Start » Nieuws » Literair Café verspreidt gratis bundels over bibliotheken

Literair Café verspreidt gratis bundels over bibliotheken

14 April 2008

Dankzij subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds kreeg elke bibliotheek in Brabant en Limburg onlangs een bloemlezing gedichten en verhalen. Deze zijn afkomstig van Zuid-Nederlandse schrijvers. Het betreft de bundel ‘Raadselige Roos 15 jaar’, een uitgave van het Literair Café Venray-regio, Peelstad op de grens van Limburg en Brabant. De Venrayse organisatie houdt al vijftien jaar onder de titel de ‘Raadselige Roos’ een schrijfwedstrijd voor amateurs uit Zuid-Nederland. De vijftiende wedstrijd heeft met steun van het Letterkundig Centrum/provincie Limburg de 152 pagina’s tellende bundel (44 gedichten en 22 verhalen) opgeleverd. Dit boek is in elke bibliotheek in deze provincies gratis aangeboden, dankzij het eerdergenoemde cultuurfonds, waardoor 300 bundels extra konden worden gedrukt en verspreid. De Venrayse schrijfwedstrijden leverden in vijftien jaar meer dan 1500 gedichten en verhalen van ruim 800 auteurs op. De inzendtermijn voor de zestiende Roos sluit op 1 oktober 2008.

Bron: www.literair-cafe-venray.nl

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!