Start » Nieuws » Nieuws

Nieuws

Hier vind je al het nieuws in chronologische volgorde. Heb je een opmerking of tip? Stuur een mailtje.


Alles over flashbacks les je in Schrijven Magazine

Minicursus flashbacks door onze hoofdredacteur Frank Noë

21 November 2019

Alles over flashbacks les je in Schrijven MagazineVeel schrijvers hebben moeite met het goed toepassen van flashbacks. Ze grijpen er te makkelijk naar, bedden ze niet goed in het verhaal, maken het voor de lezer onnodig moeilijk et cetera. Onze hoofdredacteur Frank Noë legt uit hoe je flashbacks wél goed kunt toepassen.

Wekelijkse schrijfopdracht

Wekelijkse schrijfopdracht #273

20 November 2019

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #273 - De kortste dagWekelijkse schrijfopdracht

Lees Schrijven Magazine!

Scenario schrijven: de held moet obstakels overwinnen

18 November 2019

Lees Schrijven Magazine!In het grote middendeel van het scenario, waarin bijna alles zich afspeelt, daar gebeurt het. Als de held het meisje dat hij bij net ontmoet heeft, onmiddellijk krijgt, dan heb je geen verhaal. De held moet obstakels overwinnen, op die manier wordt het spannend, leef je als kijker mee en hoop je dat het hem gaat lukken.

 

Lezend meisje

UKV's van de week in de schijnwerpers

15 November 2019

Lezend meisje

In de groep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen dagen we schrijvers iedere dag uit om een ultrakort verhaal te schrijven: een heel verhaal in maximaal 99 woorden. Zowel voor beginnende als ervaren schrijvers is dit een fijne oefening om kort en krachtig een verhaal te kunnen vertellen. Iedere week zetten we er vijf in de spotlights als aanmoediging en waardering. Deze vijf vielen ons deze week op, vanwege hun originaliteit, verrassende wending, kwaliteit of spraakmakendheid. 

Gorcum

Gorcumse Literatuurprijs met thema: 'vrijheid'

15 November 2019

Gorcum

De Gorcumse literatuurprijs (GLP) wordt jaarlijks uitgeschreven voor Nederland en Vlaanderen. Het Bestuur van de Stichting Literaire Workshop kiest een thema en naar aanleiding daarvan kan iedereen via de website (info@gorcumseliteratuurprijs.nl) een verhaal en/of een gedicht insturen. 

Schrijven Magazine Plus

Nu te lezen: Schrijven Magazine Plus over levensverhalen

15 November 2019

Het is november en de herfst is in volle gang. De dagen worden donkerder, de natuur trekt zicht terug voor de winterslaap en de lucht kleurt somber grijs. In deze maanden bekruipt je een gevoel van melancholie en begin je onwillekeurig je leven te overpeinzen. Maar waarom zou je van de nood geen deugd maken? Gebruik deze overpeinzingen als inspiratiebron om je levensgeschiedenis papier te zetten! In de nieuwste editie Schrijven Magazine Plus geven wij volop tips om jou hierbij op weg te helpen. Dit nummer staat namelijk helemaal in het teken van levensverhalen schrijven! Schrijven Magazine Plus

Levensreddend schrijven - lees er alles over in Schrijven Magazine

Levensreddend schrijven

15 November 2019

Levensreddend schrijven - lees er alles over in Schrijven MagazineNet als vorig jaar wijden we weer een themanummer aan 'levensreddend schrijven'. Met de verhalen van schrijvers die de soms afschuwelijke dingen die ze meemaakten aan het papier toevertrouwden en zo hun leven weer op de rit kregen. En natuurlijk gaan we in op de vraag: hoe je dat dan? Hoe maak je van iets uiterst particuliers een universeel verhaal dat geen lezer onberoerd laat?

Homerus

Schrijfwoordenboek: 'in medias res'

14 November 2019

 HomerusAls je goed wilt leren schrijven, is het handig om schrijftermen te kennen. Zo kun je beter leren begrijpen hoe een verhaal is opgebouwd. Ook wanneer je in gesprek gaat met een uitgeverij is het belangrijk om te weten wat de verschillende schrijftermen betekenen. Hoor of lees je een schrijfterm waarvan je de betekenis niet (meer) weet? In het Schrijfwoordenboek van Schrijven Online verzamelen we alle schrijftermen én lichten we ze kort toe.

  • Hoe schrijf je subtiel over emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Minicursus flashbacks
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's 
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 16:00 uur, dan krijg je het nummer thuisgestuurd!

Introductiekorting!
Lees schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór maandag 16:00 u.!

Speciale aanbieding!