Start » Nieuws » Eerste officiële stadsverteller in Amsterdam

Eerste officiële stadsverteller in Amsterdam

15 November 2008

We hadden al tientallen stadsdichters in Nederland. Sinds kort is er ook een heuse stadsverteller. En wel in Amsterdam, waar Karel Baracs als 'De Verhalenman' is aangesteld. Baracs is al sinds 1990 fulltime verhalenverteller. Daarvoor was hij leraar in het basisonderwijs. Met zijn verhalen weet hij niet alleen zijn publiek te boeien en zijn verhalen mee te laten beleven, maar weet hij ook bruggen te slaan tussen verschillende culturen en religies.
Baracs moet 'Het Verhaal van Amsterdam', een bloemlezing van verhalen uit de stad, tot leven brengen en uitdragen. Hij zoekt zijn publiek op verschillende plaatsen, zowel binnen (bijvoorbeeld op scholen) als buiten in de openbare ruimte. Op www.verhalenman.nl is alles over hem te lezen.

Frits Abrahams schreef in zijn NRC-rubriek op 15 november het volgende over de aanpak van Baracs: "Ik heb de schoolvoorstelling gisteren in het Verzetsmuseum bekeken, samen met twee klassen van ongeveer 12-jarigen van de Troelstraschool uit Geuzenveld en de Sint Paulusschool uit Osdorp. Overwegend kinderen van allochtone afkomst. Het was een mooie ervaring. De voorstelling van Baracs is zwaar en lang (bijna anderhalf uur), maar zelden heb ik kinderen zó lang met onverminderde concentratie zien kijken. Ze beloonden Baracs met een uitbundig applaus en vooral de meisjes kwamen na afloop op hem af om ontroerd persoonlijk afscheid te nemen. Wie wanhoopt aan de multiculturele toekomst van Nederland kan ik zo'n ervaring aanbevelen."

Bron: www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=38681&utm_source=syndication&utm_med...

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
Lees Schrijven Magazine
  • Stephen King: schrijfadviezen van de thrillerkoning
  • Wanneer ben je klaar voor een uitgeverij?
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • Wat kun je doen tegen een schrijfdip?
  • Hoe voorkom je langdradige dialogen?

Dit nummer verschijnt omstreeks 4 oktober.

Introductiekorting!