dichters die niet meer dan twee bundels hebben gepubliceerd. Dit jaar zal hij voor de vierde maal uitgereikt worden. De prijs is vernoemd naar de in 2001 overleden uitgever van de kleine maar gezaghebbende uitgeverij Herik. De genomineerden voor de prijs van 2008 zijn:
* Edwin Fagel - Uw Afwezigheid uitg. Nieuw Amsterdam
* Micha Hamel – Luchtwortels uitg. Augustus
* Ruth Lasters – Vouwplannen uitg. Meulenhoff/Manteau
* Ester Naomi Perquin – Servetten halfstok uitg. Van Oorschot
De jury, die bestond uit Tsead Bruinja, Marja Pruis, Wim van der Tol en Marjoleine de Vos, maakte een keuze uit zo’n tachtig dichtbundels die in de afgelopen twee jaar verschenen. Uit de vele bundels die de moeite waard waren kozen zij deze vier om verschillende redenen. Voor Edwin Fagel omdat hij in zijn gedichten de traditie mee laat spelen maar met een heldere, eigen stem spreekt. Micha Hamel schrijft in zijn tweede bundel waarschijnlijk de langste en breedste gedichten die er in Nederland geschreven worden en laat daarin visie, durf en gevoel voor ritme zien. Ruth Lasters is de meesteres van de verrassende veronderstellingen en opdrachten en Ester Naomi Perquin debuteerde met opmerkelijke, speelse perfectie.
Aan de prijs is de opdracht tot het schrijven van een bibliofiel uit te geven nieuwe bundel van ongeveer acht gedichten verbonden, en een geldbedrag van € 4000.
De winnaar zal 19 april aanstaande bekend gemaakt worden op de Avond van Nieuwe Poëzie te Landgraaf.

Bron: www.poezieprijzen.nl

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!