Levensverhalen

Levensverhalen 'Curriculum Vitae - Geschreven portretten' is het motto van de Boekenweek 2011. En niet voor niets, want het levensverhaal staat enorm in de belangstelling. Vandaar dat Schrijven Online deze speciale pagina heeft ontworpen, met daarop informatie, tips en verwijzingen over het onderwerp autobiografisch schrijven. Oefening week 42 Speciaal voor de lezers van Schrijven Online zal schrijfdocente José Franssen het komende jaar een groot aantal van haar oefeningen en tips online zetten. Deze week gaat het over de nacht. "Ga eens na voor jezelf wat de nachten betekenen in jouw leven: - Is de nacht je vriend of je vijand? Hou je van de nacht? - Slaap je vooral in de nacht of leef je ook ’s nachts? - Werk je in de nacht of heb je in het verleden gewerkt?" Voor de hele oefening: zie Oefening week 42 op de site van José Franssen. Boeken: hulp bij het schrijven Met deze boeken leer je levensverhalen op te diepen, te schrijven en te verfijnen:
Vaste oefeningen Andere oefeningen op het gebied van levensverhalen vind je op Schrijven Online: (Oefeningen met een plusje + ervoor zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Schrijven Online Plus. Nog geen abonnee? Kijk hier.
(Online) cursussen De volgende cursussen helpen je bij het schrijven van (auto)biografische verhalen:
Kijk ook op de activiteitenpagina van Schrijven Online voor een cursus of workshop bij jou in de buurt. Salon: forumdiscussies In de Salon van Schrijven Online wordt informatie uitgewisseld en over diverse schrijfonderwerpen gedebatteerd. Over het onderwerp levensverhalen zijn verschillende discussies gaande, bijvoorbeeld in:
Klik hier voor het overzicht van alle forumonderdelen van de salon. Schrijfwedstrijden Bij een aantal schrijfwedstrijden staat het (auto)biografische verhaal centraal. Zie hiervoor de wedstrijdpagina van Schrijven Online. Informatie, nieuws en artikelen Op Schrijven Online staan tal van artikelen en nieuwsitems over het onderwerp 'Levensverhalen schrijven'. Hier een selectie. (Artikelen met een plusje + ervoor zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Schrijven Online Plus. Nog geen abonnee? Kijk hier.)