Start » Magazine » Schrijven Magazine 5 van 2014

Schrijven Magazine 5 van 2014

In nummer 5 van 2014:

Alles over schrijfopleidingen!

Meer dan 310 schrijvers vulden onze Schrijfopleidingen vragenlijst in en deelden hun ervaringen met schrijfopleidingen en schrijftrainingen. De resultaten mogen er zijn: alles wat je wil weten over de kwaliteit van schrijfopleidingen in één artikel.

Plus: Karl Ove Knausgård over zijn schrijfopleiding: 'Afdalen in je ziel. Sodeju, hoe doe je dat?'

Word abonnee!

Verder in dit nummer:

Zo vind je ruimte / tijd om te schrijven!

Roald Dahl schreef zijn oeuvre bij elkaar in een tuinhuisje, Harry Mulisch zat in een indrukwekkende studeerkamer achter een al even indrukwekkend bureau. Maar veel belangrijker dan een goede schrijfplek is de vraag: hoe vind je in jezelf de ruimte om te schrijven? In het oktobernummer geeft schrijfcoach Lili de Ridder antwoord op deze belangrijke vraag. Ze haalt voorbeelden aan uit haar schrijfpraktijk en geeft tips waar je echt wat aan hebt!

10 tegendraadse schrijftips van Carolina Trujillo

Carolina Trujillo (Montevideo, Uruguay, 1970 - zie de foto hierboven) maakt niet alleen cartoons voor Schrijven Magazine, ze is ook een bejubeld schrijfster. Tot nu toe schreef ze vier romans. Drie in het Nederlands en één in het Spaans. Haar werk wordt lovend besproken en is bekroond met meerdere literaire prijzen. In het komende nummer van Schrijven Magazine geeft Carolina 10 uitgebreide, tegendraadse schrijftips waar je écht wat aan hebt!

Werf een schrijfvrien(in) als abonnee en krijg allebei cadeau(s)!

Schrijftips van Loes den Hollander, workshop songwriting, en...

  • Schrijftips van de succesvolle thrillerauteur Loes den Hollander. Eén heel opmerkelijke tip: gebruik altijd een manuscriptbeoordelaar.
  • Jouw boek gratis gepubliceerd in de V.S. Nep of echt?
  • Zo maak je een goede boekcover!
  • Felicitia Vos over de totstandkoming van haar debuut Zwarte haren, blauwe ogen.
  • Altijd al een liedje willen schrijven? Doe de Workshop Songwriting van Jesse Campfens en je leert de fijne kneepjes van het vak. Lees hier alvast één van de oefeningen.
  • Dynamische schrijfcyclus: freewriting.
  • En natuurlijk vind je in dit nummer ook onze veelgelezen vaste rubrieken: Tekstuur Kidlit (kinderboekenschrijver Mireille Geus bespreekt een ingezonden verhaal voor kinderen), Tekstuur Proza (schrijfdocent Yke Schotanus bespreekt een ingezonden kort verhaal of romanfragment) en Dichter aan het werk, over het schrijven van poëzie.

Vanaf 3 oktober in de boekhandel

Schrijven Magazine 5 verscheen op vrijdag 3 oktober. Schrijven Magazine is verkrijgbaar bij de betere boekhandel. Meer informatie: kijk hier.Schrijven Magazine 5 verschijnt op vrijdag 3 oktober.

1 jaar voor € 26,50 + 2 cadeaus! Ben je al abonnee?

Of wil je dit nummer los bestellen of in de winkel kopen?Schrijfboek cadeau? Nu gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Neem een abonnement op Schrijven Magazine!

Maak je keuze!
A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én 3 cadeaus!

Profiteer nu!
Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg ons!
Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!